Als hetero getrouwd man fantaseren over andere mannen?

Fluctuaties in hormoonspiegels bij vrouwen beïnvloedt stemming.
Delirium, depressie, angst, PTSS - de minder besproken effecten van COVID-19
piano, music, instrument

Peggy_Marco (CC0), Pixabay

In een lezersbrief stelde een man volgende vraag aan blogger Justin Lehmiller :

‘Ik ben een hetero en gelukkig getrouwd man, maar de laatste tijd heb ik fantasieën gehad over andere mannen. Sommige van deze seksfantasieën gaan over mezelf met een andere man, terwijl anderen mijn vrouw daarin betrekken met een andere homo of bi-man. De vraag die ik heb bestaat uit verschillende delen. Ten eerste, is dit normaal? Ten tweede ik heb mijn vrouw over deze fantasieën verteld, en ze leek eerst geïnteresseerd, maar is er nu wat afstandelijk over, hoe kan ik haar helpen zich ervoor open te stellen? ‘

Volgens Lehmiller is het niet ongebruikelijk  dat mensen die zich identificeren als heteroseksueel of heteroseksueel, fantasieën omtrent hetzelfde geslacht hebben.

Als onderdeel van het onderzoek onder 4.175 Amerikanen dat hij uitvoerde voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’ , vroeg hij de deelnemers wie er in hun seksuele fantasieën verschijnt. Toen hij alleen keek naar mensen die zich identificeerden als uitsluitend heteroseksueel, was een van de dingen die hij ontdekte dat 59% van de vrouwen en 26% van de mannen meldden eerder een fantasie van hetzelfde geslacht te hebben gehad.

Dit wil niet zeggen dat het noodzakelijkerwijs hun favoriete fantasie was of een fanatasie die ze vaak hebben – alleen dat ze het idee hadden gehad om minstens een keer bij een partner van hetzelfde geslacht te zijn. Let op het gaat hier om fantasieën, niet om effectieve seksuele handelingen met een partner van hetzelfde geslacht.

Dus ja, het is ‘normaal’ volgens Lehmiller (waarmee hij bedoelt dat het relatief vaak voorkomt) dat iemand zulke fantasieën heeft. Hij vermeldt ook dat zijn werk slechts een van de vele onderzoeken is die dit idee ondersteunen. Er is een groeiend aantal onderzoeken dat aantoont dat seksuele uitwisselbaarheid (sexual fluency) eigenlijk vrij algemeen voorkomt bij beide geslachten en bij verschillende seksuele oriëntaties.

Wat het tweede deel van de vraag betreft, dat vindt Lehlmiller iets ingewikkelder. Als seksuele voorlichter had hij talloze vragen ontvangen van vrouwen die hebben ontdekt dat hun echtgenoten of partners een zekere mate van aantrekking tot hetzelfde geslacht hebben en bang zijn dat dit betekent dat hun partner eigenlijk homo is en / of zich niet tot hen aangetrokken voelt. Sommigen voelen zich ook verraden of beledigd omdat ze het gevoel hebben dat hun partner een belangrijk aspect van hun seksualiteit heeft verborgen. Bovendien voelen velen van hen zich geïsoleerd omdat ze zich niet per se op hun gemak voelen om hierover te praten binnen hun sociale ondersteuningsnetwerk.

Lehmiller stelt dat hij niet exact weet wat de partner van de schrijver voelt, maar het is mogelijk dat ze één of meer van deze zorgen deelt. Daarom is het waarschijnlijk een goed idee om erachter te komen wat ze denkt en voelt, zodat de vraagsteller productief kan omgaan met eventuele zorgen die ze heeft.

Seksuele counseling of relatietherapie bij een koppel is iets dat de vraagsteller zou kunnen overwegen om dit proces te ondersteunen, vooral als de partner moeite heeft om deze aantrekkingskracht te begrijpen of dit als een verlies van vertrouwen aanvoelt.

Dus de eerste stap is echt werken om de partner te helpen hiermee om te gaan. Het mogelijk integreren van je fantasieën in het seksleven is iets dat daarna pas zou komen – en het zou echt afhangen van waar beiden zich allebei prettig bij voelen.

Als het gaat om handelen naar seksuele fantasieën, is het over het algemeen een goed idee om laag te beginnen en langzaam te gaan. Dus in plaats van direct in een trio te springen of je relatie te openen naar anderen, kun je beginnen met je fantasieën te gebruiken als een vorm van ‘vuile praat’. Vervolgens kan je samen naar pornografie kijken die de fantasieën weergeeft en / of wat seksspeeltjes kopen die men kan gebruiken om een ​​fantasie-ervaring te simuleren.

Het doel is echt om wat tijd te nemen om vertrouwen, communicatie en intimiteit op te bouwen, omdat al deze componenten essentieel zijn om fantasie met succes om te zetten in realiteit.

En als men denkt dat men uiteindelijk andere mensen naar de slaapkamer wil brengen, heeft men echt goede communicatieve vaardigheden nodig, zodat men op dezelfde golflengte komt over regels, grenzen en verwachtingen. Men zal ook gesprekken moeten hebben over hoe men soa-risico’s moet beheersen, evenals potentiële risico’s voor de relaties die kunnen ontstaan ​​(gevoelens van jaloezie zijn bijvoorbeeld niet ongewoon bij ontmoetingen met meerdere partners).

Volgende info kan ook nuttig zijn.:

· Het boek, Tell Me What You Want, biedt tips en suggesties om fantasie met succes om te zetten in realiteit. Het biedt ook inzicht in de meest voorkomende soorten seksuele fantasieën en wat ze werkelijk betekenen.

· Mostly Straight: Sexual Fluidity Among Men  is een boek dat de moeite waard is om de wetenschap en het onderzoek achter mannelijke seksuele vloeibaarheid te begrijpen.

· The Ethical Slut is een geweldige bron voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van seksueel open relaties en seks met meerdere partners.

Bronnen

Justin Lehmiller https://www.lehmiller.com/blog/2020/5/15/im-a-straight-man-who-fantasizes-about-other-men-is-that-normal

https://www.startpagina.nl/v/gezondheid/seksualiteit/vraag/153085/gelijk-homoseksueel-twijfelt-geaardheid/

https://www.orpheushulpverlening.nl/images/brochures/psycholoog_feb_2007.pdf

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge