Vijftigplussers eerlijker over zichzelf op datingsites

Helft vrouwen controleert telefoon partner
Veel seks helpt bij nierstenen

Photo by Ryoji Iwata

Na een scheiding, overlijden, of lange relatie is een nieuwe start maken niet altijd even gemakkelijk. Via online dating kunnen singles op hun eigen ritme en in alle discretie de stap naar een nieuwe relatie zetten.

Het is weinig verrassend en we vermoedden het al, maar nu is het ook officieel: ouderen zijn eerlijker op datingsites van jongere online daters. Dit is gebleken uit onderzoek naar de eerlijkheid van mannen en vrouwen die op datingsites actief zijn.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de mannen en vrouwen die online daten wel eens een leugentje of onwaarheden in zijn of haar profieltekst zetten. Een meerderheid is dus niet helemaal eerlijk. Vaak gaan deze leugens over gewicht, leeftijd, het al dan niet hebben van kinderen. Wat blijkt echter? Ouderen blijken veel vaker 100% eerlijk te zijn op het datingprofiel dan jongere mannen en vrouwen.

Oudere singles zijn meestal niet alleen uit op een relatie, maar vooral op gezelligheid en gezelschap. Vijftig en zestigplussers zijn niet alleen de snelst groeiende groep die gebruik maken van online datingsites, ze profileren zich ook het eerlijkst. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
Oudere vrijgezellen zijn niet alleen uit op een relatie, maar vooral op gezelschap. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat een team van de Bowling Green State University in Ohio hield naar gebruikers van datingwebsites. Ook werd duidelijk dat ouderen zich heel anders profileren op datingsites dan jongeren. Mensen tussen de 20 en 30 jaar zijn eerder geneigd om onrealistische en zelfs valse informatie over zichzelf en hun leven verspreiden.

Oudere vrijgezellen plaatsen vooral gewone, eerlijke foto’s van zichzelf en geven realistische karakterinformatie, zoals ‘jong van hart’ en ‘actief’.“De nadruk ligt duidelijk niet meer op de status en het uiterlijk”, zegt hoofdonderzoekster Wendy Watson in de Britse Telegraph. “Ze zijn vooral geïnteresseerd in eerlijkheid en proberen niet op te scheppen over hun uiterlijk of indruk te maken met hun boeiende sociale leven.”

Ook bleek uit de onderzoeksresultaten dat senioren zich op een andere manier presenteren op datingsites dan singles van in de 20 of 30 jaar oud. Deze jongere mannen (en vrouwen) tussen de twintig en dertig jaar zijn vaker geneigd om niet geheel correcte en zelfs valse info over zichzelf op hun datingprofieltekst te zetten. Oorzaak? Ouderen hebben minder de drang zich te bewijzen, en hebben al zo veel meegemaakt dat uiterlijk bijvoorbeeld er minder toe doet. Ook over sociale status is men eerlijker en voelen 50plussers weinig reden om op te scheppen op datingsites.

Verder zoeken veel ouderen en senioren vaak vooral vriendschappelijke contacten, waarbij leugens en haantjesgedrag al helemaal weinig zin hebben. Datingsites worden onder senioren steeds vaker gebruikt, mede door de vergrijzing

Bronnen

http://50plusje.blogspot.be/2012/02/vijftig-en-zestigplussers-zijn-niet.html#more

http://www.50-dating.nl/nieuws/ouderen-zijn-het-minst-vaak-oneerlijk-op-online-datin

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge