Vrouwen met grotere borsten zijn langer ziek??? Fake news????

Tienerjongens die denken dat mannen en vrouwen gelijk behandeld moeten worden, zijn minder gewelddadig
Bezoek van de paus als anticonceptiemiddel????

Photo by spencerbackman

Tijdens de winter worden we voortdurend belaagd door ziektekiemen. We krijgen last van een verkoudheid of doen buikgriep op. Sommigen mensen zijn daar snel van hersteld, anderen zijn langer ziek. Handen wassen en contact met zieken vermijden is dus de boodschap. Volgens een bizarre studie zouden vrouwen met grote borsten langer ziek zijn en meer last hebben van deze winterkwalen.

Vrouwen met een vollere buste kunnen twee keer zo lang last hebben van verkoudheid en aandoeningen van de luchtwegen als hun kleinere tegenhangers, volgens een recent onderzoek uit een medisch tijdschrift.

Meestal zijn vrouwen wel tevreden over het bezit van grote borsten, voorzover het uiteraard niet te zwaar is. Mannen verkiezen meestal ook vrouwen met grotere borsten boven vrouwen met kleinere borsten. Over het algemeen heeft het heel wat voordelen om gezegend te zijn met een grote boezem. De studie gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior meldt nu dat hoe groter je borsten zijn, hoe langer het duurt vooraleer luchtweginfecties zoals een verkoudheid of de griep verdwijnen. Het zou te maken hebben met vetweefsel en immuunsysteem.

Om tot die conclusie te komen, hielden de onderzoekers een bevraging bij meer dan 400

Photo by Houcine Ncib

vrouwen. Ze stelden vragen over de intensiteit en de duur van hun luchtweginfecties gedurende de laatste drie jaar. Er werden diverse vragen gesteld waaronder ook hun cupmaat.  Al deze parameters werden vergeleken en tot hun grote verbazing vonden de onderzoekers een correlatie tussen de borstgrootte en de duur van de ziekte. Zij die beschikten over een cupmaat A zouden gemiddeld 3,8 dagen ziek zijn. Vrouwen met cupmaat F waren daarentegen gemiddeld  8,3 dagen ziek. Een groot verschil. Hoewel het hier slechts om een correlatiestudie gaat, denken de wetenschappers dat het vetweefsel in borsten het immuunsysteem dat luchtweginfecties tegengaat, aantast.

Het onderzoek concludeerde: “Borstomvang was positief gerelateerd aan luchtweginfecties.”

De medische gedachte achter de studie en bevindingen is dat het vet in de borsten het immuunsysteem verzwakt, waardoor het lichaam het moeilijker krijgt om luchtweginfecties te bestrijden. Verkoudheid kan ook vaker mensen met een grotere cupmaat treffen dan mensen met kleinere borsten, vanwege het hormoon leptine in vetcellen in de borsten, dat het vermogen van het lichaam om ziekten in de eerste plaats af te wenden kan verminderen.

Leptine wordt geproduceerd uit vetcellen en de hoeveelheid die wordt geproduceerd is direct gerelateerd aan het lichaamsvetpercentage van een persoon. In het lichaam regelt het de eetlust door aan de hersenen te signaleren wanneer te stoppen met eten en helpt het de hersenen het energieverbruik gedurende de dag te reguleren.

Naast dit onderzoek bleek uit een andere studie dat vrouwen met grotere borsten 56 keer meer kans hadden om een antibioticakuur te moeten doormaken om te genezen.

Dus met verkoudheid, griep en borstinfecties die nog steeds de ronde doen deze winter, is het een verstandige stap om medicijnen in te slaan, vooral als je een vrouw bent die gezegend is met stevige boezem aldus het onderzoek.

Is dit fake news? Dat is moeilijk te zeggen. In ieder geval zou er wel een bron van waarheid in kunnen zitten als het klopt wat de onderzoekers beweren. In ieder geval zou men best toch dit niet te ernstig nemen. Wat is trouwens een grote borstomtrek?

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2020/01/13/must-read/vrouwen-met-grote-borsten-zijn-langer-ziek/

https://www.ladbible.com/news/news-women-with-bigger-breasts-suffer-from-colds-for-longer-study-finds-20200104

https://link.springer.com/article/10.1007/s10508-019-1464-z?shared-article-renderer#Tab1

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge