Sperma helpt vrouwen met een depressie

Leuke seksweetjes
Datinginteresse wordt beïnvloed door eerder bekeken foto's

darksouls1 (CC0), Pixabay

Je wordt gelukkig van seks. Niet alleen om voor de hand liggende redenen, wel omdat  sperma bepaalde chemische stoffen bevat die ervoor zorgen dat je vrolijker wordt, meer affectie voelt en beter slaapt. Daarnaast bevat het goedje minstens drie natuurlijke antidepressiva. Dat beweert een onderzoek van de State University of New York, waarbij wetenschappers het seksleven en de mentale gezondheid van 293 vrouwen vergeleken.

Sperma bevat onder meer de hormonen cortisol, estron en oxytocine, die zorgen voor meer gevoelens van affectie en een betere gemoedsgesteldheid. Bovendien vonden de wetenschappers serotonine en TRH, hormonen die helpen tegen depressie, in sperma, net als de slaapopwekker melatonine.

Volgens de onderzoekers waren de vrouwen die op regelmatige basis onbeschermde seks hadden -en wier lichaam dus frequent in contact kwam met sperma- minder vaak neerslachtig en scoorden ze beter op cognitieve testen. Bovendien constateerden de onderzoekers dat hun lichaam anders reageerde op het sperma van hun vaste (seksuele) partner. Wie vaak onbeschermde seks heeft met haar partner, heeft het emotioneel ook veel moeilijker wanneer de relatie verbroken wordt.

Lang niet elke vrouw is fan van het slikken van sperma na een fikse pijpbeurt. Naargelang slechts 1 op 4 vrouwen regelmatig aan het pijpen gaan, kunnen we er ook van uitgaan dat nog veel minder vrouwen ook daadwerkelijk sperma slikken. Blijkbaar zouden vrouwen (en eventueel sommige mannen) dit beter wat vaker doen.

Zo moeten de sperma-slikkers zich al geen zorgen maken om wat ze in hun mond krijgen. Een kwakje bestaat namelijk voor 90 procent uit water en de andere 10 procent bevat eiwitten, fructose, koolhydraten en mineralen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. De eiwitten zijn overigens licht verteerbaar dus sperma zal niet snel op je maag liggen.

Volgens meerdere studies zouden de witte zaadcellen zelfs zeer gezond zijn. De stoffen die in sperma zitten zouden een anti-depressief effect hebben. Vrouwen (of mannen) die regelmatig slikken zouden opgewekter zijn en het bevordert ook hun slaap. Oude onderzoeken vertelden zelfs dat sperma slikken je langer jong houdt en preventief kan werken tegen ouderdomsziektes zoals Alzeheimer. Dat is echter nog niet alles, er zijn nog veel meer voordelen. Vrouwen die nu en dan doorslikken zouden ook minder risico lopen op zwangerschapsziektes. De eiwitten die ze binnenkrijgen via het zaad van de man zouden embryo’s beschermen en toleranter maken tegen ziektes. Ook zou een lepeltje sperma helpen tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen. Je zou bijna gek zijn moest je dus niet slikken indien je plannen hebt om zwanger te worden.

Bron: cookingwithcum.com

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20120822_134

http://fakka.nl/doorslikken-is-gezond-en-helpt-tegen-depressie/

http://www.clint.be/lifestyle/sperma-slikken-echt-ontzettend-gezond

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge