Tinder : waarom links of rechts vegen : infographic

Meer seks bij Kerstmis en Nieuwjaar
Liefde op het eerste zicht, kan dat ?

Image by pixabay.com

Al vele jaren zorgt Tinder voor romantische dates en dronken pomppartijen. Sommige mensen haten het tot in hun diepste organen, anderen wonen al jaren samen met hun eerste tinderdate, twee kinderen en een paar honden en kippen. Hoe dan ook, dat ene kleine swipeje naar links of naar rechts kan grote gevolgen hebben.

Tinder is een van de bekendste (en populairste) datingapps van het moment. Om een profiel aan te maken, heb je een Facebookaccount nodig dat gekoppeld kan worden aan de app. Zo kan de app een aantal van je gegevens gebruiken voor je Tinder profiel, zoals profielfoto’s (de automatische selectie kan je nadien aanpassen). Op basis van dat profiel kan je vervolgens aan de slag. De app gebruikt ook je locatie. De GPS van je gsm moet dus aanstaan.

In het startscherm verschijnen de profielen van andere mensen in de buurt. Je hebt dan drie opties:

Het profiel in detail bekijken.


Naar links swipen of vegen (kruisje): dit profiel zie je niet meer en die persoon kan jou niet contacteren.
Naar rechts swipen (groene hartje): als de andere jouw profiel ook naar rechts veegt, heb je een ‘match’. Je kan dan met elkaar chatten.

Haar grootste publiek zijn jongeren (16- tot 24-jarigen) en jongvolwassenen (25- tot 35-jarigen).

Tinder Taal

Swipe: Een vegende beweging met je vinger over het scherm van je smartphone, tablet, smartwatch …

Swipe naar links: Of: klikken op kruisje. Aangeven dat je iemand niet leuk vindt.

Swipe naar rechts: Of: klikken op groen hartje. Aangeven dat je iemand leuk vindt.

Superlike: Klikken op blauw hartje. Aangeven dat je iemand heel leuk vindt.

Match: Wanneer twee gebruikers elkaar naar rechts hebben geswipet. Vanaf dat moment kunnen ze chatten met elkaar. Je kunt nadien ook steeds weer un-matchen, waarna de andere persoon jou niet meer kan contacteren.

Discovery settings: Hier kan je aanpassen naar wie je op zoek bent: mannen en/of vrouwen, in een straal van een te bepalen aantal km rond jouw locatie en de gewenste leeftijd.

App settings: Hier kan je aanpassen welke meldingen je krijgt en of je in kilometers of miles denkt. Je vindt er ook de privacy-documenten en een uitlogknop. Ook je account deleten gebeurd via dit scherm.

Tinderplus: Wanneer je een betaaloptie op Tinder neemt krijg je in de plaats de mogelijkheid om de laatst naar links geswipete persoon terug te halen, kan je je locatie aanpassen, krijg je extra superlikes en verdwijnt alle reclame uit de app.

Tinder, een mobiele datingapp (app), vergemakkelijkt het starten van nieuwe, potentieel romantische relaties en promoot zichzelf als een sociaal ontdekkingsplatform dat de VS domineert met 1,4 miljard swipes per dag.

Onderstaande verkennende studie onderzoekt hoe mensen zich bezighouden met relatie-initiatie-gedrag via Tinder en benadrukt hoe interpersoonlijke relatie-initiatie, selectieprocessen en strategisch pre-interactiegedrag evolueren door middel van hedendaagse gemedieerde datingscultuur.

Deelnemers (N = 395) werden gerekruteerd uit Amazon’s Mechanical Turk om een ​​online enquête in te vullen over hun Tinder-gebruik. De studie maakte gebruik van beschrijvende statistiek en thematische analyse om redenen te analyseren voor het selecteren en verwijderen van Tinder, pre-interactieprocessen, veegstrategieën en Tinder-aansluitingscultuur.

De heersende opvatting dat Tinder een seks- of hookup-app is, blijft opvallend bij gebruikers; hoewel veel gebruikers Tinder gebruiken voor het maken van andere interpersoonlijke communicatieverbindingen en -relaties, zowel romantisch als platonisch. Aanvankelijk verzamelen Tinder-gebruikers informatie om hun voorkeuren te identificeren. Hun strategieën laten duidelijke implicaties zien voor het expliciteren van het relatie-ontwikkelingsmodel en de bijbehorende informatie die strategieën nastreeft. Over het algemeen stelt deze studie dat nieuwe opkomende technologieën het veranderen van de interpersoonlijke relatie-initiatie veranderen; de traditionele face-to-face-ontwikkelingsmodellen voor relaties en initiëringsconceptualisaties moeten worden aangepast om de introductie van de pre-interactieprocessen te omvatten die te zien zijn in mobiele datatoepassingen zoals Tinder.

Waarom swipen mensen naar links of rechts. In onderstaande (engelstalige) infographic van Lisa Hoplock leer je er meer over.

Bronnen

https://www.vice.com/be/article/pp7z5n/we-gingen-de-straat-op-om-te-vragen-wanneer-mensen-nou-naar-links-of-rechts-swipen-op-tinder-298

http://www.scienceofrelationships.com/home/2017/7/3/infographic-why-do-people-swipe-right-or-left-on-tinder.html

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0265407517706419

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge