Amerikaanse studenten en schaamhaarverwijdering

Praat met je patiënten ook over seks
Afknappers tijdens seks
Merkinlight

Image by commons.wikimedia.org

Als het gaat om schaamhaarverwijderingspraktijken en voorkeuren daaromtrent, verschillen mannen en vrouwen.In 2015 bleek uit een studie dat mannen meer houden van vrouwen met weinig schaamhaar. Website Askmen deed onderzoek bij 5000 mannen om te weten te komen wat mannen nu echt denken van schaamhaar bij vrouwen. Wat blijkt? Een volle bos schaamhaar is volgens de mannen nog steeds uit de mode!

Maar liefst 41% van de mannen ziet bij vrouwen liefst een volledig onthaarde schaamstreek, of in de volksmond een Brazilian Wax genoemd. Bij 38% gaat de voorkeur uit naar een kortgertrimd bosje schaamhaar. Slechts 15% van de mannen had geen persoonlijke voorkeur over het schaamhaar van zijn partner.

Bij 85% blijft het gelukkig om persoonlijke voorkeur. Het zou hen niet stoppen om te daten met een vrouw met een andere schaamhaarstijl. 4 op 10 mannen kwam er daarnaast voor uit een scheerbeurt tussen de benen eerder al als vorm van voorspel te hebben gebruikt.

Een recente studie (2016)van studenten gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine biedt een aantal unieke inzichten. Ruim 1.000 studenten werden ondervraagd om te bepalen hoeveel van hen  hun schaamhaar verwijderden of trimden, hun redenen om dit te doen, de methoden die zij gebruiken, en hoe ze zich voelen over schaamhaar bij een potentiële sekspartner.

Bij de studenten was 50% van de vrouwelijke studenten volledig haarloos beneden, 26% schoor alle haren soms, 15% schoor soms een deel van de haren, 6% trimde de haren en slechts 4% deed nooit haren weg.

Bij de mannen schoor 24% sommige haren weg, 22% trimde de schaamharen, 22% deed soms alle haren weg, 19% was haarvrij daaronder en 13% deed niets eraan.  Voor een kijkje op deze en andere belangrijke bevindingen uit de studie, kijk hieronder de infographic  (Engelstalig)

 

pubic hairBronnen

http://www.lehmiller.com/blog/2016/6/24/infographic-pubic-hair-removal-practices-of-college-students

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge