Waarom vrouwen soms hun partner bedriegen

Voyeurs :kan 'upskirting' verslavend zijn?
Studie: vrouwen - niet mannen - zijn meer bereid om geseksualiseerde vrouwen te straffen

dorofa / Pixabay

Het is niet iets waar we het over willen hebben, waar we over praten of zelfs maar overwegen. Maar de waarheid is dat, zelfs in de gelukkigste huwelijken, vrouwen soms hun partner gaan bedriegen. Soms is de aanleiding een te hechte relatie met een collega na een

lange avond op kantoor of een toevallige coup de foudre waarbij men in de armen van iemand anders valt. Of misschien is het een langer lopende situatie, waarbij twee mensen elkaar vinden omdat ze een ​​fysieke of emotionele leegte ervaren bij hun eigen partner.

 

“Meestal denken we dat mannen de grootste overspelplegers zijn, maar voor elke overspelige man is er vaak ook een overspelige vrouw”, vertelt Alicia M. Walker, universitair hoofddocent sociologie aan de Missouri State University.

Walker is de auteur van The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism and Pleasure in Women’s Infidelity. Ze werd geïnspireerd om het boek te schrijven nadat ze een aantal verhalen over ontrouw was tegengekomen. “Ik zag een onderzoek dat zei dat ongeveer 90 procent van de mensen die hun partner ontrouw zijn, toch nooit hun partner verlaten. We horen ook dat mensen bedriegen en dat het huwelijk wordt verbroken. Maar een andere studie toont aan dat 80% van de mensen nooit betrapt wordt op valsspelen en dat aantal is nog hoger als je een vrouw bent. Dus dat zette me aan het denken. Men gaat er van uit dat overspel altijd uitkomt, maar blijkbaar kunnen vrouwen overspel bijzonder goed verbergen.

“Iets dat sommige vrouwen in mijn studie naar voren brachten waar ik nooit aan had gedacht, was dat toen ze op zoek waren naar een partner, ze openhartige discussies voerden over seksuele compatibiliteit en seksuele voorkeuren.”

Wat Walker uit haar werk opmerkte, is dat vrouwen overspelig zijn op dezelfde manieren als mannen. En, afhankelijk van de leeftijdsgroep waarnaar u kijkt en het gedrag waarnaar u kijkt, gaan ze soms sneller bedriegen dan mannen.

“Veel meer vrouwen bedriegen ons,” zegt ze. “We houden er gewoon niet van erover te praten en denken er niet graag over na. Je wilt niet denken dat je buurman, je leraar of je vriend dit doet. Maar bij vrouwen denken we er nog veel minder aan, dat ze het doen.’

Walker maakt duidelijk dat er geen specifieke reden is voor ontrouw. Voor sommige vrouwen is het om verveling te voorkomen; voor anderen is het omdat ze zich verwaarloosd voelen. Ook zeggen anderen dat het komt omdat ze het gewoon willen.

“Vaak zijn de redenen fysiek, soms zijn ze emotioneel en soms, zoveel als we dit niet willen toegeven of weten, soms is het gewoon een kwestie van iemand die in de gelegenheid is”, zegt Walker. . “Er zijn veel gegevens waaruit blijkt dat een vrouw een affaire met een collega begint zonder het eigenlijk te willen maar gewoon omdat de gelegenheid zich voordeed.  ‘Mijn huwelijk is geweldig en ik ben super tevreden. Ik zag letterlijk een kans en profiteerde ervan. ‘

Volgens Walker denken we dat vrouwen enkel seks willen als ze diep verliefd zijn of ze zijn getrouwd of in een of andere monogame relatie. ‘We willen gewoon niet denken dat vrouwen net zo seksueel zijn en net zo geïnteresseerd zijn in seks met meerdere partners of een verscheidenheid aan partners, of dat ze zich vervelen tijdens de echtelijke seks. ‘

Als we echter willen dat dingen veranderen, wordt het tijd om niet alleen te gaan nadenken over het idee van vrouwelijke ontrouw, maar ook om erachter te komen wat we kunnen doen om dingen te verbeteren. Walker zegt dat begint met het hebben van eerlijke gesprekken over seks, bij voorkeur vóór het huwelijk.

“Iets dat sommige vrouwen in mijn studie naar voren brachten waar ik nooit aan had gedacht, was dat toen ze op zoek waren naar een affairepartner, ze openhartige, oprechte discussies voerden over seksuele compatibiliteit en seksuele voorkeuren”, zegt Walker. “Vaak lopen vrouwen en mannen wat rond in romantische combinaties en we worden verliefd en we denken dat de seks wel vanzelf zal komen. Maar volgens de gegevens is dat niet waar. ‘

Een deel van die oprechte discussies staat open voor wat je partner wil. Veel geïnterviewde vrouwen vertelden aan Walker dat ze, toen ze openlijk over hun fantasieën of verlangens praatten tegenover hun mannen, zich schaamden.

“Het was echt behoorlijk ontnuchterend, om eerlijk te zijn,” zegt Walker. “Dit is een persoon die beloofd heeft om altijd van je te houden en je zegt tegen hen, ‘Hé, ik wil proberen rollenspellen’, of wat dan ook, en denk dan aan het hebben van de persoon waarvan je het meest houdt en die het meest vertrouwt zeg: “Dat is walgelijk.”. Dan gaat de seks vaak snel vervelen en vervallen tot routine, zonder passie of persoonlijke inbreng.

Bij het uitvoeren van haar onderzoek was Walker verrast om te horen dat veel van de vrouwen die ze interviewde geïnteresseerd waren in het vooruitzicht van een open huwelijk.

“Ze willen hun man niet verlaten, ze houden van hun man, ze hebben een geweldig leven, maar wat ze echt willen is een variëteit in seksuele partners,” zegt ze. “Het is niet alleen:” Oh ik wil dat mijn man en ik deze ene affaire willen. “Het is:” Ik wil mijn man en ik wil ook andere delen van het  menu proeven! ”

Bovendien ontdekte ze dat vrouwen die vals spelen het zien als een oefening in macht. De sociaal geaccepteerde norm als het gaat om koppelen is dat de man de vrouw vraagt, de man betaalt voor het avondeten, de man stelt een huwelijk voor. Hoewel de ideeën achter deze tradities ridderlijk kunnen zijn, zegt Walker dat de vrouwen met wie ze sprak uiteindelijk door hen werden beperkt.

“Ze hadden altijd het gevoel dat ze waren gekozen, in plaats van zichzelf te kiezen,” zegt ze. “En dan gaan ze online naar Ashley Madison, of een andere site, en daar zijn al die mannen, en nu kiezen ze eerder dan dat ze gekozen worden.”

Uiteindelijk is aandacht de sleutel. Wanneer u met uw partner bent, zegt Walker dat het van vitaal belang is om ervoor te zorgen dat u zowel aan haar behoeften als aan die van uzelf denkt. “Elke man die zich hier zorgen over maakt”, zegt ze, “je zou echt naar je eigen gedrag in de slaapkamer moeten kijken en er open over praten met je partner en open staan voor de dingen die de ander graag wil.  Want als je dat niet wil, is er iemand die daar misschien meer dan bereid voor is. ‘

Bronnen

https://www.zergnet.com/news/3586490/the-reasons-so-many-married-women-cheat-on-their-husbands

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge