Zandlopersfiguur meest aantrekkelijk

Zelfverzekerde mensen hebben betere seks
Bij 5de partner ware liefde

Nissor / Pixabay

Onderzoeken wijzen uit dat mannen niet kijken naar het gewicht maar naar de juiste verhoudingen. Een zandloperfiguur wordt het meest aantrekkelijk gevonden. Het zandlopersfiguur blijkt zelfs meer aantrekkelijker voor mannen dan de borstomvang of gezichtskenmerken.  Onderzoek toont overigens aan dat mannen slechts een fractie van een seconde nodig hebben om te oordelen of een vrouw al dan niet aantrekkelijk voor hen is. Het goede nieuws is wel dat dit oordeel van man tot man verschilt. Hoewel er standaardnormen voor aantrekkelijkheid bestaan, verschillen mannen van elkaar in wat ze wel of niet aantrekkelijk vinden. Maar een zandlopersfiguur d.w.z. smalle taille en bredere heupen met rondere billen blijkt tot de standaardaantrekkelijkheid te horen.

De meest ideale verhouding is 0,7 of taille t.o.v. heupverhouding van 7 op 10.

De wetenschappers concluderen dat zulk een taille-heupratio mannen het idee geven dat de vrouw gezond is en een hoge vruchtbaarheidsgraad heeft.

Dr. Barnaby Dixson, een anthropoloog uit Nieuw-Zeeland, bestudeerde wat aantrekkelijk werd aanzien gedurende de geschiedenis.  In de studie werden aan vrijwilligers verschillende vrouwenfiguren getoond met telkens een wisselende taille-heup verhouding.  Hij vroeg hen de aantrekkelijkheid van de modellen te beoordelen en mat met een infraroodcamera telkens waar de ogen op vielen.  Hoewel mannen aanvankelijk keken naar de decolleté van de vrouwen, bleken uiteindelijk de heupen en vorm de meeste aandacht te krijgen.

Dixson bestudeerde ook wat vrouwen aantrekkelijk vonden bij mannen en concludeerde dat vrouwen eerder een iets minder gespierde, slanke man aantrekkelijk vonden.  Zij hechten daarbij meer belang aan het zorgende en ondersteunende uiterlijk van een man, en vreesden wellicht vanuit een onbewust evolutionair motief dat stoere machomannen misschien wel in de oudheid fysiek voor hen zouden kunnen zorgen, maar dat ze nu meer nood hebben aan een man die minder macho is en meer zorgzaam.

Dixson concludeerde wel dat mannen en vrouwen niet zomaar toevallig daten maar wel degelijk rekening houden met bepaalde aantrekkelijkheidskenmerken.

 

Bronnen

http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/7965211/Women-with-hourglass-figures-and-perfect-waists-most-attractive-study-finds.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge