Zelfverzekerde mensen hebben betere seks

Koppelen maakt gelukkig
Zandlopersfiguur meest aantrekkelijk

StockSnap / Pixabay

Ben je arrogant als je jezelf aantrekkelijk vindt? Nee, bullshit! Als jij zelfverzekerd bent over je uiterlijk zit je niet alleen lekkerder in je vel, maar heb je blijkbaar ook betere seks. Yes, kom maar op met die complimentjes!

Sta jij jezelf elke dag voor de spiegel te complimenteren over hoe goed je haar zit, hoe fier je borsten overeind staan en hoe flawless je huid is? Heel goed, houd dat vol! Uit een Australisch onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die zichzelf aantrekkelijk vinden betere seks hebben. Een goede reden om dus wat aardiger voor jezelf te zijn.

Eigenwaarde
Zelfvertrouwen over je uiterlijk kan er niet alleen voor zorgen dat je geilere seks hebt, maar ook dat je meer bedpartners weet te scoren en dat je achteraf tevredener bent over de seksuele ervaring. Voor het onderzoek werden 3000 mannen en vrouwen gevraagd naar onder andere hun gevoel voor eigenwaarde en hun bedpartners.

Mensen die zich onzeker voelden over hun uiterlijk gaven aan seks en relaties het liefst te vermijden, terwijl degenen die zichzelf wel sexy vonden een beter seksleven hadden. Een verrassende uitkomst van het onderzoek was dat voornamelijk vrouwen zichzelf een stoeipoes vonden. Zij vonden zichzelf aantrekkelijker dan de mannelijke deelnemers van het onderzoek.


Schoonheidsideaal
De reden hiervoor is dat vrouwen graag willen voldoen aan het schoonheidsideaal dat tegenwoordig wordt gehanteerd. Via social media worden we doodgegooid met selfies en foto’s van ‘mooie’ mensen, waardoor het lastiger is om tevreden te zijn over onszelf.

“Vrouwen saboteren zichzelf snel door te focussen op alles wat er mis is met hun lichaam”, zei Shannel Parker, directeur van Pure Romance, een organisatie die vrouwen helpt om zelfverzekerder te worden over hun seksleven. “Maar omdat ze seksuele aantrekkelijkheid belangrijk vinden, proberen ze zichzelf alsnog in een positief licht te zien.”

“Seksueel aantrekkelijk voelen wordt geassocieerd met een individu dat meer zelfvertrouwen heeft als seksuele partner, meer tevreden is met de seksuele ervaringen, en een grotere frequentie van seksuele activiteit ervaart”, aldus de studie.

Deze studie vroeg naar seksuele aantrekkelijkheid, waardering, tevredenheid, activiteit en partners om het effect van seksuele perceptie op seks te bepalen.

Ongeacht seksuele geaardheid, de studie wees uit dat mensen meer genoten van hun tijd tussen de lakens als ze verklaringen geloofden als “Ik ben sexy” en “Ik kan seksuele partners aantrekken.”

Bronnen

http://www.ze.nl/p/160851/zelfverzekerde_mensen_hebben_betere_seks

http://www.nydailynews.com/news/world/feeling-attractive-leads-enjoyable-sex-studay-article-1.2415079

http://www.cosmopolitan.com/lifestyle/advice/a2732/how-to-increase-self-confidence/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge