Winden van je partner opsnuiven is gezond

Waarom overspel in een goede relatie? Liefde in verhouding. Esther Perel
Openlijk praten over ongesteld zijn, tampons of maandverband blijft taboe

Bron https://www.zapp.nl/1625-studio-snugger/nieuws/22176-scheten

Zou het snuiven van de windjes van je partner goed voor je kunnen zijn? De gassen van je partner opsnuiven kan kanker, beroertes en hartaanvallen helpen voorkomen, beweren wetenschappers.

Voor de een is een scheet laten waar je partner bij is geen enkel probleem, terwijl de ander het een ramp vindt en zich kapot schaamt. Goed nieuws voor iedereen die weleens een wind laat bij zijn of haar partner: de lucht zou namelijk gezond voor ons zijn.

We kunnen er niet omheen: een wind ruikt ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Vandaar de geïrriteerde blikken als je partner je lachend of zelfs bijna trots aankijkt nadat hij een scheet heeft gelaten. Toch geeft nieuw wetenschappelijk bewijs hem eigenlijk gelijk: onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat het juist gezond is om de winden van een ander in te ademen.

Een van de onderzoekers, Dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.”

Onderzoekers ontdekten de geheime gezondheidsvoordelen van waterstofsulfide van  stinkend gas, het typische gas dat vrijkomt wanneer we scheetjes laten.  Het is een chemisch gas omdat het ontstaat doordat bacteriën voedsel in de darm afbreken
Het is giftig in grote hoeveelheden maar kleine hoeveelheden kunnen cellen beschermen en ziekten bestrijden

Het gas van scheetjes kan zelfs  helpen om kanker, beroertes, hartaanvallen en dementie te voorkomen, onthulden de wetenschappers van Exeter.

Wanneer cellen gestrest raken door ziekte, proberen ze enzymen binnen te halen om hun

eigen kleine hoeveelheden waterstofsulfide te genereren.  De chemische stof helpt mitochondria te behouden, die de energieproductie in bloedvatcellen stimuleren en ontstekingen te reguleren, en zonder dat de cel kan uitschakelen en sterven.

Wanneer onze cellen door een ziekte worden beïnvloed, gebruiken ze enzymen om kleine hoeveelheden waterstofsulfide te vormen. Dat proces bewaart de mitochondria van het lichaam en zorgt ervoor dat de cel overleeft.  Als dat niet werkt, sterven de cellen en verliezen ze het vermogen om de overleving en beheersing van ontstekingsprocessen te reguleren.

Nu hebben onderzoekers een nieuwe verbinding met de naam AP39 bedacht om het lichaam te helpen bij het produceren van precies de juiste hoeveelheid waterstofsulfide. Ze hebben uiteraard geen echte schetengas gebruikt maar wel dezelfde scheikundige verbindingen nagemaakt. Ze stelden vast dat als gestreste cellen in contact komen met AP39, de mitochondria van het lichaam het lichaam beschermen, waardoor onze cellen gezonder worden.

Ze geloven dat het inademen van de scheetjesgassen de mitochondriale schade helpt voorkomen of terugdraaien, wat een belangrijke strategie is bij het behandelen van aandoeningen zoals een beroerte, hartfalen, diabetes, artritis, dementie en veroudering.

Hierdoor blijven de mitochondriën tikken en kunnen cellen leven. Als dit niet gebeurt, sterven de cellen en verliezen ze het vermogen om overleving te reguleren en ontstekingen onder controle te houden.

‘We hebben dit natuurlijke proces uitgebuit door een verbinding te maken, AP39 genaamd, die langzaam zeer kleine hoeveelheden van dit gas levert, specifiek aan de mitochondriën.

Collega-onderzoeker Dr. Mark Wood voegde hieraan toe: ‘Hoewel waterstofsulfide bekend staat als een scherp, stinkend gas in rotte eieren en winderigheid, wordt het van nature geproduceerd in het lichaam en kan het feitelijk een stimulator in de gezondheidszorg zijn met belangrijke implicaties voor toekomstige therapieën. voor verschillende ziekten. ‘

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Medicinal Chemistry Communications.

Aan het eind van het onderzoek concluderen de wetenschappers dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de gezondheidseffecten die waterstofsulfide heeft.

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2687696/Could-smelling-farts-GOOD-Potent-gas-flatulence-help-prevent-cancer-strokes-heart-attacks-claims-scientists.html

https://www.nsmbl.nl/de-scheten-van-je-partner-houden-je-gezond/

http://www.ladbible.com/news/weird-researchers-find-that-smelling-your-partners-farts-has-health-benefit-20171026

http://www.leezt.nl/2017/11/09/onderzoek-toont-aan-het-zou-perfect-gezond-zijn-om-de-scheten-van-je-partner-in-te-ademen/

https://www.telegraaf.nl/nieuws/948135/scheetjes-van-partner-gezond-voor-je

https://www.metronieuws.nl/fitgezond/2017/10/onderzoek-wijst-uit-scheten-snuiven-is-goed-voor-je

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge