Verliefd op iemand met hetzelfde opleidingsniveau of status als het nog kan.

Mannen moeten holbewoner en vrouw tegelijk zijn.
Digitaal masturberen en klaarkomen

Uit cijfers van het CBS in Nederland blijkt dat steeds meer vrouwen in Nederland

couple, wedding, dawn

Pexels (CC0), Pixabay

hoogopgeleid zijn. Ze zijn hoger opgeleid dan hun partner en hier is niets mee aan de hand, tenzij dat de markt met hoger opgeleide partners dan de vrouwen schaars wordt en de vrouwen noodzakelijk moeten gaan downdaten .Voor degenen die dit begrip niet kennen: dat is als je als vrouwelijke orthodontist bijvoorbeeld op date gaat met een fysiotherapeut. Dan kan natuurlijk ook met een tegelzetter, maar diverse onderzoeken wezen reeds uit dat het verschil niet té groot moet zijn. (de uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

Maar een slimme meid zou toch best op zoek gaan naar een slimme partner, om zich daarmee wel voort te planten. Want een volgend nieuw fenomeen vormen de zogenaamde ‘powerkoppels’. Dat  zijn paren waarvan de vrouw hoogopgeleid is en de man (los van opleiding), bijvoorbeeld succesvol ondernemer is. Sociologe Ellen Verbakel van de Radboud Universiteit promoveerde aan aantal jaren geleden reeds op dit onderwerp. En zij ontdekte dat hoogopgeleide / succesvolle stellen elkaars carrière positief beïnvloeden.

Voor haar onderzoek gebruikte ze gegevens vanaf de 50′er jaren tot nu van duizenden Nederlandse paren met en zonder kinderen. Hoewel er in die periode veel veranderd is in de man-vrouw verhoudingen, blijkt de invloed die ze op elkaars loopbaan hebben gelijk. Die is namelijk onverminderd groot.

Al sinds 1940 heeft een man met een hoge opleiding en beroepsstatus een positieve invloed op de carrière van zijn vrouw. Ook omgekeerd heeft een succesvolle vrouw altijd een gunstige uitwerking op de loopbaan van haar echtgenoot. Waarschijnlijk komt het omdat de partners gebruikmaken van nuttige contacten in elkaars netwerk. Maar het kan hem ook zitten in het feit dat dergelijke koppels in de privésfeer hun ervaringen en ideeën bespreken en elkaar zo helpen bij het opbouwen van beider carrières.

Dr. Ellen Verbakel geeft ook online les via de Universiteit van Nederland. Zoals in onderstaand college. In onze zoektocht naar een partner hebben we veel persoonlijke wensen; sommigen zelfs wel heel veel. Ellen ziet in haar onderzoeken dat die persoonlijke wensen zoals ‘economisch zelfstandig’ of ‘houdt van Bach’ simpelweg te maken hebben met het feit dat mensen een partner willen die veel op hen lijkt. Ze legt uit waarom de meeste relaties helemaal niet gebaseerd zijn op irrationele zaken zoals ‘liefde op het eerste gezicht’, maar een bewuste afweging zijn.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2017/04/10/waarom-we-zo-graag-trouwen-met-iemand-die-op-ons-lijkt

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge