Koppels die meer geld aan hun huwelijk uitgeven, scheiden sneller

Hoe vaak seks na 10 jaar huwelijk?
Helft gebroken koppels komt terug samen in GB

Het plannen van een droomhuwelijk kan een kostbare onderneming zijn, maar het goede

Bronnen : https://pxhere.com/en/photo/813951

nieuws is dat hoe minder duur het huwelijksfeest was, hoe langer het huwelijk duurt.

Aangezien bruidsbladen en diamantbedrijven het idee blijven stimuleren dat bruiloften sprookjesachtig moeten zijn, hebben onderzoekers geconcludeerd dat het tegenovergestelde juist gunstig is voor de duurzaamheid van het huwelijk.

Om tot de conclusie te komen, ondervroegen de economische professoren Andrew Francis-Tan en Hugo M Mialon 3.000 getrouwde mensen en ontdekten dat er bepaalde kenmerken zijn die de kans op een echtscheiding vergroten.

Volgens de studie is het bedrag dat koppels uitgeven aan een verlovingsring en de ceremonie omgekeerd evenredig met de duur van het huwelijk.

Met verlovingsringen ontdekten de onderzoekers dat hoe meer geld er werd uitgegeven, hoe waarschijnlijker het was om te scheiden – vooral als de kosten van de ring meer dan $ 2.000 bedroegen.

“Specifiek, in de steekproef van mannen, is het uitgeven van $ 2.000 tot $ 4.000 aan een verlovingsring geassocieerd met 1,3 keer groter gevaar van echtscheiding in vergelijking met uitgaven tussen $ 500  en $ 2.000,” aldus de studie.

Hetzelfde geldt voor de prijs van de ceremonie – met bruiloften die minder dan $ 1.000 kosten, was een aanzienlijke afname in de waarschijnlijkheid van echtscheiding in tegenstelling tot bruiloften met een waarde van meer dan $ 20.000. De kans bij de laatste was 1,6 keer groter  in de steekproef van vrouwen.

De professoren ontdekten ook dat een ander kenmerk van invloed is op echtscheidingsrisico’s – hoe belangrijk elkaars uiterlijk was in de beslissing om te trouwen.

“Het melden dat het uiterlijk van de partner belangrijk was in de beslissing om te trouwen, is significant geassocieerd met een kortere huwelijksduur”, zei professor Mialon tegen The Independent.

Gelukkig waren niet alle uitgaven voor het aangaan van een huwelijk negatief.

Hoewel ringen en bruiloften de huwelijksduur slecht kunnen beïnvloeden, constateren de onderzoekers dat het maken van een huwelijksreis ‘in hoge mate gepaard gaat met een lager gevaar van echtscheiding’.

 

Bronnen

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/wedding-cost-marriage-divorce-ring-how-much-price-study-a8435646.html

https://y102reading.iheart.com/featured/craig-stevens/content/2018-07-09-couples-who-spend-more-on-their-weddings-are-more-likely-to-get-divorced/

http://www.thisisinsider.com/study-couples-who-spend-more-on-weddings-more-likely-to-get-divorced-2018-7

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge