“Lesbiennes kunnen liefde en seks moeilijk scheiden”

Nederlanders blijven geloven in de ware liefde
Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn gelukkiger


Huwelijken tussen lesbiennes stranden vaker dan die van homo- en heterostellen beweert

cuncon (CC0), Pixabay

onderzoek. Vreemd genoeg lijkt het vooral met seks te maken te hebben.Lesbiennes zouden liefde en seks niet zo goed kunnen scheiden als homo’s, aldus Gert Hekman, docent Seks & Gender aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Homomannen gaan volgens Hekman veel makkelijker met seks om en in de homogemeenschap is vreemdgaan meer geaccepteerd dan onder lesbiennes. Zij scheiden dat wel goed. Daardoor is er ook minder jaloezie. Daarnaast hebben homomannen ook meer seks. “Ze zitten veel meer in een cultuur van seks. Er is ook van alles voor ze: darkrooms, cruiseplekken, Grindr, noem maar op. Lesbiennes hebben veel minder op dat terrein”, aldus Hekman.

Scheiden door niet scheiden
Ironisch genoeg komt het hogere aantal scheidingen juist door liefde en seks niet te scheiden. Homomannen gaan vaker samen op pad als seks niet veel meer voorstelt maar lesbiennes doen dat minder.

Huwelijken tussen twee vrouwen eindigen dus blijkbaar vaker in een scheiding dan een huwelijk tussen een man en een vrouw of een huwelijk tussen twee mannen.

Van de 580 in 2005 gesloten huwelijken tussen twee vrouwen was tien jaar later ruim 30 procent geëindigd in een echtscheiding. Bij man en vrouw was dit in 18 procent van de gevallen zo en bij de huwelijken tussen twee mannen 15 procent, meldt het CBS.

Wellicht is meer onderzoek nodig omdat het uiteraard maar om een kleine steekproef is. Vergeet ook niet dat er heel veel lesbiennekoppels zijn die wel samen blijven en heel gelukkig zijn. Statistieken zijn altijd relatief.

Bronnen

https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a32650/lesbian-sex-problems/

http://www.libelle.nl/actueel/nieuws/lesbiennes-kunnen-liefde-en-seks-moeilijk-scheiden

http://www.libelle.nl/videos/huwelijken-vrouwen-scheiding

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge