Lange afstandskussen

Sextortion en paydate : seksbedrog via nepprofielen op internet
De 'half-nightstand' is de sekstrend van het jaar

We betreden (gelukkig?) het tijdperk waarin technologie naar de achtergrond verdwijnt en waar we op zoek gaan naar humanisering van diezelfde technologie. Met andere woorden technologie moet meer onze menselijke eigenschappen ondersteunen. Immers we komen uit een tijdperk waarin wij ons moesten aanpassen aan de technologie in plaats van andersom. We zien inmiddels veel voorbeelden waarin technologie steeds adaptiever wordt aan de mens. Dit betekent dat we ons gedrag richting technologie weer moeten aanpassen. Immers wij pasten ons aan, aan de technologie nu moeten we dat weer afleren.

Onderzoekers van de stadsuniversiteit van Londen ontwikkelden de Kissenger voor mensen die intimiteit missen omdat hun partner ver weg woont of vaak in het buitenland vertoeft. De Kissenger simuleert een echte kus met behulp van een aantal druksensoren. De kus die het gadget registreert, wordt dan uitgevoerd op het apparaat van je geliefde, met exact de geregistreerde druk en oppervlakte. Helaas enkel dus voor zoentjes op de wang en de mond, tongsimulatie is nog niet mogelijk.

Het simulatievlak is gemaakt van siliconen, en is niet verwarmd of dergelijke, dus wij stellen het ons voor als een nog niet geïmplanteerde borstvergroting kussen – wat we trouwens niet op dagelijkse basis doen. Het ding is in ieder geval nog niet op de markt, verder dan een prototype dat werkt met een iPhone 6 is men nog niet geraakt. Je moet het toestel inpluggen op de oortelefooningang, de Iphone 7 heeft dit niet meer, dus daar zal men alvast een oplossing voor moeten zoeken.

Installeer de app en bevestig je telefoon in de Kissenger, een soort gsm-hoesje. Zet je lippen op de Kissenger en het apparaat bootst jouw lippen na bij je partner, en vice versa. Je voelt ook de kracht van de lippen van je partner. Ideaal dus om kusjes via het internet uit te delen.

Dit biedt uiteraard ook perspectieven voor Tinder, je kunt al een virtuele kus uitwisselen en zo meteen testen of de onbekende persoon alvast een goede zoener is.

De vraag blijft: zullen mensen lichamelijke intimiteit omarmen via technologie op dezelfde manier waarop we seksuele bevrediging omarmen door midden van sekstoys?

Dit is moeilijk te zeggen. Momenteel maakt Kissinger opgang in de VS vooral onder invloed van de sociale media, maar het is de vraag of het eerder om een soort gadget gaat dan wel effectief om een nood om via afstand elkaar te kunnen kussen. Misschien is het elkaar zien via de webcam ook al een voldoende intimiteitsmiddel.

Een andere positieve indicator voor de Kissenger brengt ons terug naar seksspeeltjes. Sommige mensen vormen bindingen met hun favoriete speelgoed en beschouwen ze als een integraal onderdeel van hun meest intieme momenten. De zorgen over “het hebben van seks met een stuk plastic” is niet meer aan de orde. Genieten staat voorop.

Maar fysiek contact blijft een essentiële menselijke behoefte. Krijgen we met Lovotics en Kissinger een nieuwe dimensie?

Zie ook hier

 

Bronnen

http://www.p-magazine.be/nieuws/het-ideale-gadget-voor-uw-langeafstandsrelatie-de-kissenger

http://www.youtechnews.com/pictureitem/59070/The_Kissenger_simulates_kissing_your_long_distance_lover

http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/12/28/14105688/kissenger-message-kiss-app-device-abroad

http://www.extendlimits.nl/nl/artikel/kissinger_zoenen_op_afstand_deel_ii

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge