Geen seks voor huwelijk geeft betere relatie (volgens sommige religies)

Liefde op het eerste zicht. Bestaat het echt?
Liefde is het mooist vanaf je 70ste

Bron Josh Parsons www.unsplash.com

Onderzoekers van de religieuze Brigham Young University in de staat Utah zeggen het geheim voor een goed huwelijk ontdekt te hebben: geen seks voor het huwelijk. Volgens de onderzoekers zouden stellen die met seks wachten tot na het huwelijk uiteindelijk een sterkere relatie hebben dan stellen die in een eerder stadium van hun relatie seks hebben.

Volgens de studie hebben koppels die seks uitstellen tot na het huwelijk later een sterkere relatie. De universiteit is nauw verbonden aan de streng religieuze Mormoonse kerk. Studenten zijn gebonden aan een gedragscode die seks buiten het huwelijk verbiedt, net als gebruik van drugs of alcohol.

Uit het onderzoek, waarvoor ruim tweeduizend getrouwde stellen werden geïnterviewd, zou blijken dat koppels die wachten met seks tot na het huwelijk een veel betere relatie hebben dan stellen die er in een vroeger stadium van hun relatie mee begonnen.

Volgens de onderzoekers was de stabiliteit van de relatie van de koppels die wachten zelfs 22 procent hoger, de tevredenheid in de relatie lag 20 procent hoger en de kwaliteit op gebied van seks was 15 procent beter. Zelfs de communicatie tussen partners was 12 procent beter dan bij een stel dat al aan seks deed voor zij trouwden.

De wetenschappers geven aan dat een relatie met seks voor het huwelijk veel meer gebaseerd is op de fysieke kant en te weinig op vertrouwen, loyaliteit en toewijding, zo meldt Daily Mail.

Niet alleen waren de stellen die gewacht hadden met seks meer tevreden over hun relatie, 15 procent van de stellen was ook meer te spreken over de kwaliteit van de seks.

De wetenschappers stellen dat een relatie met seks voor het huwelijk meer gebaseerd is op de fysieke kant en te weinig op loyaliteit, vertrouwen en toewijding.

Meer dan alleen seks
“Het meeste onderzoek met betrekking tot dit onderwerp gaat over het individu en wordt niet op gebied van relaties gedaan.”, aldus hoofdonderzoeker Dean Busby. “Een relatie is meer dan alleen maar seks, hoewel we ondervonden dat degenen die wachtten gelukkiger zijn met het seksuele aspect binnen hun relatie. Ik denk dat dat komt, omdat zij hebben geleerd met elkaar te praten.”

Hij voegt eraan toe: “Hoe religieus of niet-religieus een stel ook is, wachten helpt met het vormen van een betere communicatie binnen een relatie, wat de stabiliteit op de lange termijn ten goede komt.”

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in the Journal of Family Psychology.

Bronnen en meer lezen

https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/geen-seks-voor-het-huwelijk-maakt-gelukkig

https://al-yaqeen.com/nieuws/wachten-met-seks-tot-na-huwelijk-beter-voor-relatie/

http://www.nu.nl/overig/2409434/wachten-met-seks-huwelijk-beter-relatie.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge