Welk type borsten heb je?

Vlaamse vrouwen komen wel klaar, maar praten er weinig over
Check je borsten, voor ze weggehaald worden

innamikitas (CC0), Pixabay

Borsten zijn er in alle maten en vormen, en het zit in de praktijk net iets genuanceerder in elkaar dan “groot” of “klein”. Lingeriebedrijf Third Love bestudeerde verschillende boezems van dichtbij en identificeerde 7 verschillende types borsten bij vrouwen. Door jouw type te vinden, weet je meteen welk soort beha het beste bij je past.

1. Ronde borsten (koplampen)

Zijn jouw borsten even vol vanboven als vanonder, dan ben je gezegend met een mooi paar ronde borsten. Dames met dit type boezem hebben in principe geen voorgevulde beha’s nodig en kunnen uit veel verschillende types kiezen.

2. “Oost West” (Pompons)

Dit type noemt het lingeriebedrijf “East West”, wat betekent dat je tepels naar buiten wijzen. Ook als die tepels niet naar respectievelijk het oosten en het westen lijken te kijken, maar je borsten wel wat verder weghangen van het midden van je borstkas, dan zit je in deze categorie. Een t-shirt beha is dan een goede keuze, die ze iets dichter naar elkaar toe trekt en voor een gladde vorm zorgt.

 

 

borst1

1456497641-boob-types-eastwest

3. “Side Set” (Kussentjes)

Zit er vrij veel ruimte tussen je beide borsten, dan heb jij waarschijnlijk een zogenaamd “Side Set”-paar. Deze zijn iets groter dan het Oost West-type hierboven, waardoor een plunge beha een perfecte optie is. Die liften de borsten een beetje en brengen ze dichter naar elkaar toe.

 

4. Assymetrische borsten (Laurel & Hardy)

Bij de meeste vrouwen is de ene borst iets groter dan de andere, maar dat zie je niet altijd. Is het verschil wel duidelijk zichtbaar, dan heb jij een assymetrisch paar. Meestal is het verschil niet zo groot dat je speciale beha’s moet dragen. Je kan eerst proberen experimenteren met verwijderbare vulsels, die je er maar aan één kant uithaalt.

 

1456497873-boob-types-assymetrical

 

5. “Smalle” borsten (Theezakjes)

“Smalle” borsten zijn dun bovenaan, voller onderaan en langer naar beneden toe dan ze breed zijn. Vaak zijn het kleinere cups die dit type borsten hebben. Een plunge beha met voorgevormde cups kan een subtiele lift geven en je borsten iets voller maken.

1456497820-boob-types-slender

 

6. Klokvormige borsten (de ‘kanjers’)

Zijn jouw borsten smal van boven en breder aan de onderkant, maar wel groter dan het vorige type? Dan ben jij in het bezit van ‘de kanjers’. Klokvormige borsten (denk aan paasklokken, niet aan een wandklok) lijken wat op “smalle” borsten, maar dan met een grotere cupmaat. In de zoektocht naar een beha kies je best voor exemplaren die je voldoende steun geven.

boobs

7. Traanvormige borsten (Tear drops Cupcakes)

Heb jij ronde borsten met een kleine versmalling aan de bovenkant? Traanvormige borsten zien er exact zo uit als ze klinken: ze zijn rond, maar een beetje minder vol aan de bovenzijde. Dames die in het bezit zijn van dit soort borsten hebben geluk: bijna alle types beha passen mooi rond deze borstvorm.

1456497720-boob-types-tear-drop

borst2

Sexy Comes In All Shapes

Ook Hunkemöller lanceerde onder de noemer Sexy Comes In All Shapes bij ons al 4 types beha’s, die niet alleen rekening houden met de grootte maar ook met de vorm van je borsten. Verder geeft lingeriebedrijf Third Love nog belangrijke tips mee bij het kopen van lingerie: zorg ervoor dat je borst mooi in de cup past, zonder dat er een gapend gat of “overhangende” borst zichtbaar is. Verder mag het slotje op je rug niet omhoog kruipen, maar past een beha pas goed als de band op de rug niet hoger komt te zitten dan aan de voorzijde.

Later veranderde het Amerikaanse lingeriemerk ThirdLove van 7 naar 9  types borsten en toont de verschillende vormen in schetsjes op hun site. De reden? Het is belangrijk dat dames in eigen boezem kijken om zo voor de juiste beha te kiezen.

De eerste schets is er een van een vrouw met asymmetrische borsten. Bijna iedere vrouw – Jennifer Lawrence praatte er al over – heeft een borst die groter is dan de andere. Je kiest het best voor een beha met verwijderbare vulling. Dan kan je die alvast uit de cup van je grootse borst halen. De middenste dame heeft eerder een atletische lichaamsbouw en dito boezem. Dat betekent dat je borsten iets breder en gespierder zijn. Een klassieke push-upbeha is een goede keuze, net als ondergoed die de illusie van rondingen wekt. Dame drie heeft borsten die bovenaan smaller zijn, maar voller worden. Een beha die veel steun biedt is hier geen overbodige luxe.

borst-1

 

Het lingeriemerk heeft het ook over ontspannen borsten, die weinig weefsel bevatten en tepels die naar beneden zijn gericht. Een push-upbeha kan de boezem liften en wat meer cleavage creëren. Vrouwen die zoals op het tweede schetsje borsten hebben die naar buiten wijzen, zijn het best af met een T-shirtbeha die de borsten ietwat naar het midden brengt en een gestroomlijnd effect geeft. Heb je heel ronde borsten, dan raak je wellicht goed weg met een beha zonder beugels.

borst-2

 

Ronde borsten die naar buiten wijzen en met veel ruimte tussen, passen dan weer het best in een plunge beha. Dit model gaat de boezem liften en meer decolleté creëren. Het is mogelijk dat je borst opzij een beetje uit de beha komt. In dat geval ga je best voor een maatje groter. Dezelfde lingerie past het best bij dames met heel slanke borsten waarvan de tepels naar beneden zijn gericht. Kies eventueel voor extra vulling. Het lingeriemerk noemt hun laatste type borsten ‘teardrops’. Die zijn rond en een heel klein beetje smaller bovenaan. Ben je gezegend met zo’n boezem, dan kan je volgens de kenners elke soort beha met of zonder beugels aan.

borst-3

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2631849/2016/02/29/Rond-of-traanvormig-welk-van-de-7-types-borsten-heb-jij.dhtml

http://vitaya.be/blog/welke-van-de-zeven-typen-borsten-heb-jij

http://www.nieuwsblad.be/

http://www.cosmopolitan.co.uk/body/news/a41543/seven-types-boobs-third-love/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge