Pygofilie : geërotiseerd geraken door een stevige poep

Zal COVID-19 ons seksleven permanent veranderen?
Online seksfeestjes als alternatief voor de lockdownmaatregelen

De Latijnse naam is “pygophilia”. Het gaat hier om mensen die extreem aangetrokken

Bron https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_history_of_the_buttocks

worden tot bipsen of billen van vrouwen.   Een andere benaming is billenfetisj. Soms spreekt men over een borsten- dan wel billenman, maar dat gaat om seksuele voorkeuren die normaal zijn. Maar er zijn mensen die alleen maar opgewonden worden door extreem uitziende billen/poep/achterwerk van vrouwen (of mannen) en daar opgewonden door geraken.  De term wordt meestal gebruikt voor mannen, maar ook vrouwen kunnen aan pygofilie lijden.

Seksuele opwinding door het zien of aanraken van de billen van een andere persoon. De term is niet genderspecifiek. Een persoon die zo opgewonden raakt, is een “pygofilist” of ” pygofiel “; “pygophiliac” kan worden gebruikt als de opwinding als abnormaal, pathologisch of extreem kan worden beschouwd . In fijnere zin kan ‘pygophilist’ worden gebruikt om een persoon af te leiden wiens voorkeur bestaat uit het actief aanraken van billen, zoals het achtervoegsel -ist betekent ‘iemand die dat doet’, terwijl ‘phygophile’  diegenen zou kunnen omvatten die alleen tevreden zijn met het kijken naar billen.

Seksuoloog Alfred Kinsey suggereerde dat de billen de belangrijkste seksuele presentatieplek zijn bij primaten . Sommige antropologen en sociobiologen zijn van mening dat borstfetisjisme voortkomt uit de gelijkenis van de borsten met billen, maar in plaats daarvan seksuele aantrekkingskracht van de voorkant van het lichaam teweegbrengen.  Bij dieren vb apen zie je dat de billen een extreem erotiserende functie hebben. Chimpansees en bonobo’s zien aan de billen van het wijfje dat ze vruchtbaar is en extreem opgewonden. Het maakt de mannetjes supergeil als ze de rode opgezwollen billen van de wijfjes zien.

De verhoudingen van het bekken zijn seksueel dimorf bij mensen. Bij mensen hebben vrouwen over het algemeen meer ronde en voluptueuze billen dan mannen, veroorzaakt door oestrogeen dat het lichaam stimuleert om vet op te slaan in de billen, heupen en dijen. Testosteron ontmoedigt de opslag van vet in deze gebieden. De billen bij vrouwelijke vrouwen bevatten dus meer vetweefsel dan bij mannen, vooral na de puberteit . Evolutionaire psychologen suggereren dat ronde billen mogelijk zijn geëvolueerd als een wenselijke eigenschap omdat ze een visuele indicatie geven van de jeugd en vruchtbaarheid van de vrouw.

Ze signaleren de aanwezigheid van oestrogeen en de aanwezigheid van voldoende vetreserves voor zwangerschap en borstvoeding. Bovendien geven de billen een indicatie van de vorm en grootte van het bekken , wat van invloed is op het voortplantingsvermogen. Omdat de ontwikkeling en uitspraak van de billen begint bij de menarche en afneemt met de leeftijd, zijn volle billen ook een symbool van de jeugd.

Lissa heeft een fortuin aan plastische chirurgie gespendeerd om de grootste vrouwenpoep ter wereld te hebben. www.trendnieuws.nl

Biologisch antropoloog Helen B. Fisher zei dat “misschien de vlezige, ronde billen mannen aantrekken tijdens geslachtsgemeenschap van achteren “. In een onderzoek, waarbij gebruik werd gemaakt van 3D-modellen en eye-tracking-technologie, werd Fisher’s bewering getest en werd aangetoond dat het lichte stoten van de onderrug van een vrouw invloed heeft op hoe aantrekkelijk anderen haar vinden en de blik van zowel mannen als vrouwen vangt.  In dansen wordt het twerken beschouwd als een sensuele dans met het achterwerk om mannen op te winden en de sensualiteit van de vrouw te benadrukken.  Bobbi S. Low et al. zei dat de vrouwelijke billen “evolueerden in de context van vrouwen die strijden om de aandacht en ouderlijke toewijding van krachtige mannen die middelen beheersen” als een “eerlijke vertoning van vetreserves” die niet verward kunnen worden met een ander type weefsel, hoewel T M Caro dat verwierp dat als een noodzakelijke conclusie en stelde dat vrouwelijke vetafzettingen op de heupen de individuele fitheid van de vrouw verbeteren, ongeacht seksuele selectie .

Geschiedenis

De vrouwelijke billen zijn sinds de vroege menselijke geschiedenis een symbool van vruchtbaarheid en schoonheid. Beelden die al in 24.000 voor Christus zijn gemaakt, zoals de Venus van Willendorf , hebben overdreven billen, heupen en dijen.

De erotische schoonheid van de vrouwelijke billen was belangrijk voor de oude Grieken , waarvan men dacht dat ze standbeelden hadden gebouwd als Venus Kallipygos (hoewel alleen een mogelijke Romeinse kopie overleeft), die de billen benadrukken.  Blote billen werden ook als erotisch beschouwd in Ming China , waar ze vaak werden vergeleken met de heldere volle maan . Veel kunstenaars poseren modellen om de billen te benadrukken.

De billen worden al eeuwenlang beschouwd als een erogene zone in het westerse denken; de erotisering van de vrouwelijke billen was te wijten aan hun associatie en nabijheid met de vrouwelijke voortplantingsorganen. De billen zijn ook wel  vaak taboe vanwege hun nabijheid tot de anus en associatie met het uitscheidingssysteem . De psychoanalyticus Sigmund Freud theoretiseerde dat psychoseksuele ontwikkeling plaatsvond in drie fasen – oraal, anaal en genitaal – en dat fixatie in het anale stadium anale remanentie veroorzaakte en een blijvende focus op erotisering van de anus.

Billenkoek was prominent aanwezig in pornografie in Victoriaans Groot-Brittannië met erotica zoals Lady Bumtickler’s Revels en Exhibition of Female Flagellants die werd geconsumeerd.

In Studies in the Psychology of Sex , gepubliceerd in 1927 en geschreven door de Britse arts en seksueel psycholoog Havelock Ellis , beschrijft hij culturele seksuele kenmerken van de billen. Hij zegt: “Zo zien we bij de meeste volkeren van Europa, Azië en Afrika, de belangrijkste continenten van de wereld, dat de grote heupen en billen van vrouwen algemeen worden beschouwd als een belangrijk kenmerk van schoonheid. Dit secundaire seksuele karakter vertegenwoordigt de meest uitgesproken structurele afwijking van het vrouwelijke type van het mannelijke, een afwijking die wordt geëist door de reproductieve functie van vrouwen, en in de bewondering die het opwekt, werkt seksuele selectie dus in lijn met natuurlijke selectie.”

Hij voegt toe dat ” De Europese kunstenaar tracht vaak de uitpuilende lijnen van de vrouwelijke heupen te verzachten in plaats van te accentueren, en het is opmerkelijk dat de Japanners kleine heupen ook als mooi beschouwen. Bijna overal elders worden grote heupen en billen als een teken van schoonheid beschouwd, en de gemiddelde man is deze mening toegedaan, zelfs in de meest esthetische landen.”

Ellis beweert ook dat korsetten en bustles bedoeld zijn om de billen te benadrukken.

De nadruk op de vrouwelijke billen als seksuele eigenschap is de laatste tijd toegenomen volgens Ray B. Browne , die de verandering toeschrijft aan de popularisering van spijkerbroeken : “Nadruk op het bovenlichaam van de vrouw heeft onlangs plaatsgemaakt voor het onderlichaam, met name de billen. Zo’n verandering gebeurde vrij recent toen denimjeans in de mode werd. Om de pasvorm te benadrukken, accentueerden jeansfabrikanten de heupen. En nadat de merkjeans zo populair werd met de naam van de ontwerper op de heupzak, werd de achterkant nog meer geaccentueerd. Hoe meer spijkerbroeken verkopen, hoe meer advertenties er werden gebruikt die de derrière benadrukten, zelfs zo sterk dat dit specifieke gebied uiteindelijk de borsten kan overtreffen als het nummer één seksuele beeld van het vrouwelijk lichaam. ”

Mannen

Een mannelijk naakt van Wilhelm von Gloeden met nadruk op de billen.
Terwijl vrouwelijke billen vaak worden geërotiseerd in heteroseksuele erotiek, worden mannenbillen door veel vrouwen als erogeen beschouwd en worden ze ook geërotiseerd bij mannelijke homoseksualiteit, die vaak draait om anale geslachtsgemeenschap .

Zie ook : https://www.seksonderzoek.be/aantrekkelijkheid-en-verliefdheid/stevig-achterste-is-gezond-bij-vrouwen/

Bronnen

https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_history_of_the_buttocks

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge