Tijdstip van overspel

Sectoren waar mannen en vrouwen het meest ontrouw zijn
Groter aantal valse aanklachten grensoverschrijdend gedrag dan beweerd

Illustration from De Figuris Veneris by Édouard-Henri Avril — orgy scene or orgy fantasy

“Life is short. Have an affair”, gebruikt www.ashleymadison.com als slogan. De website helpt (getrouwde/gekoppelde) mensen om een affaire te starten.

Het is de grote verleiding, en het is al millennia aan de gang. Sinds de mensheid tot de instelling van het huwelijk is gekomen, zijn er mannen en vrouwen geweest die dat pact hebben geschonden door te bezwijken voor de allure van ontrouw. Het is geschreven in boeken, gezongen in liedjes en uitgedrukt in film, dus is valsspelen een deel van de menselijke natuur?

In feite hebben mensen besloten dat overspel zo niet in orde is dat zelfs de Bijbel twee hele geboden opdraagt ​​om ontrouwe handelingen tot een zonde te maken.

We leven momenteel schijnbaar in een alternatieve dimensie. We trouwen omdat we onze veiligheid met een andere persoon op een emotioneel niveau smeden, en ondertussen is onze economische stabiliteit niet langer een kwestie van leven of dood. Voor nieuwere generaties, doet alleen al het idee van het huwelijk sommige mensen ineenkrimpen. Wat dan? Zijn mensen het huwelijk aan het vermijden of is er een nieuw paradigma voor de regels van het huwelijk?

“De site is in principe een datingsite en biedt mensen die op zoek zijn naar een affaire de mogelijkheid om gelijkgestemden te vinden. Het gaat dan om mensen die al een relatie hebben of getrouwd zijn maar bijvoorbeeld ontevreden of ongelukkig zijn in die relatie en op zoek zijn naar een andere partner. Singles zijn ook welkom, maar kunnen niet in contact komen met andere singles, alleen met mensen die al een relatie hebben.

De website deed onderzoek bij 1.600 leden om na te gaan wanneer de overspelplegers met elkaar contact opnemen en het tijdstip waarop ze overspel plegen. Zo chatten overspelige partners vaak tijdens de werkuren met hun minnaar of minnares.

Eén tot twee keer per dag contacteren ze hun ‘alternatieve partner’. Het blijkt dat ze per dag even vaak contact leggen met minnaar/minnares als de  ‘officiële partner’.

Vanaf dat ze wakker worden is de overspelige persoon reeds  aan zijn of haar minnaar of minnares aan het denken. Ze spreken het meest af na 21u00. 21% van de bevraagden vertelde dat ze vooral ‘s avonds afspraken met hun geheime geliefde.

Beste plaatsen om elkaar te ontmoeten:

Ze kiezen een onwaarschijnlijke buurt waar de twee mensen hun eigen omgeving zullen creëren en het is onwaarschijnlijk dat de echtgenoten het gekozen gebied ooit zullen bezoeken.
Een park of natuur. Het lijkt erop dat hoge bomen en afgelegen buitenlocaties volkomen logisch zijn voor een rendez-vous.
Hotels. Onorigineel en cliché, maar moet het dat ook zijn? Het blijkt dat hotels en rendez-vous huizen het hoogst scoren.
Computerscherm. Ook bekend als cybersexting of sex skyping. Blijkbaar wordt er heel veel online afgesproken en geflirt.

Ouder onderzoek uit 2012 bij 2.698 overspelige Londenaars, uitgevoerd door de datingsite AshleyMadison.com, toonde aan dat 96 procent van hen een kamer boekt onder een valse naam. 76 procent betaalt met contant geld om niet betrapt te worden, meer dan drie kwart van de ondervraagden bezoekt hetzelfde hotel met verschillende minnaars. De selectiecriteria voor een hotel zijn discretie en personeel dat geen oordeel velt.

Donderdag = topdag
Daarnaast zijn goedkope ketens als Ibis en Novotel een populaire keuze bij overspelige mannen en vrouwen. Er is echter wel een verschil tussen wat minnaressen willen en wat ze krijgen. De dames gaan namelijk het liefst naar een chique hotelkamer. Donderdag is de populairste dag om ontrouw te zijn, 56 procent trakteert zich die dag op wat seksuele verwennerij voor ze in het weekend tijd met hun gezin moeten doorbrengen, 63 procent checkt in na 17 uur. Iets meer dan de helft gaat een keer per maand op hotel, een procent doet dit meer dan een keer per week. Slechts 34 procent bekende te overnachten in deze kamer met hun minnaar, 41 procent blijft een halve dag.

Veilig is de website wellicht niet.
Dat overspel soms zeer nare gevolgen kan hebben, is pijnlijk gebleken toen hackers in 2015 alle klantgegevens van de internationale overspel-site Ashley Madison zomaar op het internet gooiden. Ashley Madison.com garandeerde ‘de perfecte affaire’. De site had 25 miljoen leden, in 37 landen. Toen de geheime gegevens, adressen, seksuele fantasieën en naaktfoto’s van de leden publiek werden gemaakt, voltrokken zich regelrechte drama’s. Gebroken relaties, rechtszaken en zelfs zelfdodingen. In de reportage getuigen overspelige klanten, bedrogen partners en de verantwoordelijken bij Ashley Madison over het grootste seksschandaal van de afgelopen jaren.

Bronnen

https://www.zita.be/nieuws/lifestyle/op-dit-uur-gaan-overspelige-partners-het-liefst-naar-hun-minnaar-of-minnares

https://www.frankwatching.com/archive/2013/08/01/datingsite-ashley-madison-het-leven-is-kort-ga-vreemd/

https://www.goedgevoel.be/happy-spring/favoriete-plek-voor-overspel-goedkoop-hotel~ad8c798b

https://www.tvgemist.be/telefacts/de-seksenquete-2017-aflevering-4-71508

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge