Masturbatiemythes voor vrouwen

Nieuw psychologisch onderzoek werpt licht op waarom sommige mannen zich onthouden van masturbatie
Mannelijke masturbatie : voor- en nadelen
masturbation, erotic, bare legs

Ventus17 (CC0), Pixabay

In het verleden werden er heel wat verhalen verteld over de schadelijke en gevaarlijke gevolgen van masturbatie. Vooral voor jongens zou het leiden tot heel wat ongemakken en risico’s en voor vrouwen was het helemaal taboe. Niets van dat alles is waar. Hieronder worden een aantal mythes ontkracht.

Mythe 1: Masturbatie veroorzaakt acne

Zoals elke door acne geplaagde persoon weet, heeft acne een heleboel vage oorzaken. Dit kan voedsel, reinigingstechnieken, stress, hormonale triggers en meer omvatten. Soms is het gewoon een hormonaal aangeboren oorzaak.  Het is wellicht de hormonale oorzaak van acne waar de verwarring ontstaat over de mythe van masturbatie die acne veroorzaakt, maar uiteindelijk klopt van deze connectie helemaal niets.

Alle vrouwen hebben een bepaald niveau van androgenen (dat wil zeggen mannelijke hormonen zoals testoron) die in hun bijnieren en eierstokken worden geproduceerd. Een teveel aan androgenen kan leiden tot hormonale acne en hoge progesteronspiegels (die optreden na de eisprong, meestal een week of zo voor de menstruatie) en ze kunnen ook leiden tot hormonale acne. Maar masturbatie speelt geen enkele rol in de productie van deze hormonen.

Masturbatie – dat is seksuele opwinding en orgasme – veroorzaakt geen veranderingen in deze hormoonspiegels en heeft geen invloed op het feit of iemand een uitbraak heeft. Het is mogelijk dat seksuele opwinding en verlangen samenvallen met verhoogde hormoonspiegels tijdens de menstruatiecyclus van een vrouw en  daarom heeft iemand wellicht ooit een verkeerd verband gelegd tussen masturbatie en hormonale acne.

Mythe 2: Masturberen betekent dat je partner je niet ‘bevredigt’

Er is een blijvende mythe dat willen genieten van jezelf betekent dat een persoon niet geïnteresseerd is in partnerplezier.

Masturbatie en seks met partners zijn heel verschillend, en het ene kan her andere nooit vervangen.

Voor alle duidelijkheid: willen masturberen betekent niet dat je niet van seks met een partner houdt – het zijn totaal verschillende activiteiten. Seks houdt communicatie en menselijke connectie in, terwijl masturbatie meer gaat over het nemen van tijd om contact te maken met jezelf en je lichaam. Masturbatie kan je helpen om te slapen, kan je angstgevoelens laag houden en kan zelfs de pijn verlichten – allemaal voordelen die op zichzelf de moeite waard zijn en niets te maken hebben met het vervangen van menselijke intimiteit.

Mythe 3: Masturbatie veroorzaakt schimmelinfecties

De hele dag of nacht met een natte slip rondlopen is van slechte invloed op je vaginale pH-balans. Maar dat het is een feit dat schimmelinfecties meestal gaan over omgevingsfactoren, niet over specifieke acties.

Gistinfecties treden op wanneer er een overgroei van gist is, wat gewoonlijk wordt veroorzaakt ​​door een verandering in de bacteriële omgeving in het vaginale kanaal. De vaginale omgeving bestaat uit gezonde bacteriën, die een normale pH en algehele omgeving bevorderen. Alles wat de bacteriële omgeving verandert, zoals antibiotica, kan vrouwen vatbaar maken voor schimmelinfecties als gevolg van een verstoring van de delicate microbiële balans.

Masturbatie alleen geeft je zeker geen schimmelinfectie. Houd er echter rekening mee wat je gebruikt tijdens je masturbatiesessie. Bepaalde soorten glijmiddelen (op siliconebasis) of seksspeeltjes kunnen theoretisch de chemie van de vaginale omgeving  veranderen of kunnen bacteriën introduceren die de algehele omgeving zouden kunnen veranderen en het risico op infectie zouden kunnen openen.
Wees voorzichtig met het gebruik van kokosolie als glijmiddel en dergelijke, ze moeten bij voorkeur pH-gebalanceerd en vrij van schimmelinfecties zijn. Middelen op waterbasis zijn het veiligst.

Mythe 4: Masturbatie veroorzaakt permanente zenuwbeschadiging en / of vaginale desensibilisatie en ongevoeligheid en gewenning.  Als je overuren maakt, merk je misschien dat je vagina ongevoelig aanvoelt, waardoor je je zorgen maakt dat je ernstige permanente schade hebt aangericht.

Masturbatie veroorzaakt geen blijvende schade – het creëert wel fysieke gewoonten. Het lijkt eigenlijk een beetje op alcoholtolerantie: als je regelmatig drinkt, kan het zijn dat je verschillende drankjes nodig hebt om  je aangeschoten te voelen, maar als je een tijdje niet drinkt en dan weer drinkt, is je tolerantie lager en voel je je misschien aangeschoten met minder drankjes dan voorheen.

De zenuwuiteinden geraken in het genitale gebied zo gewend aan deze zeer hoge en snelle vibratie – ze worden op een bepaalde manier geconditioneerd – dat langzamer en minder intense sensaties niet meer werken.  De gemakkelijke oplossing is dan om dingen om te schakelen.

Probeer een nieuwe vibrator, verken een nieuwe erogene zone, plaats je lichaam in verschillende posities – speel met alle verschillende manieren waarop je lichaam plezier kan beleven. Of neem gewoon een week of twee een niet masturbatieperiode, en je zult merken dat je gevoeligheid voor aanraking en stimulatie zal toenemen.”

Mythe 5: Masturbatie kan je zin in seks verminderen

Het is juist het omgekeerde. Masturberen kan juist je libido verbeteren. Niet alleen dat, maar het kan je ook helpen meer te leren over je eigen lichaam, zodat je je meer op je gemak voelt en kunt vragen wat je wilt als je geniet van seks met een partner.

Masturbatie kan je helpen meer te weten te komen over je eigen lichaam, zodat je je meer op je gemak voelt en kunt vragen wat je wilt als je geniet van seks met een partner.

Mythe 6: Masturbatie veroorzaakt onvruchtbaarheid

Om hier vooraf duidelijk over te zijn – want dat is echt een verontrustende zorg – nee. Helemaal niet.  Masturbatie verandert de hormonale functie van de eierstokken niet en veroorzaakt geen schade aan het voortplantingsstelsel. Het kan de ovulatie van een vrouw of de regelmaat van de menstruatiecyclus niet beïnvloeden. Daarom heeft het geen invloed op de vruchtbaarheid. ”

Mythe 7: Als je vaak masturbeert, kunnen je orgasmes ‘opgeraken’

Dit is totale onzin.  Dit heeft niets te maken met hoe  orgasmes werken. Hoewel de reis naar een orgasme soms een hele lange weg kan zijn, kunnen ze nooit op geraken. uitverkocht.

Je hebt er een oneindig aantal, en masturbatie zal daar geen negatieve invloed op hebben. Nogmaals, regelmatige masturbatie kan je libido juist vergroten en je leren over je voorkeuren en antipathieën, wat het gemakkelijker maakt om met een partner  orgasmes te beleven.

Mythe 8 Is het een slecht teken als ik liever masturbeer dan seks met mijn partner heb?

Er is helemaal niets mis met liever masturberen dan seks te hebben met een partner als je je partner niet verwaarloost. Er kunnen periodes van stress zijn of de relatie met je partner kan tijdelijk niet optimaal zijn.  Op die momenten wil je liever geen seks met iemand maar kan je er wel van genieten om jezelf te bevredigen. Daar is niets mis mee als het een tijdelijke situatie is.Soms kunnen bepaalde situaties zoals bijvoorbeeld de quarantaine maatregelen waarbij je heel dicht op elkaars huid leeft, er voor zorgen dat je tijdelijk minder zin in seks hebt.

Relatietherapeut Esther Perel schreef er zelfs een boek over, toepasselijk getiteld Mating in Captivity: Reconciling the Erotic and Domestic, wat een diepe duik is in de paradox van liefde. Perels stelling is dat in wezen nabijheid de neiging heeft om begeerte te doden.

Om een ​​beeld te schetsen : het was blijkbaar helemaal niet gemakkelijk om neushoorns in gevangenschap te laten paren toen ze een-op-een in de dierentuin stonden. In het wild zou een mannelijke neushoorn interactie hebben met een aantal vrouwtjes als onderdeel van hun erotische praktijk. Als de mannelijke neushoorn geen milieu-aanwijzingen meer had om zijn opties te verkennen, zou hij als het ware niet opgewonden raken.

We moeten afzonderlijke individuen zijn om elkaar te willen. Vind tijd om aan je eigen plezier, hobby’s en genoegens te werken en deel die met je partner.

Zorg voor voldoende ruimte en afzondering. We moeten afzonderlijke individuen zijn om elkaar te willen. Natuurlijk kan het moeilijk zijn om ruimte te vinden voor degenen met wie we in quarantaine gaan, dus in de tussentijd raad ik aan tijd te vinden om aan je eigen plezier, hobby’s en genoegens te werken en die met je partner te delen.

Bronnen

https://www.wellandgood.com/good-advice/sex-and-longevity-of-life/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge