Wie joint rookt heeft meer seks

Verplichte anticonceptie niet wenselijk
Twee Nederlandse meisjes verkopen hun maagdelijkheid

Bron https://es.wikipedia.org/wiki/Porro_(cigarrillo)

Wie regelmatig een wiet rookt, zou meer kans hebben om seks te hebben dan degenen die geen marihuana roken volgens een  studie aan de Stanford University School of Medicine in Californië.

Een team wetenschappers bestudeerde data van de National Survey of Family Growth. Daarin wordt beschreven hoe vaak de 28.000 vrouwelijke en 23.000 mannelijke deelnemers seks hadden in de maand voor het onderzoek en hoeveel marihuana ze het voorbije jaar hadden gerookt.

Dagelijks jointje

De onderzoekers ontdekten een duidelijke link tussen de seksfrequentie en het blowen. Vrouwen die geen marihuana gebruikten, hadden gemiddeld 6 keer seks in de maand. Dames die dagelijks een jointje opstaken, hadden gemiddeld 7,1 keer seks per maand. Het verband tussen wiet roken en vrijen was ook duidelijk bij de mannen. Diegenen die geen wiet gebruikten, hadden gemiddeld 5,6 keer seks in de maand voor de studie. Bij wie dagelijks blowde, was dat gemiddeld 6,9 keer.

Orgasmes

De onderzoekers waren verrast dit verband te kunnen aantonen maar ze konden het niet verklaren. Michael Eisenberg denkt dat marihuana de opwinding intenser kan maken. De wetenschapper voegt eraan toe dat het opletten geblazen is met marihuana. Eerder onderzoek toont aan dat wiet een nefaste invloed kan hebben op de hoeveelheid sperma en dat een hoogtepunt tijdens het vrijen een grotere uitdaging kan worden.

Gezondheidsrisico’s

Regelmatig gebruik van marihuana kan ook andere gevolgen hebben voor je gezondheid. Onderzoek bij volwassenen is nog steeds beperkt, maar roken irriteert de longen en studies hebben aangetoond dat het je hartslag verhoogt. Daardoor zijn gebruikers kwetsbaarder voor een hartaanval.

Sommigen vinden joints roken en seks toch een goede combinatie. Wiet roken met je partner kan het best een gedeeld ritueel zijn aldus Vice. Een joint opsteken en samen binnenblijven om films te kijken in bed is altijd een knusse en goeie optie voor een vrijdagavond; veel te lang lachen om domme dingen is een hechtingsoefening die wetenschappelijk waarschijnlijk op hetzelfde niveau staat als seks. En daadwerkelijk seks hebben als je stoned bent is altijd een uitstekend idee.

Seks en wiet lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Waarschijnlijk omdat je je na het roken van een joint meer verbonden voelt met je partner en de wereld. Zeker is in ieder geval dat wiet, net als veel andere genotsmiddelen, invloed heeft op seks en de manier waarop je dat beleeft. Zeker is ook dat er zowel waarheden als onwaarheden aan wiet tussen de lakens worden toegeschreven.

Onvruchtbaar door wiet?

Een hardnekkige bewering die tegenstanders van wietconsumptie graag gebruiken. Mannen zouden onvruchtbaar kunnen worden door dagelijks wiet te roken. Maar houdt deze bewering stand in het licht van de wetenschap? Deels. Want wanneer een man veel wiet rookt, kan dat mogelijk een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van zijn sperma. Dit komt echter maar zelden voor, en maakt een man ook niet meteen onvruchtbaar.

De bewering is natuurlijk onderzocht door de wetenschap. De onderzoekers ondervroegen ruim 2000 mannelijke patiënten van 14 vruchtbaarheidsklinieken. Bij mannen met een lagere hoeveelheid aan spermacellen was de kans twee keer zo groot dat de sample in de zomermaanden was ingeleverd. Of als ze jonger dan 30 waren, dat ze dan in de drie maanden ervoor cannabis hadden gebruikt.

De onderzoekers gaven aan dat de kennis van wat de vorm en maat van spermacellen beïnvloed zeer beperkt is. Maar dat mannen die geconfronteerd worden met een slechte diagnose over de zaadkwaliteit, de oorzaak daarvoor vaak zoeken in hun levensstijl.

Wiet roken kan de vruchtbaarheid dus wel degelijk beïnvloeden, maar mannen zeker niet onvruchtbaar maken. De invloed van cannabis op spermacellen is daarnaast ook maar tijdelijk. De kans om slecht sperma te produceren neemt alweer af wanneer de man in kwestie even zes dagen geen wiet rookt. Mocht je kinderen willen maken dat weet je wat je te doen staat. Juist, even zes dagen geen wiet roken.

Betere seks door wiet?

Jawel, een bewering die we maar wat graag aannemen, maar is het ook waar? Wordt seks echt lekkerder door wiet? Daar zijn wel aanwijzingen voor, maar cannabis kan een vrijpartij ook annuleren wanneer je teveel rookt. Het gelukshormoon anandemide wordt in het lichaam vervangen voor THC wanneer je wiet hebt gebruikt. Hierdoor krijg je meer zin om te knuffelen en voel je je sterker met je partner verbonden.

Hoewel je door een paar haaltjes van een joint, een vrijpartij lekkerder en intenser kunt beleven, kan het er ook voor zorgen dat die vrijpartij helemaal niet doorgaat wanneer je teveel rookt. Onderzoek op muizen heeft aangetoond dat THC het testosterongehalte (hormoon dat het libido verhoogd) een tijdelijke boost kan geven, waarna het testosterongehalte in het bloed drastisch daalt. Hoe meer THC, hoe korter de piek duurde. Niet teveel roken dus als je zin hebt om een lekker potje te rampetampen.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171028_03158436

https://www.vice.com/nl/article/9a43be/mensen-vertellen-hoe-wiet-hun-liefdesleven-verbetert-of-juist-ruineert

https://www.cnnbs.nl/wat-is-waar-over-wiet-en-seks/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge