25% tot 33% vrouwen heeft partner al bedrogen

Gewond geraken tijdens seks : hoe kan dat?
Verstandige vrouwen komen geen lief tegen? (+video)

Bron https://www.instagram.com/explore/

Bron VTM 25/10/2017

Volgens Flair nov 2017 is het 33 procent, zo blijkt uit een enquête van het tijdschrift Flair. Ze vonden 2231 lezeressen tussen 18 en 35 jaar bereid een ontrouwenquête anoniem in te vullen.

Ze beantwoordden vragen over hun eigen ontrouw, wat ze verstaan onder overspel, de oorzaken van ontrouw, verzachtende omstandigheden, enzovoort.

Een van de opvallendste resultaten is dat maar liefst 33% van de jonge vrouwen – ofwel een op drie – toegeeft ooit ontrouw te zijn geweest. 27% van die dames ging all the way, de anderen hebben het over tongzoenen, een online affaire of ongepast gefriemel onder de gordel. Een nog groter percentage, zo’n 55%, zegt te weten of sterk te vermoeden dat ze ooit bedrogen werden. Slechts de helft van de ondervraagde vrouwen durft zeggen dat ze zelf nooit, never, jamais de fout zou maken.

VTM hield het in oktober 2017 bij 26% in haar Seksenquête 2017 van het actualiteitsmagazine Telefacts voor mannen en vrouwen samen, slechts 22% voor de vrouwen apart.  Klinkt veel, maar het betere nieuws is dus dat 66% tot 75% de partner wel trouw is. Bij VTM doet 53 procent van de vrouwen die hun partner bedriegen of al bedrogen hebben, dat tijdens een affaire.

Wat eerlijkheid betreft is er een verschil tussen mannen en vrouwen. Vier op de tien mannen biecht het overspel op. Bij de vrouwen is het nog geen één op de drie (30,9 procent) die haar partner erover inlicht.

Bij Flair ging 27 procent van de ondervraagde vrouwen  all the way,d.w.z. met intiem seksueel contact. In de andere gevallen ging het over een online affaire, tongzoenen en ‘ongepast gefriemel onder de gordel’.  Vandaar wellicht het verschil met de VTM cijfers waar men wellicht intiem seksueel contact bedoelt bij ontrouw.

72% van de vrouwen die ooit ontrouw was, begon er niet aan lust, maar uit verliefdheid. Meestal gebeurde dit als hun relatie al langer dan vijf jaar duurde. In 86% van de gevallen ging het ook niet om een impulsieve avond, maar om de affaire tussen de zes maanden en de vijf jaar.

Toch ziet slechts een kleine meerderheid overspel als een duidelijk signaal dat er iets serieus fout zit in je relatie. Volgens 77% kan je dan ook nog heel veel van je lief houden terwijl je er een relatie op nahoudt met een ander. 43% van de ontrouwe vrouwen gelooft dat hun partner het overspel zelfs gewoon had kunnen verhinderen.

Vooral de spanning, de verliefdheid en het gevoel dat ze weer bemind worden, doen vrouwen overstag gaan.

Bij gebrek aan aandacht is elke vrouw in staat toe te geven aan de avances van een andere man. Vrouwen hebben nood aan dromen, zegt psychologe Isabelle Tilmant in Knack (13/06/2013)

Vrouwen hebben nood aan dromen”, stelt Isabelle Tilmant. “Dromen en opwinding. En zeker in een maatschappij waarin ontrouwe vrouwen gestigmatiseerd worden en mannen die het niet zo nauw nemen met trouw geprezen worden om hun viriliteit. Daarom hebben vrouwen -doorgaans onschadelijke- droombeelden en fantasieën, lezen ze romans en kijken ze graag naar romantische films. Maar als vrouwen zich niet of onvoldoende bemind voelen of als het leven met twee vooral saai is, dan bestaat de kans dat vrouwen hun dromen willen omzetten in realiteit.”

Dubbele drang

“Niet alleen mannen maar ook vrouwen hebben seksuele lusten”, aldus Tilmant. Een vrouw kan bijvoorbeeld plots overvallen worden door seksuele verlangens, alsof haar lichaam ontwaakt uit een lange slaap. Het verschil met mannen is dat die seksuele aandrang gepaard gaat met een verlangen naar samenzijn met een ander: een vrouw wil bij wijze van spreken ‘verdrinken’ in een blik. Ze wilt zich uniek en uitzonderlijk voelen. Wanneer die twee verlangens present zijn bij één en dezelfde man, dan zijn er geen barrières meer om ontrouw te zijn.

Een minnaar als steunpilaar

Het verlangen kan zo sterk zijn dat de vrouw haar verstand verliest. Andere vrouwen houden het hoofd koel. “Ze gebruiken hun minnaar om hun huwelijk in stand te houden”, vertelt Tilmant. “Door op zoek te gaan naar wat ze thuis niet of niet in voldoende mate kan vinden, kan de vrouw vrede nemen met haar vaste relatie. Tot op het ogenblik dat de partner achterdochtig wordt of te weten komt dat zijn vrouw/vriendin hem ‘bedriegt’.

Hoe ver? Het vreemdgaan van een vrouw is vaak een redding voor een relatie vindt Timant. “Geconfronteerd met het perspectief van een breuk gaan partners inzien dat hun relatie belangrijk is en tijd nodig heeft”, stelt Tilmant vast. Maar positieve of negatieve gevolgen, ontrouw heeft altijd gevolgen.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171124_03205189

https://nieuws.vtm.be/binnenland/1-op-de-4-heeft-partner-al-bedrogen

http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/waarom-gaan-vrouwen-vreemd/article-normal-97406.html

https://www.flair.be/nl/lifestyle/flairs-grote-ontrouwenquete-33-van-de-jonge-vrouwen-heeft-ooit-haar-lief-bedrogen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge