‘Pussypedia’ is de Wikipedia voor vagina’s

Levensverwachting, roken en seks
Demiseksualiteit

Photo https://www.pussypedia.net/

Vaginistisch
Een vraag over een seksstandje? Je slipjesallergie? Of een tip voor het verzorgen van de vagina? Typ het in Pussypedia en de site rolt er een antwoord uit. De website www.pussypedia.net is een informatieve website met heel veel informatie over de vagina. De site is helaas enkel in het Engels en Spaans beschikbaar, maar bevat naast educatieve informatie heel veel leuke driedimensionele realistische tekeningen rond de vagina.

Met je muis of vinger op een touchscreen kan je heel makkelijk de modellen ronddraaien en de tekeningen rond alle aspecten van de vagina in 3D bekijken.

Pussypedia is een gratis, tweetalige encyclopedie van de vagina ‘the pussy’ gemaakt om voor zowel mannen als vrouwen zoveel mogelijk info rond de vagina beter begrijpbaar te maken.

Pussypedia wil het gebrek aan hoogwaardige, toegankelijke informatie over onze lichamen op internet aanpakken en focust zich daarbij specifiek op de vagina omdat ze vinden dat daar te veel misverstanden over bestaan. Via crowdfunding vonden ze genoeg kapitaal om het platform op te starten.

Pussypedia is een project uit de gemeenschap net zoals Wikipedia ook gemaakt wordt door een grote groep mensen. Het is een platform dat bedoeld is om ons vermogen

Photo by Biodigital Source : www.pussypedia.net

om gezamenlijk hoogwaardige, toegankelijke informatie te genereren en te faciliteren schrijven de oprichters.

Pussypedia heeft:

Een 3D-interactief model van de hele vaginale zone gemaakt door Biodigital, zodat je kunt zien waar ze het over hebben en een ruimtelijk inzicht krijgen in wat er in het vrouwenlichaam zit.
Er zijn allerlei bronnen voor seksuele en reproductieve gezondheid op en buiten internet, maar ze zijn verspreid en vaak te moeilijk om te vinden. Via Pussypedia verzamelt men deze, worden ze beoordeeld naar kwaliteitsbronnen en doorzoekbaar  gemaakt
De artikelen variëren van onderwerpen als puberteit tot verzakking, menstruatie tot menopauze, vaginale en seksuele gezondheid tot reproductieve rechten.

Waarom?

Zo geeft de site bijvoorbeeld aan dat gebruik van talkpoeder in de vagina het risico op eierstokkanker verhoogt. De kans op eierstokkanker was 1,3 keer hoger bij vrouwen die talk gebruikten in vergelijking met vrouwen die dat niet deden. Vrouwen die eenmaal per week of meer douchen met gewone shampoo, ervaren 1.17 keer vaker bacteriële vaginose dan vrouwen die gewoon water gebruikten en geen shampoo. En toch worden talkpoeder en speciale vaginale douchegels in de meeste apotheken verkocht. Labiaplasty is nu ‘s werelds snelst groeiende cosmetische procedure bij tienermeisjes, ondanks een gebrek aan bewijs dat het zelfs veilig is. Dit zijn maar voorbeelden van onderzoek rond de vagina die op de site beschreven worden.

Photo https://www.pussypedia.net/interactive-model

De auteurs houden ook een pleidooi om de informatie zo neutraal mogelijk en ook vanuit het perspectief van de vrouw én de man te beschrijven. In een vacuüm van hoogwaardige informatie is het meeste van wat we over ons lichaam leren, afkomstig van een misogynistische culturele erfenis en van adverteerders die hiervan profiteren door onze schaamte te gebruiken om ons producten te verkopen die ons vaak schaden geven de ontwerpers op hun site aan. Onwetendheid en schaamte beroven ons van onze keuzevrijheid over ons lichaam en ons vermogen om seksueel genot te ervaren.

Wie heeft dit gemaakt?

Via crowdfunding werd het startkapitaal verzameld. Verder worden de bronnen beschreven door een grote groep van mensen net zoals de echte Wikipedia. Een enorme wereldwijde gemeenschap van bijdragers: ondertussen meer dan 200 mensen uit drie continenten staken tijd en energie om dit een bron voor de wereld te maken. Alle artikelen werden ook op vrijwillige basis geschreven.

Photo https://www.fastcompany.com/

Bronnen

https://www.pussypedia.net/

https://www.andc.tv/item/Lifestyle-human-interest-pussypedia-is-de-wikipedia-voor-vaginas

https://www.fastcompany.com/90371749/pussypedia-is-the-womens-health-resource-youve-been-missing-your-whole-life

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge