Vrouwen verliezen sneller zin in seks

Invloed van alcohol op een relatie op lange termijn
Jezus was getrouwd met Maria Magdalena en had kinderen?

Verliefdheid en passie vormen een fantastische truc van de natuur. Je vindt elkaar

expresswriters (CC0), Pixabay

geweldig en dankzij de immense verliefdheid zie je elkaars tekortkomingen niet en je wilt de hele dag wel samen zijn. En seks heb je misschien wel driemaal per dag.

Dat is immers een fantastische evolutionaire boost.

Verliefdheid en seks maken langzaam maar zeker plaats voor vriendschap en intimiteit. Zeker als de voortplanting gegarandeerd is. Hoe ouder mensen worden en hoe langer ze in een relatie zitten, hoe minder hun libido.

De kans dat vrouwen die met een partner samenleven hun zin in seks verliezen is dubbel zo groot als bij mannen, zo stelt een Britse studie.

Hoe ouder vrouwen worden en hoe langer ze in een relatie zitten, hoe minder zin in seks ze hebben. Dat geven heel wat Britse vrouwen zelf aan in een studie die werd uitgevoerd door de University of Southampton en University College London.

Vrouwen (34%) verliezen dubbel zo vaak hun trek in seks  als mannen (15%). Vrouwen tussen de 55 en 64 jaar vertoonden gemiddeld het laagste libido. Zij, die het afgelopen jaar 3 of meer partners hadden, samenwonen met kinderen onder de 5 en niet de seksuele voorkeuren delen met hun partner hadden de minste seksuele ervaringen.

De leeftijdscategorie waarin mannen het minst interesse hadden in seks bevond zich tussen de 35 en de 44 jaar, terwijl die bij vrouwen piekt tussen de 55 en 64 jaar. Toch vonden de onderzoekers  dat bij vrouwen de menopauze geen significante rol van betekenis speelde. Wat ze wel vaststelden is  dat het hebben van jonge kinderen thuis een afknapper was voor veel vrouwen. Beide geslachten vermeldden ook dat slechte communicatie en een gebrekkige emotionele connectie tijdens het vrijen grote boosdoeners zijn.

‘Seks is heel persoonlijk en het kan lastig zijn om erover te praten, maar praten is vaak wel het beste wat je kunt doen om je seksleven te verbeteren’, aldus onderzoekster Cynthia Graham.

Ook uit ander onderzoek van 2012 bleek dit reeds, meer bepaald van de University of Guelph in Canada. Voor het onderzoek ondervroegen seksexperten Sarah Murray en Robin Milhausen 170 mannen en vrouwen, met een relatie tussen één maand en negen jaar. Zij rapporteerden scores over tevredenheid in de relatie, seksuele voldoening en seksuele lust. De zin in seks werd vervolgens uitgezet op de ‘Female Sexual Function Index’, een schaal die varieert tussen 1.2 en 6.0 punten.

De deelnemers rapporteerden over het algemeen een grote tevredenheid over hun relatie en seksleven, maar vrouwen hadden het moeilijker met hun zin in seks. Hoe langer de relatie al duurde, hoe minder groot hun seksuele lust werd.

Het is zelfs zo dat voor elke extra maand het verlangen naar seks met zo’n 0,02 punten daalde, aldus de auteurs. Mannen leken daar minder problemen mee te hebben. Hun zin in seks bleef redelijk constant, ongeacht de duur van de relatie.

Dat verschil is volgens de wetenschappers toe te schrijven aan de evolutionaire voortplantingsdrift van mannen. De focus van vrouwen verschuift na verloop van tijd naar de opvoeding van de kinderen.

Toch moeten we voorzichtig zijn met deze resultaten. “Mannen zijn wellicht minder geneigd om toe te geven dat hun libido daalt. Dat pleit tegen hun rol en tegen mannelijkheid”, stelt dr. Murray.

Bronnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170917_03076786

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170916_03076299/bewezen-vrouwen-verliezen-sneller-hun-zin-in-seks-in-een-relatie-en-wel-daarom

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/vrouwen-verliezen-elke-maand-wat-zin-in-seks-mannen-niet~a5767824/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge