14,5% vrouwen denkt dat menopauze seksleven beïnvloedt

Met regelmatige seks stel je menopauze uit.
zumba, party, marathon

AndrzejRembowski (CC0), Pixabay

Deze bevindingen werden onthuld door seksspeeltjesmerk LELO, dat een enquête uitvoerde onder 4.000 Britse respondenten in de leeftijd van 18-65 +.

“Veel voorkomende tekenen van de menopauze zijn nachtelijk zweten, vaginale droogheid, pijn tijdens seks en gewrichts- of spierpijn”, aldus gynaecoloog dr. Shree Datta. “Vaginale atrofie (droogheid) kan worden veroorzaakt door een daling van de oestrogeenspiegels, wat kan resulteren in een verscheidenheid aan symptomen die zich in de loop van de tijd geleidelijk ontwikkelen. Dit omvat ook de huid rond de vaginale opening die geïrriteerd, pijnlijk of jeukend wordt. Seks kan ongemakkelijk worden en u kunt wat bloeden opmerken, wat veel vrouwen motiveert om penetrerende seks te vermijden.

“Het is ook een tijd in het leven van veel vrouwen waarin ze gerelateerde symptomen ervaren zoals opvliegers, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten, slapeloosheid, hoofdpijn en spierpijn en -pijnen, die allemaal een nadelig effect kunnen hebben op het algemeen welzijn. Dit kan op zijn beurt een domino-effect hebben op sekslevens en relaties. ”

Maar volgens Kate Moyle, seks- en relatiedeskundige van de LELO, zijn er manieren om je seksleven aan te passen om het comfortabeler te maken voor je lichaam tijdens en na deze overgangsperiode.

Communicatie is de sleutel

“Communicatie is het beste hulpmiddel dat je nodig hebt om elke vorm van verandering in je seksleven te doorlopen”, zegt Kate, “en hoewel we ons dicht bij en synchroon kunnen voelen met onze partners, kunnen ze nooit weten wat er door ons heen gaat, tenzij we vertel het hen expliciet. ”

Glijmiddel kan een lange weg gaan

“Een goed glijmiddel is een helpende hand voor elk seksleven”, aldus Kate. “Vaginale atrofie kan een vermindering van de elasticiteit en een grotere vaginale droogheid betekenen, dus glijmiddel kan daarbij helpen om een ​​glijgevoel te creëren, wat wrijving en ongemak zal verminderen. Het is ook een geweldige toevoeging voor wederzijdse of solo masturbatie en voor stimulatie van de clitoris. ”

Masturbatie kan helpen

“Masturbatie en orgasme worden door sommige professionals aanbevolen als een manier om de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen te vergroten en het weefsel zuurstofrijk te houden”, adviseert Kate. “Seksspeeltjes kunnen hierin ook worden verwerkt en het is aangetoond dat vibrators de vasculariteit van de geslachtsorganen verhogen.”

Besteed aandacht aan het hele lichaam

“Er zijn erogene zones over het hele lichaam en we hoeven niet alleen op de geslachtsdelen te letten om seksueel genot te ervaren”, zegt Kate. “Gebruik het als een kans voor jou en je partner om elkaars lichaam van top tot teen te verkennen, te spelen met aanraking en massage en elkaar te vertellen wat je wel en niet leuk vindt.”

Zorg goed voor je lichaam

“Acupunctuur kan opvliegers en nachtelijk zweten helpen verminderen”, adviseert Kate. “U kunt ook baat hebben bij het versterken van uw bekkenbodemspieren, die de blaas en de darmen ondersteunen en de seksuele functie beïnvloeden, door regelmatig kegeloefeningen te doen.”

Bronnen

https://www.womanandhome.com/health-wellbeing/health-wellbeing-news/research-reveals-that-145-per-cent-of-women-feel-menopause-is-affecting-their-sex-lives/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge