Seks- en relatieonderzoek

Alleen de seksuele persoonlijkheid van vrouwen voorspelt de frequentie van geslachtsgemeenschap binnen koppels

Onderzoek vindt dat seksualisatie van videogames de lichaamsontevredenheid en agressie van vrouwelijke gamers niet vergroot
Vrouwen hebben evenveel seksdromen als mannen.

Stas_F / Pixabay

In heteroseksuele relaties beïnvloedt alleen de houding van de vrouw ten opzichte van informele seks (casual sex) de frequentie van geslachtsgemeenschap, volgens onderzoek gepubliceerd in Evolutionary Behavioral Sciences.

“Veel mensen vragen zich af wat de seksuele frequentie beïnvloedt. In deze studie trachtten de onderzoekers koppels te werven om te onderzoeken hoe de dynamiek van seksuele persoonlijkheid, relatie-lengte en relatie-eigenschappen invloed hebben op de frequentie van geslachtsgemeenschappen, ” aldus studie-auteur Trond Viggo Grøntvedt van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie.

Uit de studie van 92 heteroseksuele paren van 19 tot 30 jaar bleek dat paren gemiddeld twee tot drie keer per week seks hadden. Hoe langer de relatie duurde, hoe minder vaak de koppels seks hadden.

De onderzoekers ontdekten ook dat zowel de beoordelingen van mannen als vrouwen van de relatiepassie sterk samenhangen met de frequentie van het hebben van seks.

“Passie bij een koppel bleek de belangrijkste voorspeller van de frequentie van geslachtsgemeenschap te zijn. Dit was zelfs het geval bij het controleren op andere relatiekwaliteiten, zoals geluk, vertrouwen, intimiteit, liefde en toewijding, “vertelde Grøntvedt aan PsyPost.

De onderzoekers hebben geen verband gevonden met de andere aspecten en hoe vaak mensen seks hebben.

Geslachtsgemeenschap kwam vaker voor bij paren waar vrouwen minder beperkte attitudes ten aanzien van vrijblijvende seks meldden. Hoewel er altijd uitzonderingen zijn, hadden de attitudes van mannen over het algemeen geen significante impact.

“Alleen de seksuele persoonlijkheid van vrouwen voorspelde de geslachtsgemeenschap binnen het paar,” zei Grøntvedt. Maar de studie omvat – zoals alle onderzoek – enkele beperkingen.

“We hebben dit alleen in Noorwegen bestudeerd, een zeer geslachtsgebonden egalitaire bevolking, en weten daarom niet of we de resultaten zouden kunnen repliceren in minder egalitaire samenlevingen. Ook associaties werpen geen licht op causaliteit, “zei Grøntvedt.

Bronnen

https://www.psypost.org/2019/07/only-womens-sexual-personality-predicts-intercourse-frequency-within-couples-54020

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge

Deze website bevat info die mogelijks niet geschikt is voor kinderen. U bevestigt minstens 16 jaar te zijn. Deze website gebruikt cookies. U gaat daarmee akkoord.

error: Copyrighted by original authors. Copyright bij oorspronkelijke auteurs.