De ideale huwelijksleeftijd om later niet te gaan scheiden

Lang slapen is goed voor relatie
Afwijzen en afgewezen worden in de liefde

StockSnap (CC0), Pixabay

Wat is de perfecte leeftijd om te trouwen als je niet wilt gaan scheiden?  Universiteit van Utah onderzoeker Nicholas Wolfinger zegt dat hij de optimale leeftijd voor een duurzaam huwelijk gevonden heeft.  In juli 2015 kondigde  onderzoeker Nicholas Wolfinger aan dat hij de optimale leeftijd voor een duurzaam huwelijk had gevonden, na het bekijken van gegevens die zijn gepubliceerd door de NSFG van 2006-2010 in de VS

Wolfinger, een hoogleraar in de sociologie aan de universiteit, beweerde dat de kans op echtscheiding het laagst was bij een koppel getrouwd in de leeftijd tussen 28 en 32 jaar. Getrouwd voor die leeftijd en na die leeftijd is de kans op echtscheiding veel hoger.  Hoewel Wolfinger onderzoek veel belangstelling kreeg in de media, werd het ook onthaald op heel wat scepsis.

Dus is er echt zoiets als de “beste” leeftijd om te trouwen? Eén van de bekendste relatietherapeuten van het Verenigd Koninkrijk, Andrew G Marshall, stelt dat er geen echte ideale leeftijd bestaat om aan te voelen dat je in een perfecte relatie zit. “Ik denk dat de beste leeftijd om te trouwen is wanneer jullie beiden er klaar voor zijn” zegt hij.

“Het huwelijk is een prachtige instelling. Omdat samenleven een prive-regeling is, is trouwen een publieke: het brengt je partner in je familie, en biedt hen meer liefdevolle ondersteuning.

“Het maakt dat je ook twee keer gaat nadenken voordat je gaat scheiden, en dat is over het algemeen een goede zaak. We kiezen mensen voor een reden, en die reden is normaal gesproken de groei van de relatie. En de groei gepaard gaan met conflicten, waar we vaak  doodsbang voor zijn, maar eigenlijk is het heel goed voor ons. ”

Hij suggereert dat koppels vaak verstrikt raken in het cliché van ‘Ik hou van je, maar ik ben niet verliefd op jou “, omdat zij hun verschillen proberen te onderdrukken.

Marshall gelooft ook dat sociale media is een  ramp voor de moderne relaties. “10 jaar geleden”, zegt hij , “zat niemand continu met de smartphone in de hand of op Facebook”.

Nu hoort hij het de hele tijd. “Het maakt ook ontrouw veel gemakkelijker,” volgens hem.  Het past in ons idee dat er zoiets bestaat als een volwaardige partner, die ons  100 procent begrijpt, en omdat we op dezelfde golflengte zitten zullen al onze problemen weg vallen en we gaan naar een hebben perfecte relatie “, vertelt hij The Independent.
“Het past in ons idee dat er zoiets bestaat als een volwaardige partner”

“Ik denk dat het wishful thinking is, dat als het doen op de juiste dag, op precies de juiste manier en de juiste leeftijd, we een goed huwelijk zullen hebben. Daardoor worden we bang om fouten te maken. ”

Het is al te makkelijk om een leuke en romantische verliefdheidsperiode mee te maken, maar misschien ben je bang dat je huwelijk geen stand houdt als die verliefdheidsfase eenmaal voorbij is. Als je immers gelukkig getrouwd wil zijn dan moet je er voor zorgen dat de relatie romantisch blijft en dat jullie blijven groeien – zowel samen als individueel. Hoewel het niet altijd makkelijk is kun je je huwelijk zeker laten floreren, zolang je partner en jij maar bereid zijn om er moeite voor te doen.

19951

Bronnen

http://family-studies.org/replicating-the-goldilocks-th

Math Says This Is the Perfect Age to Get Married

http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/this-is-the-perfect-age-to-get-married-a6715761.html

http://www.wikihow.com/Know-the-Right-Age-to-Get-Married

http://nl.wikihow.com/Een-gelukkig-huwelijk-hebben

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge