Zo ziet de perfecte man er uit in 19 verschillende landen

Links of rechts kussen bij verliefdheid
Verliefd : hoe delen we het mee?

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen staan onder druk als het gaat ommedia_l_3613813 het ideale lichaam. Uit verschillende reclames, foto’s in tijdschriften en uit verschillende romantische en actie films kunnen we opmaken dat aantrekkelijke mannen enorm gespierd zouden moeten zijn. Dat dat is wat wij als vrouwen aantrekkelijk vinden en waar wij naar op zoek zijn. Uit onderzoek blijkt echter iets heel anders. De resultaten laten namelijk zien dat de meeste vrouwen liever naast een ‘boy next door’ type man in bed liggen.

De perfecte man. Voor de een is hij supergespierd en de ander houdt best een beetje van een buikje. Het beeld dat mannen en vrouwen hebben van de ideale man, blijkt per land nogal te verschillen.

De Britse online-apotheek Superdrug vroeg aan 19 grafische ontwerpers – elf vrouwen en acht mannen – van over heel de wereld om de ideale man in hun land te photoshoppen. Eerder deed Superdrug al hetzelfde voor de ideale vrouw.

De ontwerpers uit onder andere Australië, de VS, Rusland en Egypte kregen allemaal hetzelfde basisbeeld van een New Yorker en gingen daarmee aan de slag. Ze veranderden alles van haarkleur, tot bouw en gezichtsbeharing, om de afbeelding te laten voldoen aan het ideale plaatje in hun land.

Tatoeage
De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd erg verschillend. de Amerikaanse en Russische ontwerpers gaven de man vooral meer spiermassa en een ander kapsel. De ontwerpers uit Bangladesh en Zuid-Afrika veranderden zelfs de onderbroek van het model. In Servië werd de man voorzien van een grote tatoeage op zijn arm.


Hoe de perfecte man in Nederland er uitziet? Dat blijft gissen. Werd bij de perfecte vrouw nog wel een Nederlanse ontwerper gevraagd, voor de ideale man bleken de Britten minder geïnteresseerd in de mening van de Nederlanders.

 

© SuperdrugOnlineDoctor.

© SuperdrugOnlineDoctor.

Dit is hoe photoshoppers er over denken. En hoe denken vrouwen er in het echt zelf over?

Een onderzoek, dat is uitgevoerd door de mannenwebshop Jamaco, vertelt dat dit anders ligt. Het onderzoek werd gedaan onder Britse mannen en vrouwen waarin duidelijk werd hoe zij dachten over hoe de ideale man eruitziet. In eerste instantie vinden vrouwen mannen met een gespierd lichaam het aantrekkelijkste, maar wanneer het gaat om een lange relatie gaat de voorkeur toch naar een man die een iets normaler lichaam heeft.

Ruim 70% van de heteroseksuele vrouwen ziet de ideale man als een normale man. Een combinatie van het haar van Prins Harry, het gezicht van James Corden, de armen van Paddy McGuinness, de torso van Ben Cohen en de benen van Jonathan Ross. Als de mannen hun mening geven over hoe zij denken over de ideale man, dan ziet hij er heel anders uit. Die heeft namelijk het haar van Justin Bieber, het gezicht van Gerard Butler, de armben van Hugh Jackman, de torso van David Gandy en de benen van Cristiano Ronaldo. Dit verschil is te zien op de foto’s, waarbij de gespierde man aansluit bij het beeld dat de mannen hebben van de ideale man.

Bronnen

http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/4248747/2016/02/20/Zo-ziet-de-perfecte-man-er-uit-in-19-verschillende-landen.dhtml

http://www.proud2bme.nl/Artikelen_over_schoonheid/Hoe_ziet_de_ideale_man_eruit

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge