Al dan niet relevant onderzoek rond borsten

Aantal voorbije sekspartners vertellen of niet?
Vrouwelijke rondingen mogen weer: zandlopervorm terug in.

Bron pixabay.com

Borsten … we kunnen er nooit echt genoeg van krijgen of stoppen met praten over hun uiterlijk. Inderdaad, er zijn talloze studies gewijd aan het opgraven van het mysterie van hun betoverende allure, waarbij sommige onderzoeken bijzonder komisch inzicht verschaffen in onze perceptie van borsten en persoonlijke voorkeuren. Hoewel de legitimiteit van veel van deze zogenaamde “wetenschappelijke bevindingen” twijfelachtig is, is hier een lijst met de meest rare steekproevenstudies die het vermelden waard zijn:

1. Arme mannen houden van grote borsten, terwijl financieel veilige mannen de voorkeur geven aan kleinere borsten.

Rondborstige vrouwen pas op: je buste kan goudzoekers aantrekken. Volgens Psychology Today heeft de hoeveelheid geld die een man verdient veel te maken met de grootte van de borsten die hij verkiest. De studie, uitgevoerd door twee psychologen, ging op zoek naar het verband tussen financiële zekerheid en voorkeuren voor de borstgrootte van mannen. Mannen met verschillende sociaaleconomische achtergronden – 266 om precies te zijn – werd gevraagd welke borstomvang ze meer seksueel aantrekkelijk vonden, gebaseerd op een reeks geanimeerde vrouwelijke figuren met verschillende borstomvang.

De studie stelde vast dat arme mannen of mannen die “onzekerheid over de hulpbronnen” ervoeren grotere borsten verkozen, terwijl degenen die financieel goed bedeeld waren de voorkeur gaven aan kleinere borsten. Bovendien suggereert het dat een visie op de borstgrootte van vrouwen is dat het fungeert als een “signaal van vetreserves, die wijzen op voedsel voor een toekomstig nageslacht”.

2. Hongerige mannen verlangen grote borsten terwijl verzadigde mannen de voorkeur geven aan een kleinere borst.

In een tweede experiment volgend op de vorige studie, was het doel om te bepalen of “voedselveiligheid” een rol speelde bij voorkeuren van borstomvang. Onderzoekers ontdekten dat hongerige mannen grotere borsten verkozen boven degenen met volle borsten. De resultaten werden samengesteld door de borstomvang van 66 hongerige mannen versus 58 verzadigde mannen te vergelijken – allen blanke Britse mannen van een mannelijke universitaire eetzaal tijdens het diner.

Alleen witte Britse mannen werden uitgenodigd om aan het experiment deel te nemen vanwege het feit dat etniciteit bekend is om de voorkeuren voor borstomvang te beïnvloeden en de studie wilde alle bijkomende factoren elimineren die de uitkomst kunnen beïnvloeden. De studie resulteerde in een bevinding dat hongerige mannen substantieel de voorkeur gaven aan vrouwen met vollere borsten.

3. Mannen die niet in vaderschap geïnteresseerd zijn, vinden grote borsten minder aantrekkelijk

Volgens Psychology Today voerden onderzoekers Christopher Burris en Armand Munteanu een studie uit op basis van een ‘evolutionair perspectief op borstomvang’, door 67 mannen van het college te vragen naar hun wens vader te worden. Hun antwoorden werden op een schaal gemeten. Daarna werden de mannen gevraagd de ‘borsten, heupen en verhoudingen van de vrouw aan te passen aan een computeranimatieprogramma volgens hun’ ideale seksuele partner ‘. Uit de resultaten bleek dat mannen die kinderloos wilden blijven de voorkeur gaven aan kleinere borsten, terwijl mannen die grotere borsten prefereerden had een verlangen om een ​​vader te worden.

Het onderzoek beweert dat grote borsten van nature een teken zijn van de capaciteit en het vermogen van de vrouw om kinderen te voeden. De belangrijkste bevindingen suggereren dat er een verband bestaat tussen een bepaald vruchtbaarheidsgerelateerd hormoon en groter borstweefsel. Verder werd een verband gevonden tussen grotere borsten en een kleinere verhouding tussen taille en heup met betrekking tot de grotere kans op het verwekken van kinderen.

4. In borsten knijpen kan kanker voorkomen

Goed nieuws voor mannen – je kunt zelfs het leven van je geliefde redden door voortdurend in haar borsten te grijpen. Volgens het UC Berkeley en Lawrence Berkeley National Laboratory kan knijpen in borsten kanker voorkomen. Blijkbaar kunnen mechanische krachten en het uitoefenen van fysieke druk op de borsten de snelle groei van kanker stoppen en voorkomen dat cellen die buiten controle zijn kwaadaardig worden.

Gautham Venugopalan, van het UC Berkeley Fletcher-lab, legde uit dat mensen al eeuwen weten dat fysieke krachten het lichaam kunnen beïnvloeden: “Wanneer we gewichten heffen, worden onze spieren groter. De zwaartekracht is essentieel om onze botten sterk te houden. Hier laten we zien dat fysieke kracht een rol kan spelen in de groei – en terugkeer – van kankercellen, “vertelde hij aan het UC Berkeley News Center.

Let op : in borsten knijpen moet altijd met toestemming van de vrouw gebeuren, anders is het seksueel grensoverschrijdend en juist niet aangenaam.

5. Vrouwen die borstimplantaten hebben, hebben drie keer meer kans om zelfmoord te plegen

Volgens de American Society of Plastic Surgeons zijn borstimplantaten nu de nummer één cosmetische procedure in de Verenigde Staten. Hoe ironisch is het dan dat een procedure die wordt ondernomen om het gevoel van eigenwaarde van een vrouw vermoedelijk te verbeteren, heeft geleid tot de bevinding dat vrouwen die borstimplantaten krijgen, minstens drie keer meer kans hebben om zelfmoord te plegen.

In het rapport Annals of Plastic Surgery uit 2007 bleek dat het verhoogde risico op zelfmoord duidelijk werd 10 jaar nadat een vrouw implantaten had gekregen. Loren Lipworth van het Vanderbilt Universitair Medisch Centrum volgde tussen 1965 en 1993 3.527 Zweedse vrouwen die tussen 1965 en 1993 een borstvergrotingsoperatie hadden ondergaan. Daaruit bleek dat terwijl slechts 24 van de vrouwen zelfmoord hadden gepleegd na gemiddeld 19 jaar, het risico op zelfmoord in deze groep verdrievoudigde in vergelijking met de gemiddelde bevolking. De studie erkende ook dat dergelijke zelfmoorden te wijten waren aan reeds bestaande psychiatrische problemen, waardoor sommige vrouwen meer vatbaar waren voor suïcidaal gedrag.

6. Seksistische mannen geven de voorkeur aan grote borsten

Volgens een studie van de Universiteit van Westminster hebben mannen die seksistische attitudes tegenover vrouwen vertonen waarschijnlijk ook een voorkeur voor grotere borsten. De bevindingen, die een verband aantonen tussen seksisme bij mannen en borstgrootte, betroffen 361 blanke mannen van 18-68 jaar oud die 3D-modellen kregen van vrouwen met een reeks borstmaten. De mannen werd vervolgens gevraagd om te identificeren welke vrouwen ze het meest aantrekkelijk vonden, waarna elk een enquête kreeg over vijandigheid en attitudes ten opzichte van vrouwen, relaties, welwillend seksisme en hoeveel een man een vrouw had geobjectiveerd.

Uit het onderzoek bleek dat het grootste percentage mannen (32,7 procent) middelgrote borsten het meest aantrekkelijk vond, gevolgd door grote (24,4 procent) en vervolgens zeer grote borsten (19,1 procent). De meerderheid van de mannen die geïnteresseerd zijn in grote tot zeer grote borsten, gaf toe dat ze gedragskenmerken van seksisme en vijandige attitudes tegenover vrouwen vertoonden.

De studie concludeerde dat mannen grote borsten als “traditionele” vrouwelijkheid beschouwen en “vrouwen als zachtaardig en zwak beschouwen.” De onderzoekers van de studie zeiden, “het is betwistbaar dat welwillende seksistische mannen grotere vrouwelijke borsten als aantrekkelijk ervoeren omdat grotere borstomvang op een vrouw wordt geassocieerd met waargenomen vrouwelijkheid “, zoals gerapporteerd door Huffington Post.

7. Bh dragen versnelt verslapping

Volgens een Franse studie die gedurende 15 jaar is uitgevoerd onder vrouwen tussen 18 en 35 jaar, is het dragen van een bh voor vrouwen totaal nutteloos en kan ze zelfs meer kwaad dan goed doen. De studie beweerde dat die vrouwen die geen bh droegen op lange termijn echt baat hadden, omdat ze in staat waren om meer spierweefsel te ontwikkelen, wat natuurlijke ondersteuning bood.

Professor Jean-Denis Rouillon, die de studie leidde, zei dat tepels “een hogere lift ten opzichte van de schouders” kregen bij vrouwen die geen bh droegen. De studie suggereert dat wanneer bh’s worden gedragen, het beperkende materiaal voorkomt dat dergelijk weefsel groeit, wat in feite verslapping kan versnellen.

Professor Rouillon vertelde Connexion: “Medisch, fysiologisch, anatomisch – borsten krijgen geen voordeel door de zwaartekracht te worden ontzegd. Integendeel, ze worden slapper met een bh, ” volgens hem.

Interessant is dat de studie niet de werkelijke borstomvang van de vrouwen die betrokken waren bij het experiment aangaf.

8. Mannen die van kleine borsten houden, geven de voorkeur aan een onderdanige partner

Volgens psycholoog Stuart Fischoff , Ph.D., zijn mannen die van vrouwen met kleine borsten houden over het algemeen op zoek naar een meer onderdanige, niet-bedreigende partner. Hij legde uit in Men’s Health: “Je kunt de psychologische hint krijgen dat ze niet probeert te concurreren met andere vrouwen met grotere borsten, en daarom zal ze loyaal zijn aan jou. Of misschien had het allereerste meisje waar je verliefd op was kleine borsten en was ze zeer loyaal naar jou toe. Ze was je vroegste voorbeeld van wat sexy is en brengt dit in je geheugen je nog steeds ertoe brengen om vrouwen met kleine borsten opwindend te vinden, “zei hij.

9. Staren naar borsten verlengt het leven van een man met vijf jaar

Een Duits onderzoek, dat al jaren op het internet circuleert, beweert dat tien minuten per dag staren naar de borsten van een vrouw het leven van een man met vijf jaar zal verlengen. Volgens de ‘auteur’ ,dr. Katren Weatherby, zou tien minuten per dag naar de borsten staren overeenkomen met 30 minuten aerobic.

Het onderzoek betrof vermoedelijk een team van onderzoekers die drie ziekenhuizen in Frankfurt, Duitsland bezochten en de gezondheid van 200 mannen in vijf jaar vergeleken. De helft werd gevraagd om dagelijks naar rondborstige vrouwen te staren; de andere helft was verhinderd dit te doen. Het resultaat? Degenen die meer dan vijf jaar lang naar grote borsten keken, hadden een lagere bloeddruk, een langzamere polsslag en hadden minder kans op het ontwikkelen van coronaire hartziekte.

De legitimiteit van deze specifieke studie is echter heel erg in twijfel getrokken. Volgens David Emery van Urban Legends op About.com is dit verhaal een complete grap. Emery beweert dat Dr. Katren Weatherby niet bestaat en dat er nooit een onderzoek is gepubliceerd. Het is duidelijk dat niet alle online “wetenschappelijke studies” authentiek zijn of zelfs overtuigend.

Merkbaar afwezig in een van de borststudies was de rol die de persoonlijkheid van een vrouw speelt in aantrekking. Bovendien, ongeacht elke studie, als het gaat om borsten – klein, middelgroot of groot – zijn de meeste mannen gewoon blij om een ​​naakte vrouw te zien met borsten of het nu kleine of grote zijn en met haar het bed te delen en seks te hebben. Schoonheid zit immers in het oog van de toeschouwer en niet in de borsten die je toevallig vasthoudt.

10. Verzwaren in gewicht geeft je grotere borsten.
En als je afvallen? Je merkt misschien dat je borsten kleiner worden. Maar dit is niet voor elke vrouw hetzelfde, omdat sommige vrouwen dichtere borsten hebben met minder vetweefsel.

Andere factoren: Zwangerschap, borstvoeding, menopauze, anticonceptiepillen en zelfs seks kunnen ervoor zorgen dat de borsten opzwellen. Borsten kunnen tijdens de menstruatiecyclus ook zo groot worden als een extra  cupmaat. Echter, dagen na je menstruatie nemen de hormoonspiegels af en is de buste weer kleiner. Verzakking is onvermijdelijk.
Tenzij je een corrigerende operatie hebt, betekent ouder worden dat de borsten na verloop van tijd zakken. Andere schuldigen zijn zwaartekracht, roken en slapen. Als de vrouw een buikslaper is, kan ze overwegen van positie te veranderen. Sommige rapporten tonen aan dat slapen op de buik de vorm van je borsten kan veranderen.

11. Sommige vrouwen kunnen een orgasme krijgen via borststimulatie

Twee spraakmakende seksuologen voerden een diepgaande studie uit om de bewering te staven dat vrouwen alleen door borststimulatie een orgasme konden bereiken. Dorian Solot en Marshall Miller, auteurs van I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide, meldden dat 1% van de vrouwen in hun onderzoek vertelde over hun vermogen tot orgasme door te spelen met hun borsten.

12. Borsten zijn meer twee-eiige tweelingen dan identiek

Iedereen heeft asymmetrische kenmerken: een arm langer de andere, een voet groter dan de andere, zelfs een borst groter dan de andere. In een studie gepubliceerd in het International Journal of Clothing Science and Technology, bleek de rechterborst gemiddeld groter te zijn dan de linkerborst.

13. Borsten kunnen ongeveer evenveel wegen als drie stenen

Stel je voor dat je elke dag drie stenen draagt en dan met ze op je borst slaapt. De gemiddelde bh kan borsten dragen die tussen 0,23 kilogram (een halve pond) en 9 kilogram (20 pond) wegen, ongeveer het gewicht van drie stenen.

14. Iedereen staart naar borsten zowel mannen als vrouwen, maar toch vooral mannen..

Volgens een onderzoek waarbij vrouwen en mannen werden uitgerust met een eye-tracking-apparaat, bleken beide te kijken naar de borsten van een vrouw in plaats van naar haar gezicht, maar mannen doen het langer. Dus vrouwen kijken ook naar borsten, maar minder lang en hun blik is sneller afgewend.

15. Wat zegt je tepeltype over jou?

Er zijn verschillende soorten tepels, klinisch geclassificeerd als ‘normaal’, ‘plat’, ‘gezwollen’, ‘omgekeerd’ met drie soorten inversie en ‘unilateraal.’ En net als de asymmetrie van borsten, zijn ook tepels wellicht geen passend identiek paar.

16. Er zijn vrouwen met drie tepels

Een drievoudige tepel. Een derde tepel ergens op het lichaam hebben, heet polythelia. Ongeveer drie procent van de mensen heeft volgens Pathology Outline een extra tepel, hoewel de schattingen per locatie sterk variëren. Het National Institute of Health’s Office of Rare Diseases schat dat minder dan 200.000 mensen in de Verenigde Staten een extra tepel hebben. Het wordt vaak aangezien voor een gezwel of wrat en kan overal op het lichaam voorkomen, dus grijp een spiegel en controleer hem goed.

17. De meeste vrouwen zijn niet blij met hun borsten

Zeventig procent van de vrouwen is niet tevreden over hun borsten blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de International Journal of Sexual Health. Natuurlijk hadden de meeste mannen geen klachten.

Zo’n 70 procent van de vrouwen is niet tevreden over hun borsten. Dat staat in het magazine Bodytalk. Wat nog meer opvalt, is dat grotere borsten echt niet hoeven voor de meeste mannen.

De meeste vrouwen zien wel iets verkeerds aan hun boezem. Ofwel zijn ze niet tevreden over de vorm, ofwel ligt het aan de stevigheid of de grootte.

Over de grootte klagen de mannen nochtans niet. De meerderheid (bijna 60 procent) is tevreden met de borsten van zijn partner. En voor mannen – de meeste toch – hoeft lang niet elke vrouw een stel prachtige borsten te hebben. Velen zijn al tevreden met ‘een handje vol’. Ander onderzoek bevestigt dit.

Lingeriemerk Triumph vroeg ruim 6.000 vrouwen tussen de 20 en 50 jaar naar hun opvattingen en idealen over borsten. De respondenten kwamen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Polen en Groot-Brittannië. Ruim 40 procent van de ondervraagde vrouwen maakt zich zorgen over de stevigheid van hun borsten en zou liever een kleinere cupmaat willen hebben. Een derde van de vrouwen zou liever grotere of kleinere borsten willen, 32 procent is niet blij met de vorm en 29 procent wil het decolleté anders zien.

Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het ideaalbeeld over borsten. Zo is 41 procent van de dertigers ontevreden over het uiterlijk van hun voorgevel. Vrouwen tussen de 30 en 50 hebben liever stevigere buste. Jonge vrouwen tussen de 20 en 29 geven de voorkeur aan een dieper decolleté.

Oudere en zwaardere vrouwen maakten zich eerder zorgen over te slappe borsten. Vrouwen die ontevreden waren over hun borsten hadden ook de neiging om ontevreden te zijn over hun lichaam in het algemeen en zeiden zich ongemakkelijk te voelen wanneer ze een badpak moesten dragen in het openbaar.

Bronnen

Jodie Gummow https://www.salon.com/2013/08/17/9_weird_facts_about_breasts/

https://www.goodhousekeeping.com/health/wellness/a24984/facts-about-breasts/

https://www.iflscience.com/health-and-medicine/nine-surprising-facts-about-breasts-you-probably-didn-t-know/

https://www.womenshealthmag.com/relationships/g19981782/weird-facts-about-boobs/?slide=1

http://www.standaard.be/cnt/dmf20120112_036

https://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/03/veel-europese-vrouwen-zijn-niet-blij-met-borsten

https://nl.express.live/2017/05/09/vrouwen-borsten/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge