Homo-ouders zorgen beter voor hun kind!

Door dating apps meer kans op SOA
Vrouwen vaker biseksueel dan mannen
male_couple_with_child-02

Bron www.flickr.com

Het zal veel domme (lees: religieuze en burgerlijke) discussies doen verstommen over het homohuwelijk en meer nog over het opgroeien van kinderen bij 2 vaders en/of 2 moeders.

De cijfers halen hen namelijk in. Het blijkt dat kids met ouders van hetzelfde geslacht het even goed doen of zelfs beter dan hun leeftijdsgenootjes………

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders zich hetzelfde ontwikkelen als kinderen die met een vader en een moeder opgroeien. Ze doen het even goed op school en hebben niet meer kans op problemen dan andere kinderen.

Ook blijkt dat relaties met leeftijdsgenoten en de eigenwaarde van je kind hetzelfde ontwikkelen als dat van andere kinderen.

Toch heeft dit kind een andere gezinssituatie dan andere kinderen. Doordat het gewend is om twee vaders of twee moeders te hebben, heeft het kind minder vaak vooroordelen over anderen. Het kijkt minder snel neer op iemand die anders is.

Ook maken kinderen van homo-ouders zich minder snel zorgen over de eigen geaardheid. Als zij verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, zijn ze daar minder angstig en negatief over dan andere kinderen. Kinderen van homo-ouders hebben overigens geen grotere kans om verliefd te worden op iemand van hetzelfde geslacht, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens een Australische studie, The Australian Study of Child Health in Same-Sex Families (ACHESS), zouden kinderen met same-sex parents gezonder zijn en een betere band hebben met hun familie.

De onderzoeksgroep bestond uit 500 kinderen tussen de 0 en 17 jaar oud van 315 ouders. Van 80% van de kinderen heeft een moeder de vragenlijsten ingevuld, van 18% de vader en van 2% een “other gendered parent”. De seksuele oriëntaties die werden gerapporteerd waren homoseksueel, homo, lesbisch, biseksueel en queer.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de kinderen van 5 tot 17 jaar hoger scoorden op maten van algemene gezondheid en gezinscohesie in vergelijking met Australische kinderen van alle achtergronden en familievormen. De onderzoekers hebben daarnaast naar andere gezondheid maten gekeken, maar daar waren geen verschillen in te vinden. Kinderen die zich gestigmatiseerd of gediscrimineerd voelen, voelen zich evenwel minder goed.

Ook uit een reeks onderzoeken die werden voorgesteld op het jaarcongres 2015 van de American Psychological Association blijkt dat kinderen van lesbische of homokoppels doorgaans geen negatieve psychologische effecten ervaren.

Kinderen van een homopaar zijn helemaal niet anders.

Ze hebben evenveel zelfvertrouwen en tonen even vaak emotioneel gedrag als het kroost van hetero-ouders. Daarnaast is de gezondheid van zoons en dochters uit homogezinnen beter en zijn ze vaak een stuk closer met hun familie.

Ook zouden deze ‘roze’ kiddo’s zich meer bewust zijn van de verschillen tussen mensen en zijn ze stukken ruimdenkender.

Hoewel het onderzoek vooral positieve resultaten heeft, zijn er ook een aantal minpunten. Kinderen met ouders van hetzelfde geslacht zouden zich regelmatig zorgen maken over mogelijke pesterijen als gevolg van de seksualiteit van hun ouders. Toch blijkt dat – hoewel er een duidelijke angst voor is – zulke pesterijen in werkelijkheid meestal uitblijven.

Experten proberen niet langer te bewijzen dat het ouderschap van homokoppels identiek is aan dat van heteroseksuele koppels. De mogelijke voordelen van homoseksueel ouderschap gaan nog steeds gepaard met het sociale stigma en een groter aantal scheidingen.

In de afgelopen tien jaar hebben vijftien landen het homohuwelijk erkend. In juli 2013 erkenden Engeland en Wales nog het homohuwelijk en recenter, in februari 2014, volgde Schotland als zeventiende land. Een verslag van de Amerikaanse Academie voor Pediatrie wijst erop dat er nog geen bewijs is dat kinderen uit die landen moeilijkheden hebben ervaren als gevolg van die sociale veranderingen.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/allemaal-familie/2013/06/06/hou-op-met-zeuren-homo-ouders-zijn-beter-voor-hun-kind

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=19376

http://www.biomedcentral.com/1471-2458/14/635/abstract

http://www.achess.org.au/

http://www.apa.org/news/press/releases/2015/07/same-sex-parents.aspx

http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/homoseksuele-ouders-beter-twee-moeders-dan-een/article-normal-127451.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge