Mannen met profielfoto met een kat zijn minder aantrekkelijk voor vrouwen

Link tussen intensief instragramgebruik en body image
In groep ben je aantrekkelijker dan als individu
adorable, animal, cat

Pexels (CC0), Pixabay

Experts beweren dat het gebruik van een profielfoto met uw kat een grotere kans heeft dat je geen date gaat versieren als man.

Als je een kattenliefhebber bent, gaan veel mannen een foto met hun favoriete lievelingsdier gebruiken om zich aan te prijzen op online datingsites zoals bijvoorbeeld Tinder.  Onderzoekers waarschuwden echter dat het gebruik van een profielfoto met een kat erin je minder succesvolle dates oplevert.

Volgens een studie beoordeelt 43% van de mensen de persoonlijkheid van een persoon op basis van hun online foto’s. Als iemand een foto van zichzelf tijdens het wandelen heeft bijgevoegd, zou je die persoon kunnen beschouwen als een natuurmens.

Een groep wetenschappers wilde weten wat vrouwen denken van mannen die foto’s plaatsen en daar poseren met hun kat. Eerdere studies suggereerden dat vrouwen een potentiële mannelijke partner beoordelen op basis van het feit of hij huisdieren heeft.

Hoewel de meeste meisjes de voorkeur geven aan mannen met honden, toonden vroegere onderzoeken aan dat ze mannen met katten wel een kans wilden geven in vergelijking met eigenaren van niet-huisdieren. Vanwege de resultaten concludeerden de onderzoekers dat vrouwen mannen die poseren met katachtigen aantrekkelijker en aantrekkelijker vinden dan mannen die geen foto’s maken met dieren.

De studie rekruteerde 1.388 heteroseksuele Amerikaanse vrouwen van 18 tot 24 jaar oud voor een korte anonieme online enquête, waaronder blanke mannen van in de twintig die poseren met een kat of alleen met zichzelf. Ze werden gevraagd om de mannen te beoordelen op verschillende persoonlijkheidskenmerken, zoals mannelijkheid, aantrekkelijkheid en vrouwelijkheid.

Hoewel de eerste bevindingen veelbelovend waren, bleek uit het onderzoek dat de meeste vrouwen vonden dat mannen die hun katten vasthielden minder aantrekkelijk waren om te daten. De wetenschappers waren verrast, omdat uit eerdere onderzoeken bleek dat dames mannen met katten nog steeds beschouwden als meer aantrekkelijk dan zonder huisdier.
Maar dat bleek niet zo te zijn.  De deelnemers dachten dat mannen met katten minder extravert en meer neurotisch zouden zijn. Ze beschouwden de mannen ook als minder mannelijk, maar eerder vrouwelijk.

De onderzoekers concludeerden dat vrouwen het niet leuk vinden om met iemand uit te gaan die van katten houdt, omdat het voor hen een meer gesloten persoon is en weinig mannelijkheid uitstraalt.  Het onderzoek geeft aan dat het bezit van een hond en dat tonen op je profielfoto veel meer kans op succes geeft  en dat het zelfs beter is om geen huisdier te tonen dan een kat te tonen.

De studie vermoedde dat vrouwen nog steeds worden beïnvloed door oude culturele normen bij het vinden van een partner.

Bronnen

https://www.techtimes.com/articles/252691/20200919/study-experts-claim-using-a-profile-picture-your-cat-has-a-higher-chance-you-wont-get-you-a-date.htm

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge