Aspirine tegen liefdesverdriet

Mannen en vrouwen willen vaak niet op hetzelfde moment seks
Scheiden is beter voor de kinderen

Liefde kan pijn doen. Een potje huilen helpt als je geliefde je verlaten heeft, ma

Bron www.foter.com

ar uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat aspirine soelaas biedt bij de pijn van een gebroken hart.

Aan de Universiteit van Californië hebben neurologen ontdekt dat de fysieke en emotionele pijn verwerkt worden in hetzelfde hersengebied. Ook ontdekten ze dat gekwetste gevoelens, zoals iemand ervaart die gedumpt wordt door zijn of haar partner, als minder heftig ervaren worden na het innemen van een simpel paracetamolletje.

Cardioloog Janneke Wittekoek kan zich er vanuit haar vakgebied ook wel wat bij voorstellen: „Als je liefdesverdriet hebt kun je je heel ellendig voelen met pijn op de borst en gespannen spieren, dan kan een aspirine die pijn enigszins verlichten. Als je last hebt van het broken heart syndroom, tijdelijk hartfalen na ernstige stress, ga je het echter niet redden met een aspirine. Dat herstel kan maanden duren.”

Praten over je liefdesverdriet helpt niet, integendeel het kan de pijn zelfs erger maken. Volgens Walter Mischel, hoogleraar psychologie aan de Columbia University, kun je beter een paar aspirientjes slikken om erover heen te komen. Hij beweert dat de psychische pijn na het verbreken van een relatie vergelijkbaar is met fysieke pijn en op dezelfde manier kan behandeld worden.

Ook uit onderzoek is gebleken dat hartzeer op dezelfde manier beleefd wordt als fysieke pijn en dat een pijnstiller, zoals aspirine of ibuprofen, daar beter tegen helpt dan een placebo.

‘Neem twee aspirientjes en bel me morgen terug’ klinkt niet zo meelevend als iemand je ‘s avonds belt om te vertellen dat zijn of haar relatie stuk gelopen is, maar eigenlijk is dat dus het beste advies dat je kunt geven.

Als je blijft piekeren en praten over wat er precies gebeurd is in je relatie word je alleen maar depressiever. Volgens Mischel kun je je liefdesverdriet beter vanop een afstand bekijken. Door zelf-distantiëring kun je een meer objectieve kijk ontwikkelen zonder de pijn te reactiveren en dat helpt om verder te gaan na de negatieve ervaring.

Psychische pijn is gelijk fysieke pijn

Psychologie Professor Water Mischel, van Columbia University, is van mening dat de psychologische pijn van het beëindigen van een relatie vergelijkbaar is met fysieke pijn en moet worden behandeld als elke andere verwonding.

Hij is ook van mening dat het bespreken van gevoelens met vrienden de depressie alleen maar zal doen toenemen en adviseert om het piekeren tot een minimum te beperken.

Onderzoeksonderwerpen die werden gegeven met een eenvoudige, niet-voorgeschreven pijnstiller, zoals aspirine of ibuprofen, bleken gevoeliger afstoting beter te behandelen dan degenen die een placebo kregen.

En terwijl de meeste mensen pijnlijke ervaringen vertellen door zich de gebeurtenissen te herinneren en met vrienden te praten, vindt Prof. Mischel het belangrijk om liefdesverdriet op afstand te bekijken.

Bronnen

http://www.telegraph.co.uk/science/2016/03/15/how-to-get-over-a-broken-heart-take-two-aspirin-and-stop-talking/

http://www.telegraaf.nl/vrouw/relatie/20121825/__Aspirientje_tegen_hartzeer__.html

http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/366548/gebroken-hart-neem-een-aspirientje.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge