Ouders leven langer met kinderen in de buurt

BEAM liefdes-, relatie- en seksonderzoek
Mannen onderschatten grootte van de penis. Wereldkaart penislengte

Bron https://www.pinterest.com/cristelandersen/div/

Shoppen, koken, uit eten. Neem dit jaar je mama eens vaker mee op pad. Want uit onderzoek aan de Universiteit van Californië blijkt dat samen dingen doen wel héél gezond kan zijn.

Met je oma optrekken is het beste wat er is! Van naar hun geweldige verhalen tot het genieten van al hun geheime recepten, is er eigenlijk niets beter. Volgens een nieuwe studie zou met je oma optrekken er bovendien toe leiden dat ze langer leven.

Als je meer tijd doorbrengt met je moeder of grootmoeder zou je effectief een langere levensverwachting hebben.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Californië heeft aangetoond dat een adequaat gezelschap kan helpen om de levensverwachting en kwaliteit te verbeteren.

Men onderzocht 1600 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar. Door middel van de studie bleek dat volwassenen die eenzaam waren een hoger sterftecijfer hadden dan degenen die nog veel in contact waren met mensen en in het bijzonder hun kinderen. Hoe ouder je bent, hoe meer je behoefte hebt aan gezelschap van je naasten.

Het is ook belangrijk voor ouderen nog veel vrienden om zich heen te hebben. Hoewel de meesten hun bedenkingen hebben bij ouderlingentehuizen, in wezen hebben deze plaatsen een positief effect op de bejaarden. Het is van het allerhoogste belang dat oudere mensen doorgaan met sociaal contact. Dit gaat meestal sterk achteruit wanneer we ouder worden. Groepsverbanden, zoals in tehuizen, maken het makkelijker voor bejaarden om zich met anderen te verbinden en er een bevredigend sociaal leven op na te houden.

Bevriend raken met een ouder persoon is niet alleen van belang voor de betrokken persoon zelf maar ook voor de jongere generatie. Ze kunnen belangrijke levenslessen leren van mensen die het allemaal al meegemaakt hebben.

Gezellig tijd met je grootmoeder spenderen is gewoon fatastisch! Ze vertelt je fascinerende verhalen en verklapt geheime recepten. Er gaat werkelijk niets boven. En volgens een nieuwe studie is tijd spenderen met oma (of wie dan ook van je oudere familieleden) ervoor zorgt dat ze langer leven!

Bronnen

http://dagelijks.nu/2017/07/20/volgens-wetenschappers-leven-moeders-langer-als-je-als-zoon-of-dochter-vaak-bij-haar-in-de-buurt-bent/

http://www.trendingnieuws.com/wetenschappers-zeggen-dat-hoe-meer-tijd-je-met-oma-doorbrengt-hoe-langer-ze-leeft/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge