Jezelf outen als sekstherapeut, sekseducator of seksonderzoeker?

Tien mythes omtrent seksuele oriëntatie ontkracht door de wetenschap
Onmogelijke liefdes?

89859776467qaz / Pixabay

Justin Lehmiller schreef in zijn blog hoe je het best aan anderen duidelijk maakt dat je je bezig houdt met seksonderzoek, sekswetenschapper, sekstherapeut, enz.  Wanneer iemand  hem vraagt ​​wat hij doet voor de kost, weet hij soms niet wat antwoorden: geeft hij zich uit als sekswetenschapper, of geeft hij een algemeen antwoord dat niet benadrukt dat hij seks bestudeert voor de kost? Hij  zou bijvoorbeeld eenvoudig kunnen zeggen dat hij een sociaal psycholoog of een auteur is en het daarbij kunnen laten.  Deze keuze is iets dat alle sekseducatoren, onderzoekers en therapeuten tegenkomen. Ieder moet zelf uitvogelen wat ze willen onthullen over de banen voor verschillende doelgroepen. Er is echter één publiek dat vaak bijzonder lastig is om het beroep duidelijk te maken: de eigen  gezinnen.

Op basis van gesprekken die hij voerde met een aantal van zijn vrienden en collega’s, worstelen sommige mensen in zijn vakgebied met het voeren van gesprekken over hun werk met hun familie, vooral met degenen onder ons die een politiek of religieus conservatieve achtergrond hebben. Dus hoe kun je beter in deze situaties navigeren? Lehmiller vroeg een aantal van zijn collega’s om hun gedachten hierover te posten in een sociale media vraag.

Lehmiller begint met te stellen dat hij een breed spectrum ziet in termen van hoe de ouders van de mensen reageerden op het feit dat een van hun kinderen op dit gebied aan het werk was. De reacties varieerden van shock en verlegenheid tot onverschilligheid en tot enthousiaste ondersteuning. Het feit dat de reacties van ouders zo sterk variabel zijn, is waarschijnlijk een groot deel van de reden waarom mensen die op dit gebied werken, soms aarzelend zijn om naar hun familie de waarheid te vertellen – je weet niet noodzakelijk welke reactie je krijgt.

Iets anders dat Lehmiller opviel, is dat mensen vaak stereotypen tegenkwamen toen ze zichzelf identificeerden als seksuele voorlichters / onderzoekers / therapeuten. Een sekstherapeut vertelde bijvoorbeeld dat ze, toen ze een ouder vertelde wat ze voor de kost deed, “was je altijd geobsedeerd door seks en we wisten het gewoon niet?” Een ander zei dat haar ouders dachten dat alle sekstherapeuten met hun cliënten slapen.

Het is duidelijk dat sommige mensen geloven dat mensen die op dit gebied komen, van nature seksdriftig zijn

Sommige mensen hebben ook enkele, zeer verkeerde ideeën over wat seksonderzoekers doen. Wees dus voorbereid op het tegenkomen van stereotypen en denk na over een beleefde reactie bij de hand om ze te corrigeren (bijvoorbeeld: “Het is niet alleen onethisch voor seks-therapeuten om met hun cliënten te slapen, maar het is ook verboden door professionele en staatsvergunningenborden. confronteer en werk door seks- en relatieproblemen door erover te praten. “).

Wat het starten van het gesprek betreft, is er niet één “juiste” of “juiste” manier om dit te doen – verschillende mensen merken dat verschillende strategieën werken. Dus hier zijn er een paar om te overwegen:

Dr. Shayna Sparling, een seksonderzoeker, zei dat ze haar gezinsleden daarin heeft “verlicht”. “Ik begon ze te vertellen dat ik de besluitvorming over gezondheid bestudeer”, zei ze. “Toen, een paar jaar later, vertelde ze dat ik HIV en STI-preventie onderzoek deed. Daarna volgden ze . “Shayna’s strategie is er een van die verschillende mensen waar ik het over had, waaronder therapeut Heather McPherson, die zei:” Mijn advies is om het rustig aan te doen. We hebben hier een tijdje over nagedacht en nagedacht en dit is de eerste keer dat ze erover horen. Dat kan een beetje schokkend zijn als je ze bombardeert met alle sexy details. ”

“Ik ben in eerste instantie naar school gegaan om de psychologie van romantische relaties te bestuderen. Toen begon ik seks in relaties te bestuderen en waarom dat belangrijk is voor het algemene geluk en de gezondheid van de partners. Pas veel later begon ik dingen als fantasieën en trio’s te bestuderen. Omdat het zo’n geleidelijke evolutie was, gaf het me de kans om mijn gezin te verlichten in mijn werk door ze op de hoogte te houden van wat ik aan het doen was tijdens elke stap.”

· Sunny Megatron, een seksuele voorlichter, zei dat ze vaak het belang benadrukt van gezonde relaties en het vinden van geluk, in tegenstelling tot het krijgen van gedetailleerde informatie over specifieke seksuele handelingen. Ze zei dat een andere benadering die ze soms neemt, is om te zeggen dat “mensen schaamte en geheimen hebben over drie belangrijke onderwerpen: seks, dood en geld. Het is gezonder als we leren deze dingen direct aan te pakken en ik help een derde van dat te faciliteren. Als ze neerslachtig zijn over seks, kunnen ze zich vaak verhouden tot het taboe-karakter van geld of de dood. ‘

· Dr. Jim Pfaus, een sekswetenschapper, vertelde hoe hij probeerde duidelijk te maken waarom zijn werk belangrijk is voor zijn moeder, die zich aanvankelijk een beetje beschaamde toen ze hoorde over zijn baan. “Ik heb een video mee naar huis genomen met een kerstpauze en liet haar zien hoe ratten het doen en vooral hoe het zit in de complete control van het vrouwtje. Ze was in een staat van verwondering, “zei hij. “En ik legde uit hoe dopamine- en opioïde-systemen in het brein hielpen om verlangen en genot te reguleren, en drugs of ervaringen die de werking van die systemen in de weg zitten, seksuele problemen kunnen veroorzaken. Ik denk dat ze voor het eerst het belang van wat ik deed echt begon te begrijpen.

Lehmiller vertelt ook dat een paar collega’s zeiden dat het focussen op de technische details van onderzoek en data-analyse hen hielp “eruit te komen” omdat het seksonderzoek eerder, nou ja, unsexy liet klinken. Nogmaals, dit komt terug op het weerleggen van de stereotypen die mensen over seksonderzoekers  hebben. Sommige mensen  gaan er bijvoorbeeld van uit dat hij gewoon de hele dag rondziet en porno bekijkt, maar de realiteit is dat ik de meeste dagen aan mijn bureau zit met een statistisch programma dat openstaande getallen opent en schrijft in een Word-document. Het is echt niet zo sexy als je beschrijft hoe een typische dag voor jou is, vooral als het meer om statistieken en cijfers gaat dan om wat dan ook.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2019/5/29/how-do-you-come-out-as-a-sex-therapist-educator-or-researcher

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge