‘Man heeft gemiddeld 10 bedpartners, vrouw 5’

Hoe lang duurt seks gemiddeld?
Redenen waarom mannen geen zin in seks hebben / libidoproblemen man

Bron Wikimedia

Mannen hebben over het algemeen gedurende hun leven meer sekspartners dan vrouwen.

Dat komt misschien doordat het tot voor kort niet werd geaccepteerd dat vrouwen op seksueel gebied het initiatief namen. Maar nu nemen jonge vrouwen revanche.

Gemiddeld heeft een man tien bedpartners in zijn leven, vrouwen houden het bij vijf mannelijke bedpartners.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Health Survey for England onder ruim 8.000 mensen. Van de Britse vrouwen heeft een kwart één bedpartner gehad, bij de mannen is dat 17 procent. Van de ondervraagde mannen zegt 27 procent met meer dan tien vrouwen te hebben geslapen. Van de vrouwen heeft 13 procent met meer dan tien mannen het bed gedeeld.

Leeftijd
Uit het onderzoek is ook gebleken dat het aantal meisjes dat op jonge leeftijd seksueel actief is, stijgt. Meer dan een kwart van de vrouwelijke respondenten onder de 25 jaar was voor haar 16de seksueel actief. In de leeftijdsgroep 55-69 jaar zegt 4 procent van de vrouwen seks te hebben gehad onder de leeftijd van 16 jaar. Volgens het liberaal parlementslid Diana Abbot komt deze stijging door de ‘pornoficatie’ van de jongerencultuur, zo zegt ze tegen de Britse krant Daily Mail.

Maagd
Van de ondervraagden zegt 26 procent van de vrouwen en 32 procent van de mannen in de leeftijdscategorie 16-24 nog maagd te zijn.

Ander onderzoek bevestigt dit. Mannen hebben twee keer zo veel sekspartners

De andere helft is een stuk minder terughoudend, want een op de drie mannen en een op de vijf vrouwen heeft minimaal 10 sekspartners gehad. Daardoor ligt het gemiddelde aantal partners in de statistiek vrij hoog, op 14 voor mannen en 7 voor vrouwen. Maar dat komt dus doordat de personen die vaak een nieuwe verhouding beginnen, zwaar meewegen.

Jonge vrouwen zijn losser

Vrouwen in de leeftijd van 25-34 jaar hebben de meeste verhoudingen. 30 procent van hen heeft met minimaal 10 verschillende mannen seks gehad. Bij de mannen heeft juist de categorie 45-54 jaar de meeste bedpartners: 43 procent van hen heeft met ten minste 10 partners de lakens gedeeld.

Dat kan betekenen dat de seksuele emancipatie, waardoor seks met meer verschillende partners acceptabeler is geworden, later heeft plaatsgevonden bij vrouwen en pas nu doorzet, terwijl mannen zich al langer vrij voelen om een promiscue levensstijl te hebben.

Hoeveel sekspartners vindt men acceptabel?

Slaapt een vrouw met een aantal mannen dan is ze een slet, duikt een man met veel vrouwen in bed dan is hij een held. Dit hopeloos seksistische cliché is voor veel mensen helaas nog steeds de norm, al blijkt nu uit een nieuw onderzoek dat beide geslachten te veel bedpartners bij de ander maar matig kunnen waarderen.

Onderzoekers van universiteiten in Bristol, Nottingham en Swansea, ondervroegen voor het onderzoek 188 mannen en vrouwen. Uit hun antwoorden bleek dat het ideale gemiddelde aantal bedpartners drie is. Opvallend want uit een gelijkaardig onderzoek van SuperDrug dat vorig jaar werd uitgevoerd, bleek nog dat het ideale aantal bedpartners zeven is. Uit dat onderzoek bleek zelfs dat mensen die minder dan vier bedpartners hebben gehad, als conservatief en preuts worden aanzien.

Wél blijkt uit beide onderzoeken, dat mannen en vrouwen er dezelfde mening over dit thema op na houden. “Beide geslachten willen liever geen vaste relatie met iemand die al te vaak het bed heeft gedeeld met anderen. Dat mannelijke “losbandigheid” meer wordt getolereerd dan vrouwen met verschillende sekspartners, klopt dus niet”, aldus de onderzoekers.

Schaam je je ondertussen dood omdat je meer dan drie bedpartners hebt gehad? Geen zorgen, het onderzoek werd in eerste instantie uitgevoerd bij 21-jarigen. Toen ze dezelfde vraag stelden aan oudere studenten, bleek dat die een stuk vergevingsgezinder zijn.

Bronnen

http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3079700/2011/12/16/Man-heeft-gemiddeld-10-bedpartners-vrouw-5.dhtml

http://wibnet.nl/mens/seks/vrouwen-hebben-weinig-sekspartners

Changes in sexual attitudes and lifestyles in Britain through the life course and over time in The Lancet (2013) Vol. 382, No. 9907

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/dit-is-het-acceptabel-aantal-bedpartners-volgens-vrouwen-en-mannen~a6a9737a/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge