Mannen piekeren langer over uitmaken relatie

Makkelijker van liefdesverdriet naar ziekteverlof
Is jullie relatie nog te redden? There's an app!

Photo by Everton Vila

Vrouwen nemen slechts zes dagen de tijd om na te denken over het eindigen van hun relatie. Mannen besteden een maand aan het denken over de beslissing – vaak met vrienden in de kroeg – en beslissen dan over de meest tactvolle manier om de relatie te verbreken.

Daarna hebben ze nog tien dagen nodig om de moed op te bouwen om het slechte nieuws aan hun partner te vertellen, volgens nieuw onderzoek.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor vijfhonderd niet gehuwde stellen zijn ondervraagd, zo meldt Daily Mail.

Aan de respondenten werd gevraagd hoe zij reageren als hun relatie niet goed meer gaat en wat ze doen op het moment dat één van de twee geen liefde of passie meer voelt.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen minder lang over de beslissing piekeren en het sneller kunnen uitmaken omdat ze kijken naar de slechte punten in hun relatie. Alle vrouwelijke ondervraagden zijn het erover eens dat het leven te kort is om met de verkeerde persoon door te brengen.

De meerderheid van de mannen graaft diep in hun gevoelens voordat zij de knoop doorhakken in de relatie. 23 procent van de vrouwen doet hetzelfde.

Mannen besteden een derde van de maand om te piekeren over de beslissing. In deze periode gaan ze vaker met vrienden naar de kroeg om te bespreken wat de tactvolste manier is om hun vriendin te dumpen. Hierna duurt het gemiddeld nog tien dagen voordat zij het slechte nieuws aan hun partner brengen.
Hoop

Eén op de zes mannen is zelfs bereid een half jaar in een ongelukkige relatie te blijven hangen, als er een sprankje hoop is op een betere toekomst. De meerderheid van de vrouwen is emotioneel eerlijker tegen zichzelf en kan hierdoor makkelijker een beslissing nemen.

Ruim driekwart van de vrouwen verbreekt de relatie met een kort, openhartig praatje, omdat dit volgens hen minder pijnlijk is dan lange, intensieve gesprekken.

Mannen zeer eerder geneigd hun tijd te nemen om een plan van aanpak te bedenken. 88 procent is ervan overtuigd dat de relatie beëindigen met een zorgvuldige uitmaakstrategie minder pijnlijk is voor de vrouw.

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2562833/Women-just-six-days-end-relationship-men-drag-decision-MONTH.html

http://www.nu.nl/overig/3707378/mannen-piekeren-langer-uitmaken-relatie.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge