Weldaden van bloot rondlopen en slapen

10 dingen die u moet weten over seksuele aantrekkingskracht
Helft van 50 plussers heeft nog maar zelden seks

Emma Holten

Emma Holten

Niet iedereen voelt zich comfortabel als hij/zij naakt is. Toch is naakt zijn of weinig kleren

aanhebben goed. Je wordt per slot van rekening naakt geboren en kleren zijn eigenlijk onnatuurlijk. Ze zijn enkel uitgevonden om ons tegen koude te beschermen, om dingen op te bergen en mee te nemen of later om mensen te beschermen tegen seksueel geweld of om ons mooi te maken.

Maar er zijn ook mensen die er van houden om veel naakt rond te lopen en het is niet enkel voor de naturisten een goede zaak. Volgens onderzoek zouden veel meer mensen regelmatig naakt of met minder spannende kledij moeten rondlopen.
Zo is bijvoorbeeld naakt slapen zeer gezond. Zonder beklemmende kleding slaap je beter, je lichaamstemperatuur blijft  laag, je wordt niet gehinderd door kleren die dubbel zitten? Door een dikke, knusse pyjama kan de warmte nauwelijks ontsnappen. Het resultaat: je slaapt minder goed en ligt een hele nacht te woelen.Goed slapen heeft op zijn beurt heeft allerlei voordelen voor de gezondheid (met inbegrip van het verlagen van uw kans op diabetes).
Het is goed voor je figuur.
Je lichaamstemperatuur zakt als je gaat slapen waardoor je meer calorieën verbruikt. Laat die pyama dus zeker uit. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je de volgende dag minder drang hebt om te gaan snoepen.
Uw geslachtsdelen zullen u dankbaar zijn. Vergelijkbaar met de rest van je lichaam hebben de geslachtsdelen het meeste tijd nodig om te luchten. Dit geldt met name voor de vagina, die ten prooi kan vallen aan overmatige bacteriën en gisten die infecties veroorzaken. Naakt slapen laat de vagina “ademen” in plaats van voortdurend te vergrendelen met kleding. Nicole Prause van de Universiteit van Californië, Los Angeles “Slapen naakt zou het vermogen van de (altijd aanwezig)slechte bacteriën verminderen en de normale gezonde vaginale flora verbeteren.
Schimmels zijn dol op vochtige, warme plekken. Ondergoed wordt ’s nachts op deze manier omgetoverd tot een paradijs voor bacteriën. Geef daarom je intieme zone letterlijk meer ademruimte door je slipje uit te doen voor je gaat slapen.

Ook voor mannen is naakt slapen goed. De teelballen mogen niet te warm zijn opdat ze goede zaadcellen kunnen ontwikkelen. Daarenboven mogen teelballen niet teveel ingeklemd zitten en zeker niet hoog in het lichaam opgetrokken worden zodat hun temperatuur stijgt.  Vroeger droegen mannen veel lossere kleren, vaak geen ondergoed en toen was de gezondheid en kwaliteit van de zaadcellen veel beter.  Ook erecties zouden meer gestimuleerd worden als men naakt is.

Naakt zijn is goed voor je seksleven.

Naakt slapen doet de lust naar verbondenheid en seks toenemen. Slaap je met je partner? Goed nieuws, want huid-op-huid-contact zorgt voor het vrijkomen van ‘oxytocine’. Dit knuffelhormoon heeft een positieve invloed op je bloeddruk en immuunsysteem Maar ook in contact komen met onze eigen naaktheid doet ons beter voelen en is de eerste stap om intiem te worden met iemand anders.  Naakt slapen kan seks met je partner aanmoedigen; huid-op huid contact doet oxytocine, de zogenaamde “liefde” hormoon, vrijkomen. Oxytocine stimuleert niet alleen de opwinding, maar kan zelfs orgasmen verhogen. Niet te vergeten, naakt slapen vermijdt het  morrelen aan je kleding om ze te verwijderen, soms is dat een barrière op zich.

Volgens een onderzoek bij meer dan 1.000 Britten zijn partners die naakt slapen gelukkiger met hun relatie. Meer dan de helft van de naaktslapers (57%) beweerde gelukkig te zijn in de relatie, terwijl dat voor 48% van de pyjamadragers en 43% van degenen met een nachtjapon zo was. Bovendien zijn mensen die naakt slapen ook meer tevreden met hun seksleven. Dat het naakt zien en voelen van je partner heel wat prikkels teweegbrengt, moeten we je vast niet vertellen.

Bronnen

http://nl.metrotime.be/2015/09/27/must-read/de-voordelen-van-naakt-slapen/

http://mic.com/articles/112782/there-s-good-news-for-people-who-just-love-being-naked#.ZOyPQZZCf

 

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge