Helft vrouwen controleert telefoon partner

Vrije tijd samen doorbrengen belangrijkste reden voor relatie
Sekspartners kunnen elkaars emoties ruiken

Photo by Paul Hanaoka

Bijna de helft van de Nederlandse moeders controleert wel eens de telefoon van hun partner op sms’en, Whatsapp-berichten, voicemails of verdachte telefoonnummers.

Dat blijkt uit onderzoek (22/06/2015) van tijdschrift Kek Mama, onder 700 Nederlandse moeders tussen de 20 en 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar en 75 van hun partners.

Hoewel de helft van de moeders vertrouwen het belangrijkst vindt in hun relatie, zegt 49 procent wel eens te kijken op de telefoon van de partner. Dit doen de vrouwen uit onzekerheid, nieuwsgierigheid of verveling.

13 procent van de partners geeft toe wel eens op de telefoon van hun vrouw te kijken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 1 op de 5 moeders bang is dat hun partner zwicht voor Tinder of Second Love. 8 procent van de moeders zegt de relatie bij ontdekking dat de partner actief is op datingsites direct te beëindigen.

Uit ouder onderzoek (21/09/2013) controleren mannen echter ook de telefoon van hun vrouw. Volgens het onderzoek van Mobile Phone Checker is dit toch echt waar. Mannen kijken zelfs twee maal zo veel op de telefoon zonder dat de partner daar iets vanaf weet dan vrouwen. Het onderzoek was onder 2.081 volwassen inwoners van het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd. Van de mannen gaf 62 procent toe door de telefoon van zijn partner te loeren. Bij het vrouwelijke geslacht was dit bijna de helft met 34 procent.

Zo’n 89 procent van respondenten die toe gaf door zijn of haar partners telefoon te bladeren, deed dit om er achter te komen of zijn of haar partner niet vreemd ging of seksueel getinte sms’jes aan het versturen was. En terwijl meer mannen vrouwen controleren, confronteren de vrouwen de mannen meer wanneer zij erachter komen dat hun partner vreemd gaat. Namelijk 59 procent van de vrouwen tegenover 37 procent van de mannen. 31 procent van de respondenten gaf aan de relatie misschien te beëindigen wanneer ze erachter kwamen dat zijn of haar partner hem of haar controleert. Pas dus op als je je partner stiekem wil controleren.

Dit blijkt overigens niet de eerste studie te zijn waarvoor onderzocht in hoeverre de moderne communicatiemiddelen invloed kunnen hebben op relaties. In juni 2013 zijn onderzoekers er namelijk achtergekomen dat Facebook-gebruik een negatief effect kan hebben op relaties. Daarnaast blijkt dat wanneer iemand zorgvuldig zijn of haar telefoon bewaakt de kans groot is dat er vreemd wordt gegaan.

Moet men zich zorgen maken?

Vertrouwen is een van de meest essentiële onderdelen in een relatie. Maar veel vrouwen vertrouwen hun partner niet en controleren sms’jes en hun gedrag op het wereldwijde web. En terecht, blijkt uit Brits onderzoek.

Een op de twintig vrouwen betrapt hun partner op heterdaad op het sturen van pikante sms’jes of foto’s. Twee miljoen vrouwen in het Verenigd Koninkrijk alleen al. Dat blijkt uit onderzoek naar het vertrouwen van vrouwen in hun man van marktonderzoeksite onepoll.com.

Onderzoekers ondervroegen 3000 vrouwen tussen de 18 en 45 met een relatie en ontdekten dat zes op de tien regelmatig de telefoon en het sociale netwerkgedrag van hun partner checkt. Een op de zes ging zo ver om hun partner in de val te lokken met het sturen van berichten vanaf een nepaccount of mobiel nummer, om te kijken of hij toehapt.

Vrouwen neuzen en breken in in de account van hun man om hem in het oog te houden. Een derde van de vrouwen checkt regelmatig de telefoon van de partner en 38 procent bekijkt de zoekgeschiedenis van internet. Bijna de helft van de vrouwen weet het wachtwoord van de telefoon, Facebook- en e-mailaccount van hun man. Een op de tien geeft toe dat ze wel eens inlogt op die accounts.

Een vijfde van de vrouwen zegt geschrokken te zijn van de erotische aard van de berichten die hun partner uitwisselt met andere vrouwen.

 

Bronnen

http://www.telegraaf.nl

http://www.trendystyle.net/relatie/mobieltjechecken.html

https://www.nu.nl/werk-en-prive/4073145/helft-nederlandse-moeders-controleert-telefoon-partner.html

http://www.gaatmijnpartnervreemd.nl/helft-nederlandse-moeders-controleert-telefoon-partner/

https://www.want.nl/breaking-mannen-kijken-eerder-op-de-telefoon-van-hun-partner-dan-vrouwen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge