Nieuwe trend Vicks in vagina smeren is gevaarlijk

Experten waarschuwen voor meer seksongevallen
Nieuwe app Attractiv laat anderen jouw knapheid beoordelen

Bron mulpix.com

De meeste mensen gebruiken Vicks VapoRub als een middeltje om een verstopte neus en een verkoudheid te verlichten. Maar nu lijkt het erop dat Vicks VapoRub ook steeds vaker in de slaapkamer een hulpmiddel wordt. Meer bepaald gaan sommige vrouwen het in de intieme zone smeren om zo meer genot te ervaren.  Maar volgens specialisten is het een trend die absoluut af te raden is.

Volgens internetbronnen zou Vicks VapoRub niet alleen goed zijn om een verkoudheid te verhelpen, maar zou het ook speciale ervaringen opleveren in de slaapkamer. Het goedje geeft volgens deze bronnen een tintelend gevoel, helpt tegen schimmelinfecties en zorgt voor een frisse geur rond de vaginazone.

Hevige irritatie

Het klinkt wellicht veelbelovend maar het is niet allemaal waar. In tegendeel, Vicks smeren in intieme zones is zelfs ronduit gevaarlijk.  Je mag het dus absoluut niet gebruiken voor seksueel genot. Een intieme zone is veel gevoeliger dan een borstkas, waarop de zalf normaal gesmeerd wordt. Als het goedje in de open slijmvliezen belandt, kunnen er al snel schadelijke stoffen in het bloed terecht komen.

Hoewel het risico op blijvende schade eerder klein is, kan de zalf wel hevige irritatie te weeg brengen en niet alleen in de vagina zelf maar ook aan de urinebuis. En die irritatie kan urenlang aanhouden omdat Vicks  niet makkelijk af te wassen is.

Veilige alternatieven

Voor wie toch graag wil experimenteren in de slaapkamer, zijn er voldoende veilige alternatieven op de markt met name glijmiddelen en varianten die effectief gemaakt zijn om in de gevoelige intieme zone te gebruiken.

Ook wat de frisse geur aangaat neem je beter geen Vicks VapoRub. Iedere gynaecoloog maakt je duidelijk dat enkel water en eventueel een milde zeep voldoende zijn om je intieme zone te wassen en te ontgeuren.

Bronnen

https://www.thesun.co.uk/fabulous/4746160/women-are-putting-vicks-vaporub-on-their-vaginas-to-make-them-tingle-and-clean-dont-say-experts/

http://www.nieuwsblad.be/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge