Impulsieve kantoorliefde of echte liefde?

Verliefdheid versus onvoorwaardelijke liefde
20% vrouwen vindt geld belangrijker dan seks

Bij een nine to five job hebt, ben je meer uren met je collega’s dan met je andere vrienden of zelfs je partner. Dit vele samenzijn is vaak de reden dat collega’s op een bepaald ogenblik op elkaar verliefd worden.

“De meeste volwassenen zijn vaak meer dan 1.680 uur per jaar op kantoor “, aldus David Brudö, CEO en mede-opdrichter van welzijnsapp Remente.

Door samen te werken leer je elkaar beter kennen en als de relatie met de partner thuis niet zo goed gaat, is de verleiding groot je meer verbonden te voelen met een collega op het werk.  Door samen te werken, stelt men zich ook sneller open en dat hoeft niet onmiddellijk te leiden tot een relatie, maar het kan wel bepaalde gevoelens doen ontstaan.

Een collega kan gemakkelijk, al dan niet romantisch, een van de belangrijkste personen in je leven worden,volgens Brudö.

Maar volgens hem is het heel belangrijk duidelijk onderscheid te maken tussen verbondenheid op de werksituatie en echt verliefd worden. Vaak beginnen kantoorliefdes heel heftig maar als men elkaar buiten het werk begint te zien komt ook de sleur van een echte relatie zoals thuis snel naar voor .

Op het werk primeren namelijk de professionele bezigheden en verschuift de waakzaamheid voor de typische dingen van de ‘hofmakerij’ naar de achtergrond. We geven je de verschillende stadia van de kantoorliefde. Zo krijg je meteen een idee of de collega die je altijd zo vriendelijk benadert, meer wil, en kan je desnoods ingrijpen. (of juist niet…) Lees verder op https://www.vacature.com/nl-be/carriere/werkplek/de-vijf-stadia-van-kantoorliefde

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2018/06/01/must-read/daarom-word-we-op-onze-collegas-verliefd/

https://www.thememo.com/2017/01/05/david-brudo-remente-app-mental-health-app-productivity-app/

https://remente.com/

https://www.telegraph.co.uk/women/work/should-join-slipperati-take-shoes-work/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge