Vaginaverjonging in opmars

Sekspoppen als surrogaat voor gemiste menselijke warmte
Vrouwen worden verliefd op mannen gelijkend op hun vader

Photo commons.wikimedia.org

Een te wijde vagina kan leiden tot een minder fijn seksleven. Sommige vrouwen overwegen daarom een vaginavernauwing (ook wel vaginaverjonging) te ondergaan.

Ingrepen voor een te wijde vagina, vaak vaginale verjonging of vaginavernauwing genoemd, zijn de laatste jaren een groeiende trend in de cosmetische chirurgie. Na een zwangerschap of door hormonale veranderingen tijdens de menopauze worden de spieren van de vagina zwakker. Met vaak een (te) wijde vagina als gevolg.

Een wijde vagina hoeft geen probleem te zijn, maar sommige vrouwen voelen zich er minder mooi of aantrekkelijk door, en het kan resulteren in minder plezier tijdens de seks voor haar en/of de partner. Dit kan heel vervelend zijn.

Na het baren van een kind krijgen veel vrouwen last van slappe bekkenbodemspieren en daardoor urineverlies. Er zijn zelfs vrouwen wiens hele baarmoeder komt te verzakken na de bevalling. En dat heeft de nodige gevolgen op lichamelijk en seksueel gebied. Vrouwen klagen over minder gevoel bij het vrijen, of juist over pijn. Ze voelen zich onzeker over hun vagina en zijn bang dat hun man er ook last van heeft tijdens de seks.

Er zijn inmiddels verschillende manieren om de vagina te verjongen en te vernauwen. Vagina’s zijn er in alle soorten en maten, maar wat nou ‘dé perfecte vagina’ is, is voor iedereen verschillend. Helaas zijn sommige vrouwen niet tevreden met zichzelf. Wie zich stoort aan een te wijde vagina wordt eerst aangeraden om bekkenbodemspieroefeningen te doen. Deze werken niet altijd voldoende en voor sommige vrouwen kan dat een reden zijn om een operatie of andere behandeling te overwegen.

Er zijn verschillende behandelingen waarmee de vagina vernauwd (verjongd) kan worden:

  • Operatieve vaginavernauwing (introïtusplastiek)
  • Vaginavernauwing met CO2 laser (FemiLift / MonaLisa Touch)
  • Vaginavernauwing met radiofrequente energie (Viveve / ThermiVa)

Meer en meer populair wordt de laserbehandeling.

In Amerika noemen ze het de ‘MonaLisa Touch’ of de ‘Barbielook’ de laserbehandeling die  voor een vaginale verjonging zorgt. Een verwijzing, vermoedt dokter Debby Arnauts, naar de glimlach van de vrouwen die net hebben vastgesteld dat alles in het tussenbeense weer op punt staat. In Amerika is de ingreep een hit, en in België maakt het ook opgang.

Bij deze behandeling wordt de vagina van binnenuit met behulp van een CO2-laser gestimuleerd om meer collageen aan te maken. Van collageen is bekend dat dit de huid versterkt en bovendien elastischer maakt. Deze behandeling zorgt ervoor dat de vaginawand dikker wordt, waardoor de vagina nauwer wordt.

Animatie van de FemiLift behandeling.

Tijdens deze behandeling brengt de arts een tubevormig apparaat in de vagina. In dit apparaat bevindt zich een laser. Deze draait 360 graden rond en ‘schiet’ al draaiende kleine microscopische gaatjes in de vaginawand. Dit stimuleert de vaginawand om dikker te worden en bovendien zorgt het er voor dat de vaginawand zich samentrekt. Beiden hebben tot gevolg dat de vagina nauwer wordt.

Vaginavernauwing met een CO2 laser, zoals een FemiLift behandeling, wordt vooral gezien als een ‘lichter’ alternatief voor een operatie. Geschikte kandidaten zijn vrouwen met een lichtere vorm van vaginale wijdheid. Bij een zeer wijde vagina, of een verzakking, zal vrijwel altijd gekozen worden voor een operatie.

Image by cling-batch.ga

De ingreep is niet permanent en moet na een paar jaar weer worden uitgevoerd.

Waarom willen vrouwen een geslachtsdeel hebben dat zoveel mogelijk gelijkenissen vertoont met dat van een plastic pop. De eerste ‘schuldigen’ die ons te binnen schieten zijn de media en de pornoindustrie waar voornamelijk perfect gevormde geslachtsdelen opduiken. Door telkens met hun neus op het kunstmatig in elkaar geknutselde ‘ideaalbeeld’ gedrukt te worden, worden vrouwen zo onzeker over hun vagina dat ze sneller geneigd tot drastische ingrepen over te gaan.

‘Geldklopperij’

Hoewel we van een dokter zouden verwachten dat hij zijn patiëntes waarschuwt, gebeurt in de praktijk juist het tegendeel. “Ze verkondigen zelf het Barbie-ideaal en maken hun patiënten wijs dat ze na een schaamlipcorrectie meer zelfvertrouwen zullen hebben met als doel geld in het laatje te brengen”, besluit arts O’Regan.

Nochtans houdt een ingreep heel wat risico’s in, zoals littekens, infecties, pijn en gevoelloosheid. Heel tegenstrijdig, daar naast het esthetische aspect ook de versterking van lichamelijke sensaties bij veel vrouwen een rol speelt.

Crèmes aan alternatief?

Je hoeft via Google maar te zoeken op ‘strakker kutje’ of ‘tighter pussy’ en er verschijnen rijen en rijen van sites die producten aanbieden die voor een strakker kutje zorgen. Deze zogenaamde vaginale crèmes zijn soms op biologische basis, soms op chemische en sommige hebben wel effect en sommige helemaal niet. Producten die het middeltje ‘benzocaine’ bevatten hebben vaak wel effect; ze verdoven de vagina een beetje waardoor deze minder nat wordt en dit zorgt uiteindelijk voor een ‘strakker’ gevoel. Dit gevoel is allemaal tijdelijk en of het allemaal zo gezond is voor je vagina valt nog te bezien.

Bronnen

http://www.humo.be/

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1566593/2013/01/22/Nieuwe-trend-in-plastische-chirurgie-de-Barbievagina.dhtml

https://idealbody.nl/behandelingen/schaamstreek/vaginaverjonging

http://climaximaal.nl/10-tips-voor-een-strakke-kut/

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge