Sectoren met de meeste kans op een slippertje

Donderdag date dag
Intelligente mensen zijn alleen gelukkiger
hemya-moran-uitkleden

Foto copyright Hemya Moran


Een brave ambtenaar verdenk je misschien niet zo snel van vreemdgaan, maar of dat ook zo is…? De ‘datingsite’ Victoria Milan (voor mensen die willen vreemdgaan) deed een boekje op en over hun leden. Ruim 5.600 vrouwelijke leden hebben op de website aangegeven in welke beroepsgroep ze werkzaam zijn. 65 procent van de dames ging overigens vreemd met een collega.

In welke sectoren plegen de meeste werknemers overspel? Wie beter dan overspel-/datingsite Victoria Milan om dat uit te zoeken?

Heel wat mensen vinden de liefde op de werkvloer. Niet al die mensen zijn vrijgezel als ze de (nieuwe) liefde van hun leven daar tegen het lijf lopen.

Mannen die een slippertje maken zijn vooral actief in de financiële wereld, de luchtvaartindustrie en… de gezondheidszorg, zo blijkt uit het onderzoek.
Vrouwen & vreemdgaan

Maar niet alleen mannen durven ontrouw zijn. De site ging ook de gewoontes na van 5.658 ontrouwe vrouwen. 65% van die vrouwen gaven toe dat ze voornamelijk op het werk vreemd gingen.

Victoria Milan kwam daarop met een lijstje waarop de 10 sectoren staan waar het meest overspel wordt gepleegd.

De top 3 bestaat uit:

1. Financiën

2. Luchtvaart

3. Gezondheidszorg

Daarna volgt:

4. Zakenwereld

5. Sportwereld

6. Kunst

7. Nachtleven

8. Communicatie

9. Justitie

En daarna pas alle andere sectoren.

Toch raadt het merendeel van deze vrouwen (85%) een affaire op het werk af.

70% zou het niet meer doen, omdat er een grote kans is dat het slecht eindigt en je daarna nog moet samenwerken met de persoon in kwestie. Het kan dus leiden tot ongemakkelijke situaties in de toekomst.
21% vreesde er eerder voor dat hun partner achter het overspel zou komen als er op de werkvloer geruchten over een relatie zouden ontstaan.
10% gaf als reden om geen affaire op de werkvloer te beginnen, dat ze vreesden voor hun carrière. Een relatie op de werkvloer zou slecht kunnen zijn voor de productiviteit en het vertrouwen, en hun carrière kunnen schaden of afremmen.

Ongeveer een op de vier mannen en 15 procent van de vrouwen zou wel eens vreemdgaan. Dat zijn er nogal wat. De verklaringen daarvoor zijn talrijk: een hoog libido, ontevredenheid met de relatie of gewoon verveling. Maar dat is niet het hele verhaal. Volgens onderzoekers van de Londense School of Life komt het allemaal neer op één ding: het conflict tussen nabijheid en afstandelijkheid.

Plezier voor carrière?

Sigurd Vedal, de CEO van Victoria Milan, voegt daar wel nog aan toe dat mensen in het algemeen meer bezig zijn met genieten van hun leven en plezier maken dan met het bevorderen van hun carrière. Hij denkt dus dat de vrees voor hun verdere loopbaan, deze mensen uiteindelijk niet zal tegenhouden. “De enquête toont duidelijk dat hoewel er een risico is voor je carrière, een affaire op het werk het leven gewoon aangenamer maakt.”

Al geeft hij ook toe dat mensen misschien niet zo veel geven om hun carrière, maar wel zouden aarzelen om een relatie te beginnen met iemand op het werk omdat het risico om betrapt te worden groter is en omdat ze het risico lopen zich oncomfortabel te voelen op de werkvloer.

Bronnen

Mirror / Business Express

http://www.jobat.be/nl/artikels/9-sectoren-met-de-meeste-kans-op-een-slippertje/

https://www.singlessite.nl/de-reden-van-vreemdgaan/

https://www.singlessite.nl/vreemdgaan-komt-het-meest-voor-in-deze-beroepsgroepen/

http://www.huffingtonpost.com/2015/01/09/hemya-moran_n_6438550.html?utm_hp_ref=photography

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge