Vrouwen zijn de nieuwe man en drinken meer bier

Heterovrouwen bestaan niet volgens de wetenschap?
Minder seks als gevolg van de klimaatsverandering

Mannen weten waarom, maar vrouwen weten het steeds beter. Uit een onderzoek in

Photo by Jan Kopřiva

opdracht van AB Inbev, blijkt dat vrouwen steeds vaker bier drinken en dat ook hipper vinden dan vroeger. De vrouwen leggen de lat dus, na het roken, ook qua drinken steeds hoger.

Vrouwen zijn de nieuwe man. Dat blijkt uit het onderzoek van ‘s wereld grootste brouwer naar de perceptie over vrouwen en bier. Dat onderzoek peilde naar de persoonlijke gewoontes van de twee geslachten wat hun bierconsumptie betreft en naar hun ervaringen met wederzijdse vooroordelen over het drinken van bier. Hoewel meer en meer vrouwen van een schuimkraag genieten, meent een op de drie van de bijna 500 ondervraagde vrouwen dat bier een mannendrankje is.

Die perceptie wordt bevestigd door maar liefst een op vier van de mannen die zeggen dat bier niets voor vrouwen is, en door een experiment waarbij de vrouw van een koppel een biertje bestelde en de mannen een ander drankje. In het merendeel van de gevallen zette de ober het biertje neer bij de man en het andere drankje bij de vrouw.

Meer dan 60 procent van de Belgische vrouwen vindt dat een biertje even goed bij hen past als bij een man. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).

Een derde van de vrouwen (33 procent) drinkt graag bier, en 17 procent voelt zich ronduit trots om bier te drinken als vrouw. Opvallend is dat de meeste vrouwen – óók zij die niet van bier houden – uitdrukkelijk zeggen dat bier even goed bij een vrouw past als bij een man (62 procent).

Stellingen als ‘Het staat niet vrouwelijk om bier te drinken’ worden door 58 procent van de respondentes weggewuifd, en volgens 43 procent kan bier drinken best verfijnd zijn. Brouwerijen werken ook hard aan dat imago: zo wordt de drank meer en meer in mooie glazen geschonken, bijvoorbeeld als aperitief op restaurant.

Bierlover of niet, bijna alle ondervraagde vrouwen (89 procent) zijn fier op het Belgische bier.

Daarom lanceert AB Inbev de campagna #We AllLoveBeer.  “Vrouwen staan steeds meer open voor andere dan de zoete bieren”, zegt Philippe Vandeuren van InBev Belgium. “Het is interessant dat het stereotype beeld dat bier vooral iets voor mannen is, nog steeds bestaat.” Maar tegelijkertijd wil InBev met dat cliché komaf maken. “Zowel vrouwen als mannen moeten kunnen genieten van hunn biertje. Met de campagne #WeAllLoveBeer willen we dit graag in de verf zetten”, aldus Vandeuren. (http://www.wealllovebeer.com )

Vrouwen en bier in 10 feiten:

  1. 3 op 4 vrouwen drinken bier
  2. 4 op de 10 vrouwen drinken minstens 1 keer per week bier
  3. Bier (22%) is bij vrouwen populairder dan schuimwijn of champagne (20%), sterke dranken (10%) en gin (7%)
  4. 1 op de 3 vrouwen zegt dat bier alsmaar hipper wordt bij vrouwen
  5. Zoete bieren vallen het meest in de smaak bij vrouwen (73%), gevolgd door pils (50%) en speciaalbieren en trappist (55%)
  6. Ruim 1 op de 10 vrouwen drinkt nu regelmatig bier, terwijl ze dat vijf jaar geleden zelden of nooit deden
  7. 51% van de vrouwen is niet akkoord met de stelling dat bier voornamelijk een drank voor mannen is
  8. 1 op de drie vrouwen maakte al mee dat de man in hun gezelschap het bier kreeg dat zij bestelden
  9. 31% van de vrouwen krijgt regelmatig te horen dat bier een dikmaker is
  10. 41% van de vrouwen vindt de keuze aan bieren voor vrouwen steeds groter en beter

(Bron : IPSCS studie in opdracht van AB Inbev)

Dit werd in augustus 2017 bevestigd aldus VTM.  Drie op de vier vrouwen drinken minstens één keer per maand bier. Niet alleen fruitbier, maar ook zwaardere bieren. Bier is dus niet meer alleen een mannendrank en ook ‘t brouwen zelf is niet langer een mannenzaak. Daarom staan vrouwen vandaag in het middelpunt, op de internationale bierdag.

Twintig procent van de vrouwen drinkt fruitbier. Vrouwen verkiezen dus vaker zwaardere bieren. En vrouwen blijken zelfs superproevers te zijn. Ze hebben, wetenschappelijk bewezen, een grotere gevoeligheid voor geur en smaak waardoor ze beter zouden kunnen proeven.

Bronnen

HBvL 06/11/2015

https://www.biernet.nl/nieuws/vrouwen-drinken-meer-bier

https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/vrouwen-drinken-vaker-zwaar-bier

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150127_01496165

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge