Invloed van alcohol op een relatie op lange termijn

Met minder knappe partner zijn vrouwen gelukkiger
Hoe zou het huwelijk er nu uitzien volgens de bijbel?
girl, young, woman

Concord90 (CC0), Pixabay

Heeft alcohol invloed op een langdurige, gelukkige relatie? Het geheim van een langdurige relatie is al generaties lang gezocht. Samen alcohol drinken, of het volledig weigeren, is gunstig gebleken voor paren in een langdurige relatie, vooral in het huwelijk.

Een studie gepubliceerd door The Journals of Gerontology ontdekte dat paren ouder dan 50 veel gelukkiger relaties hadden, wanneer ze samen dronken. Hetzelfde geldt voor paren die zich onthouden van alcohol. Een relatie waarbij de ene persoon aanzienlijk meer dronk dan de andere resulteerde echter in negatieve gevolgen.

Vergelijkbare niveaus zijn belangrijk: het onderzoek onderzocht 4.864 gehuwde personen die al meer dan 33 jaar in een relatie zitten met de vraag hoeveel keer per week ze dronken en hoeveel eenheden ze gebruikten.

Ze werden ook gevraagd of ze vonden dat wederhelft te veeleisend en te kritisch was, of ze irritant waren en of ze betrouwbaar waren. Uit de resultaten blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde paren blij was toen ze allebei samen dronken, waarbij mannen vaker zouden drinken dan vrouwen.

Vrouwen bleken echter ongelukkiger te zijn als alleen zij dronken en hun man niet. Concordante drinkparen gaven in de loop van de tijd een afname van de negatieve huwelijkse kwaliteit aan, en deze verbanden waren significant groter bij vrouwen.

Vrouwen die aangaven alcohol te drinken meldden in de loop van de tijd een afname van de negatieve huwelijkse kwaliteit, toen mannen ook aangaven te drinken en de negatieve echtelijke kwaliteit in de loop van de tijd verbeterde wanneer mannen aangaven niet te drinken.

Nu suggereren we niet dat iedereen de hele tijd blindelings moet gaan drinken met zijn/haar partner, maar de resultaten suggereren dat stellen die meer activiteiten samen doen, over het algemeen gelukkiger zijn.

Dr. Kira Birdtt van de Universiteit van Michigan vertelde Reuters:”We weten niet zeker waarom dit gebeurt, maar het kan zijn dat paren die meer vrije tijdactiviteiten samen doen, een betere huwelijkse kwaliteit hebben.” Birdtt voegde toe dat echtgenoten een veel groter effect op elkaar hebben als ze met pensioen gaan en een aanzienlijke hoeveelheid tijd met elkaar doorbrengen.

Dus als een lid van het paar stopt met drinken, dan zou de ander dat ook moeten doen. Dr. Fred Blow van de University of Michigan is echter van mening dat lezers de resultaten van deze enquête toch met een kritische blik moeten lezen, aangezien 20 procent van de mannen en zes procent van de vrouwen die eraan hadden deelgenomen, zware drinkers waren.

Probleemdrinkers hebben misschien wel een goede relatie als ze samen drinken maar hebben ook heel wat andere problemen. Ernstige zware drinkers hebben gestoorde, vernietigende , disruptieve relaties met mensen, met name hun partners. Dat is een belangrijke kwestie die ook verder moet worden bekeken.

HT Reuters Oxford Academic Mashable Lad Bible

Bronnen

https://www.indy100.com/article/why-you-and-your-partner-should-never-stop-drinking-together-relationships-alcohol-7832811

https://uk.reuters.com/article/us-health-alcohol-marriage-satisfaction/partners-drinking-habits-influence-marriage-satisfaction-idUKKCN0ZU2BO

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge