Grotere borsten : duurdere BH’s?

Hogescholen en universiteiten moeten meer aandacht schenken aan seksuele toestemming
Wat weten we echt over mannelijke verlangens? Volgens Canadese seksonderzoekers niet veel

Rachel Lubitz, auteur voor Mic.com beklaagt zich er over dat grote borsten wel mooi zijn

Bron https://www.mic.com

maar de eigenares wel veel meer op kosten jaagt als het gaat om geschikte BH’s te vinden.

“Sinds de achtste klas, groeide ik elk jaar een cupmaat tot de universiteit,” zei Lindsay Handsome, een belastingaccountant die nu haar BH-maat als een 32H beschouwt, in een interview. Ik was op dat moment een 32DDD en de enige optie voor mij waren oma-bh’s die echt duur waren. ”

Dat komt omdat, in tegenstelling tot kleding, waarvoor een groter formaat niet meteen meer kost, grotere beha’s gepaard gaan met een verhoogde financiële last. Beha’s met cupmaten boven een DD en verschillende bandmetingen zijn vaak veel moeilijker te vinden en duurder dan 32A’s of 32B’s en 36C’s.

Dit besef dat grotere borsten gelijk zijn aan meer geld dat wordt uitgegeven aan beha’s trof Christine Cho, een lichaamspositiviteitsactiviste die vaak haar eigen problemen documenteert bij het vinden van een goede beha, toen ze merkte hoeveel van haar vrienden hun dagelijkse beha’s voor veel minder dan haar kochten.

De redenen voor deze hogere prijzen

Gezien de vaardigheid die het maken van een grotere beha met zich meebrengt, betekent een dure beha meestal dat er veel meer werk aan dit hoogwaardige kledingstuk is besteed. Verder vraagt een grotere beha ook meer versteviging en kost dus duurder aan materialen. En zoals het met alles gaat : waar minder vraag naar is, kost meer. In de standaardbeha’s kan men makkelijk grote oplagen maken maar grote beha’s zijn meer handwerk en bijgevolg ook veel duurder. Waar minder vraag naar is, kost ook meer.

Volgens Cora Harrington, die de lingerieblog de Lingerie Addict runt, betekent het maken van een grotere beha echt veel meer werk in elke fase, van ontwikkeling tot productie. “Het kan drie jaar duren van onderzoek en ontwikkeling om een ​​nieuwe beha met een grotere cupmaat te maken, en bedrijven weten niet of die beha een succes zal zijn totdat deze daadwerkelijk op de markt beschikbaar is,” zei Harrington in een interview. “Beha’s in hogere cupmaten moeten, omdat ze meer ‘werk’ moeten doen (dat wil zeggen een zwaarder gewicht moeten ondersteunen), ook worden gemaakt met sterkere en kwalitatief betere materialen. Een dunne draad of gaas die geschikt is voor een kleinere cupmaat is gewoon onvoldoende voor een grotere. ”

“Wanneer we het hebben over het maken van beha’s in maten zoals 34Gs en 32Hs, zijn dit meestal specialistische producten,” zei Chantelle Crabb, communicatiemanager van Curvy Kate, via e-mail. “Ze zijn specifiek ontworpen om grotere maten te ondersteunen en vereisen daarom een ​​uitgebreid ontwerpproces en strenge testen om ervoor te zorgen dat hun werk naar behoren wordt uitgevoerd. Deze grotere maten hebben ook sterkere bedrading nodig, zoals draden, haken en ogen en riemverstellers, omdat het borstgewicht meer is. Grotere maten vereisen meer stof om elke beha te maken. Al deze factoren zijn redenen waarom grotere of gespecialiseerde bh’s meer kosten. U betaalt voor kwaliteit. ”

Wat kan er veranderen zodat grotere beha’s goedkoper worden?

De reden waarom mensen met kleinere bustes nu meer toegang hebben tot goedkopere beha’s, is omdat die goedkopere beha’s nu eenmaal goedkoper zijn, zoals bralettes die weinig ondersteuning bieden. Goedkope productie staat gelijk aan een goedkope prijs.

Grootborstige vrouwen zijn zeker niet op zoek naar beha’s van mindere kwaliteit. Ze verdienen steun. Heel wat vrouwen dragen niet de juiste beha-maat en hebben soms grotere beha’s nodig. Voor lingeriefabrikanten zou er een afspraak moeten komen dat ze de winst die ze maken op de kleinere standaardmaten gebruiken om ook dames met grotere maten kwaliteitsvolle beha’s aan betaalbare prijzen aan te bieden.

Bronnen

https://www.mic.com/articles/181854/the-financial-burden-of-having-bigger-breasts

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge