Eén op vier doet het wel eens met een collega

Is vreemdgaan erfelijk?
Heterovrouwen bestaan niet volgens de wetenschap?

Relaties op de werkvloer zijn en worden steeds belangrijker.

Photo by Patrick Malleret

Dit komt volgens experts door de huidige netwerkcultuur met veel minder officiële dienstverbanden en meer zelfstandigen.

Die verhoudingen blijven echter lang niet altijd beperkt tot zakelijk contact. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com, de grootste gratis vacaturesite van Nederland. Een derde van de respondenten heeft wel eens geflirt, gevoosd of een relatie gehad met een collega.

Van de ondervraagden heeft of had 15 procent een relatie met iemand van het werk. Uit de cijfers van Jobbird.com blijkt dat 12 procent wel eens met een collega heeft gevoosd of seks heeft gehad, terwijl 8 procent het bij flirten heeft gehouden.

Helemaal niet vreemd volgens Mirjam Wiersma, flirtcoach en auteur van twee boeken over zakelijk flirten. “Als mensen intensief samenwerken bloeit er wel eens wat meer op. Niet heel verwonderlijk dat iemand een keertje romantisch communiceert met een zakelijk contact.”

Dat beamen Thimo Kooiman en Tjeerd Boersma, oprichters van gezondewerkrelatie.nl en beiden teamcoach en procesbegeleider. “Op het werk breng je veel tijd door, dus de kans dat je daar een nieuwe liefde ontmoet is aanwezig”, aldus Kooiman. Tegenover het aantal respondenten dat wel eens verder is gegaan dan alleen zakelijk contact staat een groep van 65 procent die aangeeft werk en privé gescheiden te willen houden.

Uit het onderzoek van de vacaturesite Jobbird blijkt dus dat 25% van de werknemers wel eens intiem wordt met een collega. Soms zien collega’s elkaar meer dan partners, want op de werkvloer zit je soms 8 uren tegenover iemand anders. Automatisch ontstaat een band tussen beide personen, die mogelijk kan uitgroeien tot seksuele aantrekking.

Van de 500 ondervraagden had 15% zijn huidige partner op het werk leren kennen, 12% gaf al eens toe aan seks op het werk en 8% hield het bij flirten. Volgens Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, is het logisch dat er wel eens iets meer kan gebeuren als twee collega’s intensief samenwerken.

De andere kant van de medaille is dat mensen op die manier hun vaste partner bedriegen zonder dat die daar weet van heeft. Zakelijk flirten helpt je om succesvol te zijn op het werk, maar als het flirten een romantisch kantje krijgt, dan hou je werk en privé beter gescheiden. Over vaste relaties op de werkvloer kan je best open en eerlijk zijn naar de andere collega’s zodat geen misverstanden ontstaan. Buitenechtelijk geflikflooi wordt vanzelfsprekend liever geheim gehouden en gaat vaak zijn eigen leven leiden binnen een onderneming.

Vrouwen op het werk

Die buitenechtelijke relaties leiden tot ‘zogezegde’ vergaderingen die tot ’s avonds laat uitlopen en waar de andere partner jammer genoeg geen weet van heeft, omdat alles onder de noemer ‘werk’ wordt gecatalogeerd. Het lijkt misschien allemaal ver van jouw bed, maar het komt in de realiteit vaker voor dan je zou denken: 25% heeft het dus al eens met een collega gedaan.

Wel zegt Kooiman dat een affaire op de werkvloer voor meer spanning zorgt. “Liefdesrelaties op het werk kunnen invloed hebben op de onafhankelijkheid van de samenwerkingsrelatie. Ook kan er achterdocht en irritatie ontstaan wanneer verhoudingen niet transparant zijn.” Daarom adviseert Kooiman in alle gevallen openheid te geven.

Wiersma raadt iedereen af om romantiek op de werkvloer te zoeken. “Je kunt er flink door in de problemen komen en het kan in het ergste geval leiden tot ontslag. “Zakelijk flirten kan je wel helpen op het moment dat je als professional succesvol wilt zijn. Je kunt het zien als charmeren en dat maakt zakendoen en werken gemakkelijker. Romantisch flirten heeft een ander doel, een die je op de werkvloer beter kunt laten.”

Zie ook  :https://www.sekscontract.be/romantische-relatie-op-het-werk-liefdescontract

Bronnen

http://www.ja.be/lifestyle/seks-relaties/een-op-vier-doet-het-wel-eens-met-een-collega.html/2

https://www.jobbird.com/nl/nieuws/10/een-op-de-drie-werknemers-flirt-sekst-of-heeft-een-affaire-met-een-collega/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge