Mannen pas vanaf 40 jaar volwassen?

Meer en meer Amerikanen hebben geen of weinig seks
Meer variëteit in seksuele geaardheden

Free-Photos / Pixabay

Vaak hoor je dat mannen, zelfs als volwassenen, zich als kinderen blijven gedragen. Sommigen geloven ook dat het in relaties meestal de vrouw is die staat voor volwassenheid en verantwoordelijkheid.

In een studie aan de Universiteit van Oxford hebben onderzoekers de verschillen in volwassenheid en ontwikkeling tussen mannen en vrouwen bestudeerd. Vervolgens vergeleken ze de resultaten en werden conclusies getrokken over de mogelijke verschillen.

De onderzoekers concludeerden dat hersenrijping wordt gekenmerkt door een ontwikkeling op lange termijn van functionele en structurele netwerken die zich uitstrekken tot in de volwassenheid.

Het onderzoek had het opzet te vinden welke functies tijdens het rijpingsproces veranderen en welke constant blijven. Onderzoekers bestudeerden de hersenen van 121 deelnemers van 4 tot 40 jaar via MRI’s. Ze zochten naar  verschillen, rekening houdend met het geslacht en de leeftijd van de deelnemers.

Het resultaat toonde aan dat, hoewel de hersenen van zowel vrouwen als mannen uiteindelijk hetzelfde potentieel hebben om in het dagelijks leven te functioneren, mannen vaak enige vertraging vertonen in de ontwikkeling van functionele netwerken op lange termijn in vergelijking met vrouwen. Dit is waarschijnlijk de reden dat men zegt dat mannen later in hun leven volwassen worden dan vrouwen.

Vrouwen vertonen echter een eerdere verslechtering van deze functionele netwerken. Dus op langere termijn, dus latere leeftijd ziet het er voor vrouwen minder positief uit.

Professor Eduardo Calixto, die werkt bij de Mexicaanse UNAM, heeft in een wetenschappelijk artikel uitgelegd dat hoewel mannen grotere hersenen hebben, vrouwen vaak een betere efficiëntie vertonen en in verschillende aspecten scherper zijn. Volgens de onderzoeker komt dit ook door hormonale verschillen.

Dat mannen later volwassen worden dan vrouwen is niets nieuws, maar voor vrouwen is het wellicht leuk om dit nog eens bevestigd te horen. (Bron: Ladbible)

Bronnen

https://academic.oup.com/cercor/article/25/6/1477/299218

https://brightside.me/wonder-curiosities/according-to-science-men-dont-mature-until-theyre-over-40-784210/

https://videovandaag.com/mannen-worden-pas-volwassen-als-ze-over-de-40-zijn-aldus-de-wetenschap/?fbclid=IwAR0m-U66avloPVW8aSFnvOgWJvQpEaATYDWdItMXHLAlM0hglw5RBua1wsw

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge