Dingen die even erg zijn als overspel

Vrouwen beoordelen uiterlijk als aantrekkelijkheidscriterium het strengst
Het belang van liefdestaal

Je partner bedriegen is zonder twijfel een absolute afknapper in een relatie. Maar naast

dholl (CC0), Pixabay

vreemdgaan zijn er ook andere dingen die de band tussen jullie kan kapotmaken zonder dat je het doorhebt. Het begint vaak heel onschuldig, maar kan al snel uitgroeien tot grote frustratie aan beide kanten.

Vreemdgaan is in veel gevallen de doodsteek voor een relatie, maar het is lang niet de enige reden waarom mensen uit elkaar gaan. Op sociaalnetwerksite Reddit verklappen mensen wat hun relatie echt op de klippen deed lopen. Wij zetten de meest voorkomende op een rij.

1. Liegen
Ook al zijn het leugentjes om bestwil, liegen is nooit de oplossing. Als de waarheid later naar boven komt, kan dat voor ernstige trust issues zorgen tussen jou en je partner. Eerlijkheid is een van de breekpunten in een relatie. Als mensen erachter komen dat hun partner niet helemaal open is over bepaalde dingen, of zaken achter de hand houdt, vinden ze dat vaak een reden om de relatie stop te zetten. Ook al is de reden van de leugen vrij onschuldig.

2. Afwezig zijn
Of het nu gaat over lichamelijk contact of gewoon een degelijk gesprek, mensen verkiezen relaties waarin hun partner ook echt aanwezig is. Fysiek, maar ook zeker mentaal.

3. Slechte communicatie
Praten is enorm belangrijk in relaties, klinkt het cliché. En met reden: veel relaties lopen stuk op een gebrekkige communicatie. Hoe kan je anders elkaar beter leren kennen en op dezelfde golflengte blijven? En we hebben het dan niet over sms’en. Als iets in jullie relatie je dwarsligt, praat er dan over. Als je dat niet doet, hopen de frustraties zich op en ontploft de bom binnen de kortste keren.


4. Koppigheid
Natuurlijk is het belangrijk om je eigen mening te hebben (en te geven), maar een relatie betekent ook compromissen sluiten. Als een persoon altijd zijn poot stijf houdt en de andere moet inboeten, zal dat op termijn beginnen schuren. En als jullie alletwee te koppig zijn om toe te geven, dan is die relatie zeker geen lang leven beschoren.

5. Vitten over kleine dingen
Niemand vindt het fijn als die wc-bril altijd omhoog blijft staan en je elke keer moet zagen om het vuilnis buiten te zetten, maar het geklaag over onbenulligheden blijkt een enorme irritatiefactor in relaties. Af en toe zal je dingen moeten laten gaan, wil je niet dat jullie voortdurend ruzie maken.

6. Gebrek aan respect
Een van de grootste breekpunten: iedereen wil het gevoel hebben dat hij gerespecteerd wordt zoals hij is, en zeker door je partner. Met een neerbuigende houding en weinig respect zal je relatie niet lang overleven. We haten het allemaal als iemand ons kleineert. Door dat te doen kan je iemands zelfvertrouwen echt naar beneden halen. Behandel iedereen  hoe je zelf behandeld zou willen worden.

7. Jaloezie
Dit is misschien wel één van de ergste eigenschappen die je kunt hebben. Net als liegen is dit een aanval op jullie vertrouwensband. Als jullie elkaar niet vertrouwen, kun je ook geen goede relatie hebben. Een klein tikkeltje jaloezie is gezond, maar het is zeker niet goed wanneer de jaloezie het van je overneemt.We zagen al dat eerlijkheid een breekpunt kan zijn, en vertrouwen is dat evenzeer. Wie er niet op vertrouwt dat zijn partner hem niet zal bedriegen, zal nooit een stevige relatie kunnen opbouwen.

8. Hem/haar geen affectie geven

Als je de hele tijd doet alsof je het allemaal niets kan schelen, zal dat jullie uit elkaar drijven. Of het nu diepgaande gesprekken of dikke knuffels zijn, gun je vriend(in) af en toe wat affectie.

Bronnen

https://www.beliefnet.com/love-family/relationships/7-things-youre-probably-doing-that-are-worse-than-infidelity.aspx

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2676773/2016/04/17/7-dingen-die-even-erg-zijn-als-overspel.dhtml

https://fashionista.flair.be/guys/8-x-dingen-die-even-erg-zijn-als-vreemdgaan/

https://gezond.be/4-dingen-die-even-erg-zijn-als-overspel/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge