Vrouwen moeten schaamhaar niet scheren

Website leert mannen én vrouwen praten over vrouwelijk seksueel genot.
Vagina's bekijken is positief voor zelfbeeld vrouw

Image by https://brasil.elpais.com/brasil/2017/04/26/estilo/1493198220_582790.html

Lange tijd en nu eigenlijk nog steeds zijn vrouwen overtuigd dat ze zich zoveel mogelijk moeten ontharen, zeker onder de armen en op de benen. Maar ook schaamhaar lijkt taboe terwijl het schaamhaar scheren niet hoeft en zelfs risico’s kan inhouden. De mode schrijft kaal voor. Al jaren. Jongeren vinden schaamhaar ‘vies’. Ze kennen het niet.

Het societymagazine Tatler, volgens de Britse pers een graadmeter als het om etiquette gaat, heeft de brazilian waxhopeloos verouderd genoemd.

Tien jaar geleden was het duidelijk: het haar dat niet op je hoofd stond, diende je als vrouw te verwijderen. Hygiënisch volgens de ene, vrouwonvriendelijk en pornografisch voor de andere. Maar die tijden zijn voorbij volgens Tatler, want het blad schrijft dat schaamhaar weer helemaal oké is.

Tatler is niet de eerste om een pleidooi voor schaamhaar te houden: ook  Heleen Debruyne, schrijfster, liet ooit al weten geen fan te zijn van verwijderd schaamhaar.

Over hygiëne moet men zich overigens geen zorgen te maken: schaamhaar is niet onhygiënischer dan hoofdhaar als je je regelmatig wast en beschermt bovendien het gevoelige huidweefsel. Het schaamhaar weghalen kan wondjes, zwelling of irritatie veroorzaken en kan dus zelfs meer risico’s inhouden.

Ook anderen pleiten voor het laten staan van haren op het lichaam. Meer dan 7.000 volgers heeft Morgan Mikenas op Instagram. Door haar berichten over fitness en bodybuilding, maar voornamelijk door haar mening over uiterlijk. Zo’n jaar geleden besliste ze  namelijk om haar lichaam nooit meer te ontharen. Foto’s van haar “natuurlijke schoonheid” deelt ze maar al te graag met de wereld.

Jarenlang onthaarde ze zich. Tot ze besliste dat ze haar natuurlijke schoonheid wou omarmen. Ze gooide alle scheermesjes prompt de vuilnisbak in. Sinds begin 2016 heeft ze haar lichaam dus niet meer geschoren. En daar pronkt ze graag mee op sociale media.

 

Image by https://brasil.elpais.com/brasil/2017/04/26/estilo/1493198220_582790.html

Bronnen

https://www.instagram.com/i_am_morgie/?utm_source=ig_embed

https://brasil.elpais.com/brasil/2017/04/26/estilo/1493198220_582790.html

http://www.hbvl.be/

http://www.hbvl.be/

http://www.instagram.com/

http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2951621/2016/10/31/De-brazilian-wax-is-passe-een-volle-bos-schaamhaar-is-terug-in-de-mode.dhtml

https://www.libelle.nl/mensen/schaamhaar-het-mag-weer/

http://www.standaard.be/cnt/dmf20151109_01961999

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge