Penisverlenging ongezond

Britten hebben minder seks dan vroeger.
We moeten jongeren anders voorlichten over seks

Alle mannen  verlangen ernaar: voor velen mag het wel iets meer zijn, daar onderaan.

stevepb / Pixabay

Toch is een penisverlenging géén goed idee, waarschuwt nieuw onderzoek. Want het resultaat is slecht, en de risico’s groot. “En bij de meeste mannen die denken dat ze een kleintje hebben, is dat bovendien helemaal niet het geval.”

Als u het al van plan was, dan stapt u beter van dat plan af: een penisverlenging is absoluut géén goed idee. Dat blijkt uit een nieuwe studie, zopas gepubliceerd in vakblad Sexual Medicine Reviews.

In het geval er enige twijfel bestond, zijn penisvergrotingsoperaties meestal niet effectief en kunnen mannen psychologisch en fysiek beschadigd raken, volgens de nieuwe studie.

De analyse, gepubliceerd in Sexual Medicine Reviews, beoordeelde 17 studies waarin 21 verschillende soorten operaties werden gebruikt die werden toegepast op de penissen van 1.192 mannen. De twee meest voorkomende soorten procedures waren, volgens de studie, opschortende ligamentinsnijding – waarbij het ligament dat de penis in het bekkenbot houdt wordt gescheiden en ondersteuning tijdens erecties en injecties met een huidvuller wordt geboden.

Zoals de Guardian benadrukte, werd in de studie vastgesteld dat veel mannen die een penisvergroting ondergaan het slachtoffer worden van “charlatans”, en er zijn zeer weinig aanwijzingen dat een van deze procedures tot de gewenste resultaten leidt.

Integendeel, deze operaties veroorzaken vaak ‘grote complicaties, waaronder misvorming van de penis, verkorting en erectiestoornissen’, en 80 procent van de patiënten bleef ontevreden, zo blijkt uit het onderzoek van onderzoekers van het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience aan King’s College London en uroloog Gordon Muir, King’s College ziekenhuis.

“Deze procedures zouden bijna nooit moeten worden gedaan,” vertelde Muir de Guardian. “Vaak eindigt de man met een penis die misvormd is en met deze procedures niet meer dan 20 procent tevredenheidspercentages.”

Hij voegde eraan toe dat de procedures vaak ongeveer $ 40.000 tot $ 50.000 kosten, en veel van de procedures worden uitgevoerd door oplichters die “op deze kwetsbare mannen” azen.

“Veel mannen die penisvergrotingsprocedures willen ondergaan, hebben een penis van gemiddelde grootte, maar geloven dat hun grootte ontoereikend is”, zei Muir tegen The Guardian. “Helaas lijken sommige klinieken dit te negeren. Chirurgen in de privésector zouden dit niet moeten doen. Het is verkeerd op elk niveau. “

De studie concludeert dat mensen die penisvergroting overwegen eerst gestructureerde counseling moeten krijgen en als ze hun penis nog steeds willen laten groeien, moeten ze penisverlengers proberen, die bedoeld zijn om de penis na verloop van tijd te rekken. De apparaten zijn nog steeds dubieus maar zijn veel goedkoper en veiliger dan een operatie.

Een enorme penis alstublieft. Dat is het antwoord van de meeste mannen op een vraag waar vele mannen op zijn minst over hebben nagedacht: welk deel van uw lichaam zou u graag operatief willen verbeteren, en hoe?

De sluipende, eeuwige angst voor een man is dat de grootte van je penis of seksuele dapperheid zal worden bespot. Je kunt een man dik, lelijk, ouderwets of een willekeurig uiterlijk beledigend noemen en hij zal een manier vinden om er een positief beeld van te maken. Maar om de een of andere reden, als je spot met de grootte van het ding dat hij gebruikt om seks te hebben, dan kleineer je wat het is om een ​​man te zijn.

En het lijkt erop dat er velen zijn die hebben  nagedacht over een penisvergrotingsoperatie, met waarschuwing van artsen in Papoea-Nieuw-Guinea dat er een ‘landelijk probleem’ is met mannen die het ermee eens zijn dat hun penissen worden geïnjecteerd met stoffen zoals siliconen en kokende olie in een poging om ze groter te maken.

“Ik heb de afgelopen twee jaar elke week vijf nieuwe gevallen gezien en deze zijn naar voren gekomen voor behandeling. We weten niet hoeveel er zijn, “zei Akule Danlop, een chirurg in het ziekenhuis van Port Moresby. “Ik zag er zeven vandaag.”

En het is niet alleen een zaak van Papoea-Nieuw-Guinea. Een studie van 50.000 Britse mannen en vrouwen gedaan door de University of Sheffield onthulde dat 45% van de mannen een grotere penis zou willen. Tussen 2013 en 2017 hebben leden van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery wereldwijd 45.604 penisverbeteringen doorgevoerd.

Een vreemd feit over deze operaties, die meestal in de regio van £ 5.000-7.000 kosten: ze hebben niet echt invloed op de grootte van de penis als die rechtop staat. Dit zijn puur esthetische ingrepen, uitgevoerd voor hun effect in de kleedkamer in plaats van in de slaapkamer. Net als bij borstvergrotingen hebben ze de neiging om voor het psychisch welbevinden van de persoon in kwestie te zijn. In die zin lijkt het erop dat penisvergrotingen de geslachten dichter bij een dystopische gelijkheid brengen, waar we allemaal vertrouwensproblemen oplossen door te betalen voor dure en gecompliceerde chirurgie.
Net als vrouwen lijden mannen nu in hun zoektocht naar het ‘perfecte’ lichaam

In de westerse wereld hebben vrouwen al eeuwen te maken met objectivering, tot het punt waarop het een ongezonde cultuur van onzekerheid en beeldgebaseerde waarde heeft gecreëerd. Nu lijkt het erop dat mannen worstelen met soortgelijke onzekerheden. In Papoea-Nieuw-Guinea hebben ze te maken met deze gevoelens in de privésfeer, zich wendend tot “penisvergrotende pillen” op de zwarte markt en gevaarlijke doe-het-zelf-operaties om vast te stellen wat zij zien als een probleem dat opdoemt over hun mannelijkheid.

Deze fixaties hebben veel verdergaande gevolgen dan verminkte geslachtsorganen. Zelfmoord is de grootste doodsoorzaak voor mannen in het VK onder de 49 jaar.

Een andere statistiek van de Universiteit van Sheffield, studie van penissen: 85% van de vrouwen was tevreden met de grootte van hun partner, met onderzoek dat laat zien dat als het gaat om seks, vrouwen veel meer geïnteresseerd zijn in de vraag of mannen romantisch en gevoelig zijn voor hun verlangens.

Zoals beschreven in Blake’s A Poison Tree, helpt het internaliseren van woede en onzekerheid alleen maar om het te laten groeien en moeilijker te beheersen. Er is iets typisch mannelijks in onze bereidheid om onszelf te injecteren met frituurolie of pijnlijke operaties te ondergaan in plaats van met iemand te praten over de grootte van onze penissen. De cliché-waarheid is dat als we ernaar luisterden en er meer over spraken, we onszelf allemaal veel moeite konden besparen.

Bronnen

https://www.theguardianonline.com/bluechew-review/

https://www.nieuwsblad.be/

https://gizmodo.com/penis-enlargement-surgery-is-a-total-scam-big-study-fi-1834670270

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/apr/16/penis-enlargement-surgery-masculinity-papua-new-guinea

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge