Mannelijke masturbatie : voor- en nadelen

Kunnen mannen teveel masturberen?
Masturberen tijdens pauzes?

Elke man masturbeert regelmatig en op zich is daar niets mis mee. Toch zijn er een aantal dingen die van belang zijn.

Gedefinieerd als de seksuele stimulatie van iemands eigen delen (genitaal) voor seksuele opwinding met het doel een orgasme te bereiken, is masturbatie een onderwerp waar niemand over wil praten, maar iedereen wil er alles van weten. Masturbatie is vandaag geen taboe meer, althans in de geciviliseerde wereld, en veel mensen spreken er openlijk over.

In de loop van de geschiedenis werd masturbatie afgeschilderd  als walgelijk, afschuwelijk en zondig. Alleen binnen sommige religieuze groeperingen wordt het nog als taboe aanzien.

Laatste studies hebben aangetoond dat het aantal mensen dat masturbeert toeneemt, en sommige onderzoekers zeggen zelfs dat het aantal hetzelfde is als altijd, maar meer mensen durven er nu over praten. Een onderzoek toont aan dat 95% van de mannen en 89% van de vrouwen gemeld hebben dat ze in het leven hebben gemasturbeerd, en het is waarschijnlijk de eerste seksuele ervaring van ieder van ons, jong en nieuwsgierig naar je lichaam.

Waarom we masturberen weet niemand zeker, maar het is waarschijnlijk vanwege het goede gevoel, en niet alleen aan het einde ervan, maar gedurende het hele proces. We doen het om spanning en stress los te laten, degenen die de voordelen van de masturbatiegezondheid kennen, doen het omdat ze weten hoe gezond het is, anderen doen het uit gewoonte. En niet alleen singles beoefenen het, ook mensen in een relatie doen het, een studie toont zelfs aan dat mensen in een relatie die regelmatig masturberen gelukkiger stellen zijn, en paren die de neiging hebben om meer te blijven bestaan, als een paar en ook seksueel.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van masturbatie  en wat zijn  de risico’s van masturbatie.

Voordelen van masturbatie:

Masturbatie voor kankerpreventie : Een Australisch onderzoek en een onderzoek door de Health Professional Followup van Harvard vonden dat het ejaculeren van meer dan vijf keer per week de kans op het ontwikkelen van prostaatkanker met de derde verlaagt.

Masturbatie is goed voor het immuunsysteem van de gezondheid. Volgens M. D. Jennifer Landa, een specialist in hormoontherapie, verhoogt masturbatie het niveau van hormoon cortisol, dat wordt beschouwd als een chaos-bewegend hormoon, maar in kleine doses reguleert en onderhoudt masturbatie het immuunsysteem.

Masturbatie verbetert slaapprocessen – masturbatie geeft ook dopamine vrij – hormoon dat het centrum voor plezier activeert (gevoeld als een golf van genot tijdens een orgasme), en ook endorfine vrijkomt, wat het gevoel van pijn vermindert. Dit helpt om beter te slapen.

Masturbatie verbetert je seksleven – vanuit fysiek oogpunt versterkt regelmatige masturbatie de spier, en niet je armspieren, we hebben het over penisspieren en door dit voordeel te behalen, kan je je seksleven en libido verbeteren en dus verbeter je zelfrespect!

Masturbatie voor hogere vruchtbaarheid. Onderzoek beweert dat regelmatige masturbatie het aantal zaadcellen verhoogt, vanwege de verse spermatozoïden die na de ejaculatie worden geproduceerd. Maak je geen zorgen over uitputting, het werkt niet zo, het is precies het tegenovergestelde. Meer productie, betere kwaliteit en hogere vruchtbaarheid!

Hoewel er vele beweringen zijn voor de gezondheidsvoordelen van masturbatie, zegt M.D. Tobias S. Kohler, professor aan de Southern School of Medicine in Zuid-Illinois, dat er nog steeds een verschil is tussen de orgasmes tijdens masturberen en orgasmen tijdens geslachtsgemeenschap. Niemand weet zeker waarom, althans, maar de niveaus van cortisol, prolactine, dopamine en andere hormonen zijn anders, maar beide zijn goed voor je gezondheid.

Masturbatie heeft niet de gezondheidsvoordelen die seks heeft.

“Het lijkt erop dat niet alle orgasmen gelijk zijn”, beweert Tobias S. Köhler, MD, MPH, een universitair hoofddocent aan de Zuid-Illinois University School of Medicine in Springfield.

Onderzoek toont aan dat geslachtsgemeenschap allerlei voordelen heeft voor mannen – voor uw bloeddruk, hart- en prostaatgezondheid en nog andere dingen. Je zou denken dat masturbatie dat ook zou zijn. Maar het effect blijkt volgens Köhler niet even hoog.

Waarom zou het een verschil maken of je ejaculeert tijdens seks of alleen? Niemand is zeker. Maar je lichaam lijkt anders te reageren. Köhler beweert dat zelfs de samenstelling van sperma  anders is als je masturbeert in plaats van seks te hebben.

Maar andere bronnen spreken dit tegen. Een studie van de Health Professional Followup van Harvard, toonde aan dat masturbatie het risico op prostaatkanker wel degelijk kan helpen verlagen.

Masturbatie niet zonder risico’s?

Natuurlijk, het is een laag risico. Het is natuurlijk de veiligste vorm van seks omdat je er geen soa van krijgt of zwanger van kan worden. Frequente of ruwe masturbatie kan lichte huidirritatie veroorzaken. Het krachtig buigen van een penis in erectie kan de kamers die zich vullen met bloed doen scheuren, een zeldzame maar gruwelijke aandoening die penisbreuk wordt genoemd.

Volgens Köhler loop je een risico als je te vaak masturbeert.  Deze verwondingen kunnen mild zijn of een ernstiger aandoening zoals de ziekte van Peyronie, of littekenweefselopbouw in de schacht van uw penis die het gevolg kan zijn van het gebruik van te veel druk tijdens het op en neer bewegen, legt Dr. Köhler uit.Maar wat is te vaak natuurlijk.

Er is geen “normale” hoeveelheid masturbatie.

Masturberen kan je leven gaan beheersen. Het is niet hoe vaak je masturbeert in een week (of dag) dat er echt toe doet, zegt Logan Levkoff, PhD, een seksuoloog , het is hoe het in je leven past.

Als je vele malen per dag masturbeert en een gezond, bevredigend leven hebt, is het goed voor je. Maar als je vaak meerdere dagen per dag masturbeert en daardoor werk mist of seks met je partner opgeeft, dan loopt er iets mis.

Dwangmatige masturbatie is als elk gedrag dat je leven verstoort – of je nu dwangmatig poker speelt of je sociale media om de andere minuut controleert.  Er is wel geen causaal verband tussen masturbatie en een bekende vorm van mentale of lichamelijke stoornis.

Masturberen en relatie.

Levkoff zegt dat de meest schadelijke mythe over mannelijke masturbatie is dat het een teken is dat er iets mis is in je relatie.

Het is een feit dat de meeste mannen masturberen. Ze masturberen als ze single zijn, in een slechte relatie of in een geweldige relatie zitte. Het is gewoon iets wat ze doen dat niets met hun partners te maken heeft.

Masturbatie gaat niet alleen over seks, zegt Levkoff. Voor velen is het een routinematige manier om stress te verlichten,  genot te ervaren, je hoofd leeg te maken voordat je gaat werken of te gaan slapen.

Masturbatie is  goed voor je seksleven.

Masturbatie kan je seksleven helpen, want het is hoe mannen leren wat ze leuk vinden tijdens seks. “Ik denk dat vrouwen seksueel meer tevreden zijn in hun relaties als ze net zoveel masturberen als mannen,” zegt Levkoff.

Zijn er uitzonderingen? Sommige mannen raken zo verslaafd aan een bepaalde hoeveelheid druk tijdens masturbatie of het stimuleren van porno die ze niet meer op een normale manier met een partner seks kunnen hebben. Dan is masturbatie natuurlijk wel een gevaar. .

Toch zegt Kerner dat dit de grote uitzonderingen zijn. “Voor de overgrote meerderheid van de mannen is masturbatie een gezond iets,” zegt hij. “Ik maak me meestal meer zorgen over iemand die gestopt is met masturberen – wat een teken kan zijn van angst of gezondheidsproblemen – dan een man die het regelmatig doet

Bronnen

https://www.webmd.com/men/guide/male-masturbation-5-things-you-didnt-know#1

https://nypost.com/2016/02/01/if-this-happens-to-you-youre-masturbating-too-much/

https://www.menshealth.com/uk/sex/a759070/can-you-masturbate-too-much/

https://foodnhealth.org/masturbation-isnt-bad-think/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Print Friendly, PDF & Email